Archiv aktualit 2012

Souhrn aktualit za rok 2012

Licence 2013

Do 15. 1. 2013 je potřeba vyplnit a odevzdat žádosti o licence jezdců příští rok. Termín je závazný jen pro ty, kdo již měli vystavenou licenci pro letošek – noví jezdci z podzimního náboru tedy mohou zůstat v klidu 🙂 Vy ostatní si prosím stáhněte a vytiskněte žádost, vyplňte a přineste na některý z tréninků nejpozději 14. 1. 2013!!! Ověřený podpis rodičů není potřeba, potvrzení lékaře ale bohužel ano (i když nevím, jak lékař v lednu pozná, že budete po zdravotní stránce schopni účastnit se závodů v září…)

Oproti loňskému roku se bohužel zvýšily poplatky za vystavení národní licence na 750,- Kč, mezinárodní zůstala 1500,- Kč. Platba buď hotově na tréninku, nebo na účet Sportovního centra ČMF BTR Olomouc.

17.12.2012, RJ

Mikulášské Pohořany

Jak už bylo dříve avizováno, ve dnech 8.-9.12.2012 proběhne tradiční mikulášská besídka na turistické základně v Pohořanech. Podrobnosti budou rozeslány všem členům mailem začátkem týdne, ale už teď se můžete začít přihlašovat – klub@biketrial-olomouc.cz. Můžete přijet jen na sobotu večer, nebo na celou sobotu, nebo zůstat až do neděle do rána, celá rodina nebo jenom část – jen nám to všechno včas nahlaste, ať víme, s kolika počítat obědy a noclehy. Uzávěrka přihlášek 3.12.2012.

21.11.2012, RJ

Přestěhováno

Díky všem, kdo pomohli v sobotu se stěhováním překážek od DDM do haly.

12.11.2012, RJ

Klubová trička

Pro všechny zájemce a příznivce – nejen pro členy klubu! – nabízíme klubová trička. K dispozici jsou dětské velikosti 4, 6, 8 a 10 let a dospělé S, M, L, XL v barevných variantách tyrkysová, fialová a růžová. Trička jsou 100% bavlna, potisk sítotiskem = trvanlivý. Cena pro členy klubu je 200,- Kč/ks dospělá velikost a 150,-Kč/ks dětská, pro ostatní 300,-/250,- s tím, že tato cena zahrnuje i poštovné (triko vám pošleme v obálce Českou poštou). Objednávky na mail klub@biketrial-olomouc.cz, do mailu napište velikost, barvu, počet kusů a samozřejmě svou adresu. Může se stát, že v dané barvě a velikosti už tričko nebude – v tom případě vám napíšeme, jaké je dostupné.

2.11.2012, RJ

Zimní trénink – hala

Od 12.11.2012 budeme trénovat v kryté hale v areálu firmy Smětal, s.r.o. v bystrovanské pevnůstce. Příjezd je vyznačen na mapce (zvětší se po kliknutí) – při cestě z Olomouce na světelné křižovatce u Olmy doleva, přejet most přes Bystřičku a za ním zahnout doprava kolem objektu Czechmetal, vzápětí znovu doprava a po asfaltce polem k červené cihlové tereziánské pevnosti. Na bráně nahlásit “biketrial”, projet doleva kolem areálem pevnůstky až k betonovým halám vzadu. Platí to, co vloni: objekt je stále památkově chráněný včetně té naší haly!, chovejte se proto při příjezdu i tréninku ohleduplně.

Brigáda na stěhování překážek v sobotu 10.11.2012, sraz v 9:00 u trialparku u DDM.

2.11.2012, RJ

Kalendář mezinárodních závodů 2013 – průběžně aktualizujeme

EBU zveřejnila předběžný kalendář mezinárodních závodů pro rok 2013:

update 12.11.2012, RJ

Report – Sportlife Brno

Brněnský veletrh SportLife je již tradičně dějištěm finálového závodu domácího seriálu. Oproti předchozím ročníkům byl letos celý pavilon vyhrazen jen pro biketrial, tento “luxus” byl způsoben nižším počtem vystavovatelů a s tím bohužel i návštěvníků veletrhu. Rozdělení závodu na dva dny s sebou nese pro organizátory nutnost přemýšlet při stavbě sekcí dopředu, aby je bylo možné ze soboty na neděli snadno upravit a přepáskovat pro malé kategorie… report

11.10.2012, RJ

Výsledky – BVV Brno a sezona 2012

Výsledky z víkendového závodění na SportLifu v Brně. Vítězem elity se stal v Brně David Herka – Vaška porazil i za cenu několika polámaných vidlic. Polámaných komponent bylo v sobotu více (třeba ruka Honzy Musila a podobně), ale o tom až později v reportu.

Celkové výsledky sezony 2012 jsou následující: Elite 1.místo Vašek Kolář, 2.místo David Herka, 3.místo Pavel Procházka. Gratulace!

8.10.2012, RJ

Členská schůze AMK

Členská schůze AMK se bude konat v pondělí 8.10.2012 od 17:00 na DDM v Olomouci, Tř.17.listopadu 47. Program: vyhodnocení sezony a proběhlých akcí, volba výboru AMK, zajištění zimní přípravy, plán akcí na rok 2013. Trénink v termínu schůze odpadá.

26.9.2012, RJ

Evropský pohár Znojmo – report a výsledky

Loňská premiéra znojemské lokality v Gránickém údolí byla překvapením sezóny. Závod byl mimořádně vydařený, přesto, když v závěrečném poděkování organizátorům zaznělo, že by se tu mohl napřesrok konat závod Evropského poháru, většina z nás to připisovala spíše pozávodové euforii a skvělému burčáku. O tom, že to bylo myšleno vážně, nás přesvědčil kalendář závodů uveřejněný na začátku letošní sezony. A o tom, jak vážně a zodpovědně se k tomu postavili kluci z pořádajícího znojemského klubu, jsme se mohli přesvědčit tuto sobotu…. celý report zde a výsledky sobotního závodu: EP+MČR/PČR, beginner+hobby.

24.9.2012, RJ

Kyjovské vinobraní – sedmý závod MČR / PČR

Na Jižní Moravě se vždycky všechno plánovalo ne podle kalendáře, ale podle toho, co právě roste a dozrává. Stříhání sadů, sklizeň meruněk, vinobraní… to je rytmus, který tu řídí čas a letošní závody připadly na datum burčáku. Vloni si tu sice vybrali pořadatelskou pauzu, ale jinak je termín začátku babího léta pro biketrial v Kyjově tradiční. Máme tu pro vás report a výsledky z již sedmého závodu letošního domácího seriálu.

16.9.2012, RJ

Zpátky do lesa!

Od pondělka 17.9. trénujeme na střídačku v Bystřici (pondělky) a u Domu dětí (středy) – určitě nejsem sám, kdo se už těší zpět do přírody. Info pro nováčky: mapku příjezdu do areálu Skalka u Velké Bystřice najdete na stránce tréninků a pro představu, jak probíhají tréninky, nabízíme jedno archivní video:

 

Nemluv a trénuj! from Biketrial Olomouc on Vimeo.

14.9.2012, RJ

Slavnostní otevření zrekonstruovaného trialparku

Po řadě teplých, téměř letních slunečných dnů se obloha zatáhla a začalo pršet – přesně v den, kdy bylo naplánováno otevření opraveného trialparku vedle Domu dětí a mládeže. Biketrialistům ale déšť vadit nemůže, navíc všude visely plakáty s pozvánkou, takže do pošmourného odpoledne barevně zářily nové natřené překážky (ještě jste je neviděli? Koukněte sem.), dva bílé party stany, vyhrávala muzika a na zájemce čekalo kromě občerstvení také šest napáskovaných sekcí. Pro kluky a holky z našeho klubu to byl výborný trénink na mokru, přidalo se k nim pár dětí z řad nových zájemců – doufáme, že je biketrial zaujal a budeme se s nimi potkávat na pravidelných trénincích. Nábor nových jezdců samozřejmě touto středou neskončil, klub stále přijímá nové členy, stačí nás kontaktovat.

Závod byl vyvrcholením projektu “Biketrial pro každého”, který z prostředků Nadace O2 programu ThinkBig zrealizovali naši starší jezdci. Podívat se přijel i jejich mentor Pepa Sýkora, jak je vidět na přiložené fotografii, ani on neodolal nabídce zkusit biketrialové kolo 🙂 Trialpark je možné využívat v době klubových tréninků ve středu od 17 do 19 hodin. Více fotek z akce najdete v místní galerii nebo na Rajčeti.

12.9.2012, RJ

Hamry nad Sázavou – report a výsledky

Další závod domácího seriálu se jel tento víkend v Hamrech nad Sázavou. Místní trialpark se od minulého roku zase o něco proměnil, členové místního klubu se mu věnují se stejnou péčí, s jakou jiní zvelebují zahrádky a skalky u svých domů. Ty hodiny opečovávání jsou znát a jezdci to dovedou ocenit. Přerovnané hromady kamení, přeskládané betony… Myslím, že až se jich tady zima zeptá, co dělali v létě, bude odpověď jasná. Pro pokračování klikněte sem, pro výsledky klikejte zde.

8.9.2012, RJ

Otevření trialparku a nábor nových členů

Na středu 12.9.2012 jsme připravili spolu s programem ThinkBig Nadace O2 slavnostní otevření zrekonstruovaného trialparku v Olomouci u Domu dětí a mládeže na Třídě 17.listopadu. Je připraven volný závod pro příchozí jezdce, soutěže pro děti a ukázky sportu jménem biketrial.

Zveme všechny rodiče a děti ve věku od 6 let, kteří by měli zájem biketrial vyzkoušet a rozšířit řady jezdců našeho klubu. Pro začátek vám stačí obyčejné kolo, helma a chuť to zkusit. Podstatou biketrialu je jízda na kole přes terénní a přírodní překážky, cílem není překonat obtížný úsek rychle, ale s co nejméně trestnými body. Biketrial proto od jezdců vyžaduje smysl pro rovnováhu, obratnost a rozvahu. Při pohledu na skoky zkušených trialistů každého okamžitě napadne, že se jedná o nebezpečný sport. Není to pravda, právě naopak. Obtížnost je uzpůsobena věku jezdců a nabízí tak zábavu i sportovní soutěživost všem, od šesti let až do dospělosti.

Přijít mezi nás můžete nejen 12.září, ale kdykoliv v době tréninků. Trénujeme jednak u Domu dětí (středa), jednak v přírodě ve Velké Bystřici (pondělí). V zimě je k dispozici krytá hala a tělocvična. Informační leták ke stažení zde.

28.8.2012, RJ

Nové Veselí – report a výsledky

V sobotu se v Novém Veselí na Vysočině rozjela druhá polovina domácího mistrovství a přeboru. Pro olomoucký klub dvě stříbrné medaile – Matěj Popelka v juniorech a Tomáš Vepřek v poussinech. Kompletní výsledky závodu jsou zde.

V roli reportérky jsme do sychravého počasí tentokrát vyslali Markétu, která kromě fotografií přivezla i krátký komentář:

“Počasí lze vyčíst z fotek, účast byla slabší, zřejmě vzhledem k počasí. Ač nepršelo, vše bylo rozmáčené a ve znamení bláta, nikdo se neobešel bez nějakého klacku, hole, tyče, kterou obouchával pneumatiky obalené mazlavou mokrou zeminou, jejíž konzistence by potěšila kdejakého zahrádkáře před vykopáváním plevele či přesazováním rostlin. Všichni zúčastnění zvládali závod přes těžkosti rozmáčených sekcí celkem s úsměvem, jelikož věděli, že překonali sami sebe, že nepodlehli rozmaru počasí a přijeli. Někteří jedinci se roztrénovávali na vyvýšeném pahorku tím, že bravurně sjížděli zablácený sjezd a posléze soutěžili o nejkrásnější smyk na mokré trávě s kolem olepeným blátem. Bez náhradního oblečení by se obzvlášť ti nejmladší neobešli. Takže nálada byla “zabláceně” dobrá. Ve stanech dobré jídlo s domácími koláčky. Hasičský vůz plný vody, která se hodila na umytí kol po závodech.”

3.9.2012, RJ, MO

Trialový camp v Hamrech 2012 – report

Z trialového kempu v Hamrech se náš potomek vrátil totálně ospalý, s mokrýma věcma (včetně stanu, který přitom ani nevybalil) a na otázku, jak se měl, utrousil jen “dobře” a zívl. Pak uždibl večeře, víc nebudeš, cos jedl?, ptali jsme se. “Prase”, řekl, zívl podruhé a usnul. Dnes mi donesl tužkou popsaný dvojlist. “To je report z kempu, všichni už na něj čekají”. Takže se pouštím do přepisování a možná se konečně dozvím, jak bylo letos v Hamrech…

28.8.2012, LJ

Biketrial park Olomouc – rekonstrukce

Díky podpoře Nadace O2 zrealizovala v letošním roce část našich mladých jezdců rekonstrukci chátrajícího tréninkového areálu u Domu dětí a mládeže v Olomouci. Ruce k dílu přiložila i část rodičů a místo, které poslední roky připomínalo spíše černou skládku, tak dostalo nové oplocení, nové překážky a přístřešek pro uskladnění materiálu. Prakticky v centru Olomouce je nyní opět k dispozici důstojný trialpark umožňující trénink na umělých překážkách. Elektrické osvětlení navíc dovoluje trénovat nejen od svítání do soumraku 🙂 Slavnostní otevření areálu je plánováno na 12. září, jeho součástí bude i malý volný závod. Více o projektu na stránkách O2 ThinkBig

 

24.8.2012, RJ

MS BIU 2012 – report

Letošní seriál mistrovství světa se konal ve Francii (Saix), Španělsku (Igualada) a Itálii (Sonico, kde se loni jel i evropský pohár). Z olomouckého klubu jsem vyrazila já (Veny), Vepřekovi s Tomíkem a Maťa Popelka. Tři týdny na cestách byly opravdu náročný… Jak moc, se dočtete v reportu, který tentokrát dala dohromady Vendula.

22.8.2012, VZ

MS BIU 2012 – výsledky

Přesto, že téměř všechna média upřela kdo ví proč svou pozornost k hrám v Londýně, biketrialová komunita s mnohem větším zájmem sledovala mistrovství světa BIU, jehož tři kola proběhla na přelomu července a srpna ve francouzském Saix, katalánské Igualadě a italském Sonicu. Výsledky jednotlivých závodů:

Pro Českou republiku i pro olomoucký klub jsou výsledky velmi příjemným čtením. Celkové oficiální výsledky jsou již k dispozici a dopadly takto: Vašek Kolář celkově druhé místo v kategorii elite, Matěj Popelka 2. místo v kategorii minime, veliká gratulace! Vojta Křiva bronz v juniorech, Mája Křivová bronz v kategorii femina, Kryštof Málek stejné místo v benjaminech. Ani ostatní zástupci olomouckého klubu mezi reprezentanty si vůbec nevedli zle: Tomáš Vepřek při své premiéře na světě skončil v poussinech na skvělém pátém místě, Vendula Zapletalová sedmá ve feminách.

update 8.8.2012, RJ

Březová u Sokolova – report a výsledky

Závěrečný podnik první půlky sezony se jel tento víkend v Březové u Sokolova. Místní organizátoři jsou vyhlášení tím, že na závodech je vždy všechno perfektně připraveno od sekcí přes zázemí až po doprovodný program, takže bez ohledu na to, že pro nás, Moraváky, leží Březová kdesi za sedmero horami a sedmero řekami, jezdíme tam rádi. Ostatně, právě o cestách “na Březovou”, jak říkají místní, koluje za ty roky v našem klubu nespočet historek… Některé z nich si můžete přečíst v reportu. Zajímají-li vás ale jenom výsledky, tak ty čtěte zde.

17.6.2012, RJ

ME Německo, Scheibenberg – výsledky

Jsou tu kompletní výsledky ME v německém Scheibenbergu, z olomouckého klubu Matěj Popelka 3.místo minime, Tomáš Vepřek 4.místo poussin, Vendula Zapletalová 10.místo femine.

Celkově česká reprezentace dovezla 7 medailí: Vašek Gryc se stal juniorským mistrem Evropy, Vašek Kolář stříbrný v elitě, Pavel Procházka stříbrný v seniorech, Vojta Křiva přidal v juniorech ještě bronz, Martin Kakáč třetí místo v seniorech, Matěj Popelka stejná placka v minimech a ještě jeden bronz pro Kryštofa Málka v benjaminech. Celkově se ME zúčastnilo 81 jezdců z 10 zemí, česká výprava se svými 30 reprezentanty patřila k nejpočetnějším.

Záznam ze soutěže je možné sledovat na i-vysílání České televize

14.6.2012, RJ

Ohlasy v médiích

Několik linků na mediální ohlasy závodu ve Velké Bystřici:

 

7.6.2012, RJ

Report – Velká Bystřice

Sobota, druhého června, deset hodin, Velká Bystřice, Zámecké náměstí – to je čas a místo konání třetího závodu letošního seriálu Mistrovství a přeboru České republiky. Pro nás, organizátory závodu, ale začal už začátkem května, kdy se začaly chystat kontrolní úseky v areálu Skalka. Navzdory místní omladině, která si jako zdroj zábavy zvolila devastaci již napáskovaných tratí a tak jsme některá místa i třikrát přepáskovávali, bylo v týdnu před závodem všech dvanáct tratí hotovo a zbývaly jen tři sekce na náměstí… celý článek

3.6.2012, RJ

Výsledky dnešního závodu

Výsledky sobotního závodu MČR / PČR ve Velké Bystřici: zde

2.6.2012, RJ

Pozvánka do Bystřice

Ochutnávka toho, co vás čeká zítra ve Velké Bystřici na náměstí:

1.6.2012, RJ

Report a výsledky – EP Dánsko, Viborg

Druhé kolo Evropského poháru se jelo v Dánsku – zemi, ve které se narodil Soren Kirkegaard, Kirk Christiansen a Hans Christian Andersen a kde nejvyšší hora ma nadmořskou výšku 170 metrů nad mořem. Dánsko je a není ve Skandinávii – geograficky do ní sice patří, ale od té “pravé” je oddělují Severní a Baltské moře. Přesto pro nás, vnitrozemce, lákavě voní severem – studené moře, písečné duny, divoké husy na obloze… celý článek zde

1.6.2012, RJ

Propozice MČR/PČR/PČMF Velká Bystřice, 2.6.2012

trate_2012.jpg(196 kb)V sobotu 2.6.2012 se ve Velké Bystřici koná třetí závod letošního seriálu Mistrovství a přeboru České republiky spolu se závodem Přeboru České motocyklové federace. Start a cíl závodu jsou odlišně od minulých let situovány přímo do centra města na Zámecké náměstí, příjezd od Olomouce a Ostravy po silnici číslo 635, sjezd Velká Bystřice, po ulici ČSA do centra, viz mapka. Parkování přímo v centru na vyhrazených parkovištích (neplacená), v případě vyčerpání kapacit bude umožněno parkovat i v areálu Skalka.

Zahájení závodu a přejímky v 8:00, start jednotlivých kategorií v 10:00 (Elite, Junior, Minime, Femine), 11:00 (Senior, Benjamin, Poussin), 12:30 (Beginner, Hobby). Kompletní zvláštní ustanovení je k dispozici zde. Umělé sekce číslo 1,2 a 11 jsou umístěny na Zámeckém náměstí, ostatní sekce 3-8, 12-17 v areálu lomu Skalka. Pro přechod silnic jsou vyhrazeny přechody zajištěné pořadatelskou službou.

Po ukončení hlavního závodu na sekcích na náměstí výběrový exhibiční závod o hodnotné ceny.

22.5.2012, RJ

Report – Blansko

V sobotu 19.5. se jel druhý závod republikového mistrovství a přeboru. Tentokrát se jezdci sešli v Blansku v lokalitě Palava. Ti, kdo jezdí biketrial už delší dobu, věděli, co je čeká – koryto stejnojmeného potoka a přilehlé svahy nabízejí nepřeberné množství kamenů a sekce tak mohou být prakticky kdekoliv. Trochu obavu budily čtvrteční ranní mrazíky, protože studená syrová zima je to, co si z palavského údolí pamatují prozměnu členové doprovodů… více zde

21.5.2012, RJ

Exhibice – Den Evropy

Ve čtvrtek 10.5. měli kluci z klubu možnost předvést své dovednosti na olomouckém Horním náměstí při příležitosti “Dne Evropy”. Příjemné letní počasí, plné náměstí lidí a kulisa historického centra města byly výzvou pro Markétu a její objektiv – fotky máte možnost vidět v galerii na Rajčeti.

14.5.2012, RJ

Report – Brno

Je už tradicí, že seriál Mistrovství a přeboru České republiky začíná v Brně – Kníničkách a ani letos tomu nebylo jinak. V sobotu 5.května se v trialovém areálu sjelo stojedna biketrialistů… více zde

9.5.2012, RJ

Video ze Zimního poháru

A ještě než se nám v sobotu naplno rozběhne závodní sezona, máme tu od Kuby Valenty na připomenutí video ze záverečného kola Zimního poháru:

 

3.5.2012, KV

Jarní soustředění

Prodloužený víkend utekl jako voda a jarní soustředění mládeže ve Velké Bystřici je za námi. V nečekaně letním počasí se ho zúčastnilo 18 jezdců z klubů z Olomouce, Hamrů, Kyjova, Hodonína, Znojma a Blanska. Trénovalo se v areálu lomu na Skalce, jedno odpoledne jsme strávili i v trialparku u olomouckého Domu dětí a mládeže s následnou projížďkou parkem pod městskými hradbami a centrem města Olomouc. Závěrečné dopoledne bylo věnováno malému závodu, kde každý mohl ukázat, co se za ty tři předchozí dny naučil – jelo se systémem “hlavně dojet do cíle”, takže někteří na sekcích dostali 10,12,18 i 28 trestných bodů 🙂

Děkujeme jezdcům, kteří vytvořili skvělou partu, i dospělým, kteří nám pomohli s tréninkem, dohledem a zázemím. Velký dík patří i Pavlovi a Adamovi Procházkovým, kteří si vzali mládež pod dohled v neděli. Pár fotek z celého soustředění je k vidění v naší galerii nebo u Jirky Štěpánka.

1.5.2012, RJ

Kam se ztrácí jezdci?

Zahájení sezony se nezadržitelně blíží, do prvního závodu v Brně zbývá už jen týden. V tomto mezičase je tu ještě krátké pozastavení nad letošní startovní listinou. Hned po jejím zveřejnění se ozvalo v klubech udivené zašumění – jak to, že je na ní tak málo jezdců? Kde jsou všichni senioři? Barevné grafy vývoje členské základny za poslední desetiletí najdete v nejnovějším článku.

25.4.2012, RJ

Májové soustředění mládeže Velká Bystřice

Sportovní centrum ČMF BTR Olomouc pořádá v termínu 28.4.-1.5.2012 ve Velké Bystřici soustředění mládeže. Je určeno pro začínající i pokročilé jezdce ve věku 6-15 let. Podrobné informace, rámcový program a přihlášky najdete na tomto odkazu.

29.3.2012, RJ

Game Over?

Dříve, než se tu objeví další historické okénko, můžete se podívat na čerstvé video olomouckého klubu. Jmenuje se Game Over – ale nebojte, náš klub se nechystá ukončit svou činnost. Právě naopak – noví zájemci o biketrial mají u nás stále dveře otevřené, stačí přijít na náš trénink a domluvit se.

 

Game Over? from Biketrial Olomouc on Vimeo.

22.3.2012, RJ

Zimní pohár – finále: report

Dnes ráno začalo astronomické jaro, ale poslední kolo Zimního poháru se jelo už v sobotu, takže jsme to ještě stihli – i když zima panovala v sobotu opravdu jen ta astronomická, jinak počasí jakoby dohánělo, co při minulých dvou závodech zanedbalo. Slunce vyhnalo rtuť v teploměrech ke dvacítce (samozřejmě plus dvacítce, ne mínus jako minule), nejvhodnějším oděvem bylo triko s krátkým a sluneční brýle se také hodily. Ale pozor, stále mluvíme o počasí venku, uvnitř haly byla stejná zima jako minule 🙂 Věčná škoda, že jsme my, organizátoři, nebyli odvážnější a nepostavili alespoň jednu sekci venku na sluníčku…. celý článek zde.

20.3.2012, RJ

Ztráty a nálezy

Ještě než bude k dispozici report ze závodů, máme tu pár fotek věcí nalezených po závodě v hale. Domníváte-li se, že některé z nich postrádáte, ozvěte se mailem.

17.3.2012, RJ

Dnešní výsledky

Nestihli jste si vzít vytištěné výsledky? Vytiskněte si sami!

17.3.2012, RJ

Malá ochutnávka

Pro ty z vás, kdo se k nám chystáte na závěrečné kolo Zimního poháru, tu máme malou ochutnávku v podobě pár fotografií z dnešní brigády na stavbu sekcí. Myslím, že se máte na co těšit. Nezapomeňte včas poslat přihlášky (viz. propozice), ať víme, kolik koupit párků do bufetu 🙂

10.3.2012, RJ

Kalendář závodů 2012

Sportovní komise schválila kalendář domácích závodů. Stejně jako v loňském roce se až na jedinou výjimku všechny závody odehrávají na Moravě. Tou čestnou českou výjimkou je Březová u Sokolova, což je moc dobře – na závody na Březové se všichni pokaždé těší… Celý článek zde

29.2.2012, RJ

Průběžné pořadí před finálem a propozice

V sekci výsledky najdete průběžné pořadí před finálovým závodem Zimního poháru. Propozice k finálovému závodu jsou již také k dispozici.

22.2.2012, RJ

Zimní pohár Žďár nad Sázavou – report a výsledky

Máme za sebou druhé kolo Zimního poháru. V sobotu se sjelo do Žďáru nad Sázavou více než 40 jezdců, aby v industriálních kulisách, za které by se nemusel stydět ani McAskill, absolvovali tři kola závodu na umělých halových sekcích. I když slovo “halové” berte s rezervou, hamerský Boss je pověstný svou náklonností k těžké technice jako jsou bělorusy a podobé stroje, takže v prostorách haly byl přestěhovaný prakticky celý trialpark včetně betonových skruží, obřích dřevěných špalků, klád, cívek, pneumatik a balvanů. Třešinkou na dortu pak byl vánoční stromeček… Celý článek zde

Výsledky najdete zde, prvních pár fotografií v galerii a k dispozici je dokonce i krátké video Lukáše Buriánka.

19.2.2012, RJ

BIU nebo UCI?

Poslední rok se vedou poměrně intenzivní diskuze na téma vztahu mezi “biketrialem” pod federací BIU a “cyklotrialem” pod federací UCI. Přitom se jedná stále o jeden a tentýž sport. V čem je tedy problém? Pokusme se podívat, co mají BIU a UCI společného a v čem se naopak liší…celý článek

6.2.2012, RJ

Zimní pohár Olomouc – report a výsledky

První kolo Zimního poháru je za námi. I přes silný mráz pod minus patnáct, který panoval po celý týden, v sobotu dorazilo 36 jezdců, Ti, kdo přijeli mezi prvními, stihli neplánovanou ukázku zásahu hasičského sboru. Ti, kdo to nestihli, mají smůlu, opakování – doufejme – nebude. Ranní požár v kotelně tak sice vyřadil z provozu ústřední topení v prostorách bufetu, ale ohřát se tam přesto dalo díky náhradnímu vytápění. V hale pak naftové teplomety zajistily příjemných pět nad nulou, takže jediný problém bylo překonání nádvoří mezi halou a bufetem :-)… Celý článek zde

5.2.2012, RJ

Startovní listina 1.kola uzavřena

Přihlášky na první kolo jsou uzavřeny (dodatečné přihlášení je ale možné po telefonické domluvě) a na startovce je zapsaných 37 jezdců. Největší nával je v benjaminech (10 jezdců), poussínů je devět, minimáků 5, děvčata jen tři. Na odpolední závod máme sedm statečných na volné červené a tři hobíky – lze ale očekávat, že si část kluků z minimů (a z femin!) dá odpoledne “ještě jednu rundu” a přihlásí se i do kategorie hobby. Vyhlašuji pro ně tímto akci “Druhé startovné gratis”.

Počasí nám přeje, podle předpovědí bude Zimní pohár dělat čest svému jménu, meteorologové hlásí příjemných dvacet pod nulou, v noci možná i méně. K dispozici bude vytápěná “ohřívárna”, teplý čaj a polévka v bufetu, tak se není třeba báti. Aktuální počasí v místě závodu můžete sledovat na tomto odkazu.

30.1.2012, RJ

Odpadá tělocvična

S ohledem na dvě předváděčky o víkendu se ruší nedělní tělocvična – komu by chyběla, může si zacvičit doma nebo si místo ní procvičovat slovíčka do školy.

26.1.2012, RJ

Propozice druhého kola Zimního poháru

Nezapomeňte na přihlášky – pokud se chcete rovnou hlásit už i na druhé kolo v Hamrech, máte možnost: propozice 2.kolo.

24.1.2012, RJ

Kde se vzal Zimní pohár?

S myšlenkou zimního halového závodu koketujeme v klubu prakticky každý rok. Hlavním důvodem je to, že po třech měsících ježdění v omezeném prostoru haly už znají kluci a holky pokaždé všechny překážky nazpaměť, a i když na ně zkouší jezdit zleva, zprava, zepředu či zezadu, nic nového neobjevují a začíná to být poněkud nuda. Závod by pro ně byl vítanou změnou. Druhým důvodem pro to letos závod už konečně udělat, byli naši nováčci, kteří sice trénují s chutí usilovnou, ale chvílemi (a Luděk jako šéftrenér může potvrdit) dosti nekoordinovaně a je proto nejvyšší čas, aby si uvědomili, že biketrial má také nějaká pravidla, že existují pásky, šipky a trestné body.

Tou poslední kapkou byl telefonát Míry Křivy, že v Hamrech přemýšlejí o tom, že by uspořádali v zimě halový závod a jestli bychom se nechtěli přidat. Nic nepotěší víc, než když potkáte na cestě někoho, kdo jde stejným směrem jako vy. Z plánovaného jednoho osamělého závodu tak společnými silami vznikl třídílný seriál.

24.1.2012, RJ

Propozice prvního kola Zimního poháru

Propozice pro první kolo Zimního poháru jsou zde. Čtěte pozorně. Do uzávěrky přihlášek zbývá:

19.1.2012, RJ

Zimní pohár

Seriál halových závodů Zimního poháru je připraven, pište si do svých kalendářů:

  • 4.2.2012 Olomouc
  • 18.2.2012 Hamry nad Sázavou
  • 17.3.2012 Olomouc

Propozice k jednotlivým závodům budou průběžně zveřejňovány na těchto stránkách. Z organizačních důvodů požadujeme od všech jezdců předem přihlášky do závodů vždy nejpozději v pondělí před závodem mailem. Celkové pořadí v seriálu bude vyhodnoceno na posledním závodě – nenechte si tedy utéct ani jeden!

19.1.2012, RJ

Historie: Biketrial v orwellovském roce 1984

Po pauze přichází pokračování ohlédnutí do historie biketrialu.

V roce 1984 se odehrává děj knížky George Orwella 1984. Tu jsme si ale tehdy přečíst nemohli, respektive nesměli – realitu v tehdejším Československu výstižně ukazuje třeba film Pupendo, jehož děj se odehrává také v tomto roce. Spíše než to, že jakýsi Rus jménem Alexej Pažitnov vymyslel hru Tertis a jakýsi Američan jménem Steve Jobs začal prodávat jakési počítače Macintosh, jsme se v novinách a časopisech mohli dočíst, že v Rusku otevřeli Bajkalsko-amurskou magistrálu a že Andropova vystřídal Černěnko. Ale taky – a to vás možná zaujme více – o rozvoji cyklotrialu u nás. Článek si můžete přečíst zde.

18.1.2012, RJ

Info: brigáda, licence…

Rukodělná brigáda pro pány tuto sobotu 7.1.2012 od 8:30 v hale, podrobnosti jste dostali všichni mailem. Vyplněné žádosti o licence spolu s fotkou, razítkem od doktora a ti, kdo žádají o první licenci, tak bohužel i s ověřenými podpisy, odevzdejte na tréninku ve středu 11.1., nejpozději pak v pondělí 16.1. Peníze za licence členové klubu mohou odevzdat v hotovosti spolu s žádostí.

3.1.2012, RJ

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, klub, média, Nezařazené, ostatní, Revue, ÚAMK, UCI, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.