Jedna země, tři šampionáty: Odena bude v červenci hlavním městem biketrialu

BIU WORLD2015_okV letošním roce přináší světový šampionát řadu novinek a jednou z nich je konání tří závodů na jednom místě. Minulý týden se konala oficiální prezentace, které se zúčastnil za město Odena starosta města pan Pep Solé a radní pro sport pan Sergi Lozano, za Katalánskou biketrialovou unii její president pan Joseph Abant a dále zástupci společnosti Ocisport, která bude stejně jako v předchozích letech pořadatelem soutěží.

Na rozdíl od předchozích ročníků, kdy se konaly tři soutěže mistrovství světa ve třech různých zemích a titul získal jezdec, který v nich uspěl nejlépe, letos se bude vše konat v jediné zemi, na jediném místě, kde ovšem také proběhnou tři samostatné soutěže v termínu 18. – 23. července. Tento nový formát byl navržen proto, aby snížil náklady na cestování a umožnil tak více jezdcům a jejich rodinám snazší účast na mistrovství světa.

Další novinkou je rozdělení kategorií, takže budou samostatně hodnocena 20 palcová a 26 palcová kola v kategoriích elite a senior. To přinese větší zážitky pro diváky, protože každá velikost kol přináší do tohoto sportu svou vlastní atraktivitu.

“Úspěšný průběh a dobré výsledky loňské soutěže v Odeně povzbudil naši federaci podat žádost o pořádání mistrovství světa 2015 i za nových podmínek – tří soutěží na jednom místě. Nejsou to jediné novinky, je zde i mnoho dalších změn v technických pravidlech. Kromě obvyklých 12 až 13 zemí, které se pravidelně šampionátu účastní, již projevily zájem přijet například USA a Austrálie”, uvedl Joseph Abant.

http://biketrial-spain.com/biketrialpress/wp-content/uploads/2015/05/FOTO-DE-PRESENTACION-MUNDIAL-2015-PUBLICADA-EL-14-5-2015.jpgOdena má k tomuto sportu silný vztah. V okolí jsou pro biketrial ideální podmínky a pochází odtud několik úspěšných jezdců, například bratři Seubové, kteří nepřestávají sbírat ocenění po celém světě a vedou biketrialovou školu v odenském trialparku.

Tři soutěže letošního světového šampionátu se budou konat v okolí Odeny. První soutěž bude mít 8(10) přírodních sekcí na sever od města a dvě umělé na náměstí la Font. Druhá soutěž zavede jezdce na 8(10) přírodních sekcí východně od města do lokality Odena-Village plus znovu dvě umělé na náměstí la Font. Třetí, závěrečná soutěž proběhne na sekcích v místech známých z mistrovství světa 2014.

Starosta Odeny Pep Solé poděkoval mezinárodní federaci za důvěru, kterou dala zdejšímu regionu k uspořádání takto významné události. Na konci července na ni naváže Týden sportu mládeže. “Být hostitelem mistrovství světa nám pomáhá propagovat náš region jako místo se zaměřením na outdoorové sporty. Máme zde vynikající přírodní podmínky, síť cest a stezek pro horská kola, lesy a tak dále. Světový šampionát v biketrialu je jednou z možností, jak zvýšit jejich popularitu”, dodal Sergi Lozano.

(přeloženo z www.biketrial-spain.com)

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *