Archiv aktualit 2013

Souhrn aktualit za rok 2013

Cesta do pravěku 4. díl

Pokud jste pod stromečkem nenašli žádný biketrialový dárek, máme pro vás jeden alespoň zde na našich webových stránkách v podobě dalšího dílu Cesty do pravěku. Přesto, že se v něm vypravíme do kapitalistické ciziny, obejdete se bez cestovního pasu, devizového příslibu a výjezdní doložky. Na rozdíl od československých cyklotrialistů, kteří se na konci osmdesátých let vydali na zkušenou na závody mistrovství světa… Celý článek najdete zde.

27.12.2013, RJ

Nové číslo Biketrialové revue

revue_5.jpg(204 kb) Z tiskárny dorazilo (led)nové vydání Biketrialové revue. Kromě přehledu a kontaktů na kluby, kam si můžete v zimě přijet zajezdit pod střechu do kryté haly, se v čísle dočtete o trialu na jednokolkách, podíváte se na Ostravsko a technické typy možná zaujme článek s tipy, kde se dají nebo nedají ušetřit gramy na váze vašeho kola. Těm z vás, kdo máte Revui předplacenou, odchází dnes poštou, vy ostatní si ji můžete nově objednat v našem e-shopu.

27.12.2013, RJ

Příjemné prožití vánočních svátků

Přejeme všem biketrialovým kamarádům, přátelům, známým i soupeřům klidné a příjemné prožití vánočních svátků.

23.12.2013, Biketrial klub Olomouc

Cesta do pravěku 3. díl

Další pokračování seriálu o historii stále ještě československého cyklotrialu nás zavede do let 1986 až 1989. Dnes si těžko dokážeme představit, že by kalendář závodů na sezonu obsahoval několik desítek závodů, jako tomu bylo tenkrát. Inspirací pro nás, pořadatele, jsou i závody družstev – popřemýšlejte, s kým postavíte tým na zimní halové závody! Třetí díl povídání najdete zde. A stále platí, že můžete přispět i vy, zajímavé články rádi zveřejníme buď na webu, nebo v tištěné Revue.

19.12.2013, RJ

Změna adresy a čísla účtu

Od prosince 2013 máme novou adresu sídla klubu, veškerou korespondenci posílejte, prosím, na adresu ÚAMK AMK Biketrial klub Olomouc, Budovcova 3, 779 00 Bystrovany. Současně měníme i bankovní spojení, nové číslo našeho účtu vedeného u Poštovní spořitelny je 263036654 / 0300. Původní číslo účtu sice zůstává ještě aktivní, ale nové platby už posílejte na nový účet. Ostatní kontaktní údaje (telefon, e-mail atd) zůstávají beze změn, viz stánka kontaktů.

16.12.2013, RJ

Nová pravidla BIU 2014

BIU zveřejnila nové znění mezinárodních pravidel platných pro rok 2014. Stáhnout si je můžete přímo z jejich stránek nebo přečíst v kopii na našem serveru. Kromě už dříve avizované změny v kategorii femine (zavedení girls a elite femine) a zrušení povinných kotníkových bot jsou zde i další změny, například v nominaci do kategorie elite. Jinak jsou to jen drobné, ale místy významné změny slovíček: například v článku 12 odstavci 4 je nově uvedeno, že “rozhodčí je povinen poslouchat námitky a stížnosti pouze od jezdců, nikoliv od doprovodů nebo kohokoliv jiného” – nu, škoda, že toto neplatilo už v létě na MS… Všechny změny jsou v dokumentu přehledně uvedeny červeným písmem.

16.12.2013, RJ

Cesta do pravěku 2. díl

Je tu druhý díl Cesty do pravěku. Tentokrát místo chronologického výčtu závodů přináší pohled na pionýrská léta cyklotrialu očima rodiče. Všichni víme, že rodič na závodech má funkci doprovodu, mechanika i psychologa – všechna tato hlediska jsou zastoupena i v pokračování našeho seriálu.

14.12.2013, RJ

Tréninkový jam v Brně

Zajezdit si v suché a vytápěné hale? Láká vás to? Tak se vydejte v neděli 22.12. do Brna na první tréninkový jam, za kterým stojí Vašek Kolář s Adamem Geržou. Hala se nachází na adrese Zábrdovická 10, začátek ježdění v 10 hodin. Více na facebookovém profilu. Velký přehled možností zimního ježdění najdete také v lednovém čísle Biketrialové revue, kterou můžete mít doma ve schránce hned po Silvestru – stačí si ji předplatit.

12.12.2013, RJ

Cesta do pravěku

Připravili jsme pro vás nový seriál, který se vrací o třicet let zpět k úplným počátkům cyklotrialu u nás. Nazvali jsme jej “Cesta do pravěku” a můžete se těšit na různé perly z archivů… První díl mapuje léta 1982-1985. Chcete-li přidat něco ze svých vzpomínek i vy, pište na naši adresu klub@biketrial-olomouc.cz.

8.12.2013, RJ

TribalZine.com: Velký rozhovor s Bruno Arnoldem

Na serveru TribalZine je velký rozhovor s Bruno Arnoldem – mužem, který stojí za značkami Ozonys, Bonz – a nově také B1K3. Aniž bychom chtěli vyzdvihovat význam jakékoliv značky nad výkony jezdce, které jsou vždy rozhodující, dočteme se v článku řadu zajímavých informací. Rok 2013 je pro svět trialových značek poměrně převratný, ze scény zmizel legendární Koxx a je proto otázka, kdo zaujme uvolněnou pozici na trhu. Ozonys je jedním z horkých kandidátů – model Curve “sedlá” i letošní mistr světa UCI Abel Mustieles, své místo si značka hledá i ve stále populárnějším streetu s modelem Style. V rozhovoru zakladatel firmy odhaluje plány na další expanzi prostřednictvím nové značky B1K3 – “vizuálně má blíže k BIKE, ale dá se to také číst jako ‘be one…'”, dodává Arnold. Oproti prestižnímu Ozonysu to mají být kola srovnatelné kvality, ale za poloviční cenu. Jako přímého konkurenta této větve označuje čínskou značku Echo a nekonečný čínský trh je i jedním z odbytových cílů. Do Asie je ostatně směřována i výroba a Bruno Arnold konkurenci nešetří: “Pokud by Echo chtělo začít vyrábět rámy podobného typu jako náš model Curve, který vyžaduje speciální formy, také by museli jít s cenou nahoru”. Zajímavá je i myšlenka návratu k ocelovým dětským rámům, neboť “dávat dětem hliníkové rámy je nesmysl, jsou příliš nákladné na výrobu a pro jezdce vážícího 20-30 kilo je jejich tuhost zbytečná”. V závěru první části rozhovoru se objevuje i kritika způsobu, jakým zmizel ze scény Koxx: “Jako majitel konkurenční značky bych se měl radovat, ale nejsem jen podnikatel, jsem i sportovec a tak mě konec Koxxu moc netěší. Ale když se ohlédneme na jejich vývoj během posledních 3-4 let, je s podivem, že vydrželi tak dlouho. Osobně si myslím, že způsob, jakým skončili, nebyl správný – prodám společnost, odejdu spolu s lidmi z vývoje a vrátím se s novou značkou? Kdo ale zaplatí dluh, který po mě zůstal? Odnesou to dodavatelé, jezdci a další…”

7.12.2013, RJ

Škola kola Josefa Dresslera

Na trh přichází nová knížka asi nejznámějšího českého biketrialisty. První vydání Školy kola z roku 2002 bylo zaměřeno převážně na trial a v menší míře i na výuku techniky jízdy na horských kolech, které se ovšem Pepa Dressler v posledních letech věnuje čím dál více a proto lze očekávat,že i v nové knize dostane MTB větší prostor než minule – však má také nové vydání více než dvakrát tolik stránek. Spousta zajímavých hostů v roli Pepových žáků a barevné fotografie od Markéty Navrátilové (která kola fotit umí výborně) – to vypadá rozhodně lákavě. V prodeji od 9. prosince na Dressler shopu.

3.12.2013, RJ

Předběžný mezinárodní kalendář BIU 2014

Na stránkách BIU International se objevily kandidatury pořadatelů mezinárodních závodů na rok 2014. Zatím jde sice jen o neoficiální a neschválené návrhy, kterými se bude mezinárodní komise teprve zabývat, ale vypadají zajímavě: světový pohár v Barceloně 30.3.2014 (na stránkách sice označovaný “indoor”, ale v přiloženém materiálu pořadatele se píše, že by se konal na olympijském stadionu na Montjuicu, což moc “indoor” není) a tři závody mistrovství světa: 19.-20. července v katalánské Odeně (jen pár kilometrů od Barcelony), v Muiňosu (prozměnu na západě nedaleko Atlantiku) a v českém Tanvaldu. Poslední dva jmenované jsou zatím bez uvedení data, ale samozřejmě se bude jednat o červenec nebo srpen. A nesmíme zapomenout ani na mistrovství Evropy, které se bude konat 20.-21.9.2014 ve Znojmě. Finální kalendář bude na stránkách BIU do konce prosince.

2.12.2013, RJ

Vašek Kolář: Přejte druhým a bude i Vám přáno

Pokud při zahlédnutí Vaškova jména v titulku čekáte zprávu o dalším skvělém světovém výsledku nebo odkaz na další úžasné video tohoto vynikajícího českého jezdce, budete zklamáni. Tentokrát si bohužel přečtete o obyčejné české závisti, zbabělých anonymech a nepochopitelné ignoranci, které Vaška provází na jeho (nejen) letošní, jak sám správně píše, nejúspěšnější sezoně v dosavadní kariéře. Vaškův článek na Rideheads.com otevřeně popisuje věci, o kterých už jste možná sice slyšeli, ale nemohli jim uvěřit. Přečtěte si jej a udělejte si svůj názor.

1.12.2013, RJ

Dokument: Biketrial jako životní styl

Málokdy na tomto webu zveřejňujeme odkazy na “cizí” videa, na to jsou tu jiné servery, ale v tomto případě je nutné udělat výjimku. Můžete nemít rádi filmové dokumenty, můžete nemít rádi trial, můžete třeba i nemít rádi Vlastu Čiháčka :-), ale dokument Aleše Neničky pod hlavičkou Metan Art byste si rozhodně neměli nechat ujít. Z té řady videoexhibic jednotlivých jezdců se vymyká ve dvou věcech: jednak obdivuhodnou profesionalitou zpracování od kamery po celkové grafické pojetí, jednak tématem. Všechny ty bokovky, přeskoky, efektní balancování – tak to všechno je tu tentokrát jenom tak mimochodem jako něco navíc, podstata filmu je jiná. Aleš v dokumentu hledá i tu dřinu, vytrvalost a umanutost až posedlost, které se skrývají za každým úspěchem kohokoliv v čemkoliv – v tomto případě Vlasty v trialu. Pár slov o vzniku dokumentu najdete na stránkách Metan Trialu.

 

Cyklotrial jako životní styl CZ from Metan Art on Vimeo.

27.11.2013, RJ

Změny na webu

Možná jste si všimli, že náš web vypadá nepatrně jinak než před týdnem. Po třech letech jsme se rozhodli webové stránky upgradovat a zpřehlednit – množství informací, které zde naleznete, je již poměrně velké a začínalo to tu být dosti nepřehledné. Prozatím přibyla možnost filtrování aktualit a strukturalizovali jsme menu v záhlaví. Pokud narazíte na nějakou nefunkčnost, zkuste nejprve obnovit stránku (klávesou F5) a pokud ani to nezabere, budeme rádi, když nám to nahlásíte. Děkujeme.

25.11.2013, RJ

Trial: Nová jména mezi těmi nejlepšími z roku 2013

Krátký článek, shrnující sezonu 2013 v UCI Trialu, najdete na www.uci.ch. S uznáním se zde píše o Tatianě Janíčkové ze Slovenska, která letos ovládla ženskou kategorii, dále je zdůrazněna vedoucí pozice Francie v kategorii Elite 26. O českých jezdcích se v článku nepíše nic, snad příští rok… Ti, kteří nepatří mezi milovníky západogermánštiny, si mohou přečíst překlad do češtiny.

22.11.2013

Čtvrté číslo Biketrialové revue

Do tisku je připraveno prosincové vydání Biketrialové revue. Kromě pár čísel ze sezony 2013 se v ní dočtete třeba o cyklotrialu na Slovensku, o tom, proč se kola nestaví z hliníku a pokračuje i seriál o soutěžních pravidlech. Revue si lze objednat – platíte jen náklady na zasílání, které jsou 20 Kč za jeden dopis (1-5 výtisků), časopis samotný je díky sponzorům (hledáme další, nemáte zájem?) zatím stále zdarma a máme i starší čísla. Objednávky posílejte na náš mail klub@biketrial-olomouc.cz. Jinak je možné si časopis vzít na vrátnici olomouckého Domu dětí a zbylé výtisky budou (pokud zbudou) na zimních halových závodech.20.11.2013, RJ

Oficiální webové stránky: stále na začátku (žalozpěv)

Před pěti měsíci jsme zde uveřejnili recenzi na nové oficiální webové stránky českého biketrialu, které byly spuštěny ve druhé polovině června a byly přijaty s jistými rozpaky především pro svou obsahovou prázdnotu. Kam se tedy podařilo tento projekt, který by měl být jednou z hlavních prezentací našeho sportu, od června do listopadu posunout? …pokračování zde

19.11.2013, RJ

Hashtagg Raijin – nástupce Koxxu Sky

Před měsícem oznámil Dominique Hermance vznik nové značky, která přebírá pochodeň po (zřejmě nenávratně) zmizelém Koxxu (vzletný styl textu přebírám ze serveru Tribalzine, odkud tento text pochází). Kódové označení: Hashtagg. Obklopil se spolupracovníky z počátků Koxxu, včetně mistra světa Vincenta Hermance, který bude značku reprezenzovat a pomáhat určovat směr technického vývoje. Jak uvádí Dom Hermance, začínají znovu od nuly.

Ta “nula” v jejich pojetí má podobu 20″ a 26″ rámu pojmenovaného “Raijin”, což je v japonské mytologii jméno boha hromu a blesku. Z japonska pochází i design rámu, který svými bojovými barvami odkazuje na Sky 3. Na trh by měly přijít na začátku roku 2014, cena rámu 670(?) euro, geometrie zde. Spolu s rámy byly představeny i kliky a pedály, opět vycházející z posledních (skutečně ve významu “poslední”, nikoliv “nejnovější”) modelů Try-All.

18.11.2013

Tělocvična – poprvé již tuto neděli

Tuto neděli, 17.11., začínají pravidelné tréninky v tělocvičně Domu dětí a mládeže, Tř. 17. listopadu 47 (vedle trialparku), vždy od 16 do 18 hodin.

14.11.2013, RJ

Česká televize – záznam Sport Life

Záznam finálového závodu v Brně bude vysílat Česká televize premiérově dnes, 14.11. od 17:45 na programu ČT Sport. Repríza pro noční ptáky 15.11. v 01:40, pro ranní ptáčata 15.11. v 7:30, 18.11. v 7:30 a 19.11. v 6:00. Záznam je k dispozici i na internetovém vysílání.

14.11.2013, RJ

Report – Sport Life Brno

Je už celkem tradicí, že finálový závod domácího seriálu se koná pěkně v suchu a teple pod střechou na brněnském výstavišti. Jako doprovodný program sportovního veletrhu se tu biketrial objevil poprvé v roce 2004 spolu se vznikem Hi-Tec Cupu, soutěže pro začínající jezdce. Letos tu tedy biketrialisté závodili podesáté a vy si o tom můžete přečíst report. Výsledky jsou k dispozici zde. A na klubové galerii již visí fotografie z nedělního závodu.

10.11.2013, RJ

The Railway Station

Posledně tu bylo video “Nemluv a trénuj!”. Jak to vypadá, když si tuto radu vezmete k srdci, se můžete podívat na našem Vimeu, kde vás Lukáš zavede do Bystřice na nádraží…

 

The Railway Station from Biketrial Olomouc on Vimeo.

4.11.2013, RJ

Dani Comas: konec a začátek kariéry

Vypadá to, že tento měsíc budou všechny titulky začínat slovem “konec”. Dani Comas v rozhovoru pro Trial Iside oficiálně potvrdil to, co bylo veřejným tajemstvím: letošní závodní sezona byla jeho poslední a od teď se bude naplno věnovat práci pro značku Jitsie, kde bude mít na starosti vývoj nových produktů. Tato belgická společnost produkuje oblečení, ochranné pomůcky a díly pro mototrial. V loňském roce připravila kolekci oblečení pro biketrial a nyní se chystá vstoupit – podle Comasových slov “velmi razantně” – i na trh biketrialových dílů. Že to Jitsie myslí s biketrialem opravdu vážně, ukazují i další jména, která v týmu Jitsie figurují: Jack Carthy, Abel Mustieles a Vincent Hermance.

24.10.2013, RJ

Konec značky Koxx?

Trialovým světem otřásla zpráva, že společnost Koxx vyhlásila 8. října úpadek. Po problémech, které firmu provázely poslední měsíce a které nevyřešila ani změna majitele, tak zřejmě končí značka, která byla pevně spojena s rozvojem trialu. (více zde)

19.10.2013, RJ

Konec tréninků v Bystřici

Pro letošek jsme dnes skončili s tréninky ve Velké Bystřici, o půl sedmé už není v lese nic vidět. Pondělky se tedy přesouvají k Domu dětí a mládeže. Stěhování do haly předpokládáme o víkendu po Sportlifu – v sobotu 16.11. tak počítejte s brigádou. Pokud by náhodou meteorologové slibovali extrémně hezké počasí na další týden nebo naopak liják na sobotu, můžeme to odložit o týden – uvidíme.

14.10.2013, RJ

Practise your English

S malým zpožděním (ale na domácí poměry stále poměrně aktuálně) se zmiňujeme o pátém kole Světového poháru UCI v belgických Antwerpách, které se konalo 28.-29. září. Procvičit svou angličtinu si můžete v krátkém shrnutí výsledků na stránkách UCI. Druhá jazyková lekce vás čeká v rozhovoru s Vaškem Kolářem na serveru Trialtechu, kde se dočtete, proč závod nedopadl podle Vaškových představ. Poslední lekce je zaměřena na poslech s porozuměním: výkony těch, kterým závod naopak vyšel skvěle, můžete obdivovat ve videu na stránkách trialMagazínu.

11.10.2013, RJ

Report Blansko- teploty i body lehce nad nulou

Začátek října s sebou přinesl ochlazení, ráno byly dva stupně, cestou na závod čísla na venkovním teploměru klesla až k nule. Před šesti lety v Blansku na biketrialisty čekal první sníh. Tak zlé do tentokrát rozhodně nebylo…. celý report zde

9.10.2013, RJ

Sedm osm devět – výsledky Blansko

Jedna dva tři čtyři pět, šest sedm osm devět, vykopal si krtek díru, spad mu do ní medvěd. Devět jezdců z našeho klubu přijelo na osmý závod MČR / PČR, sedm z nich stálo na stupních vítězů. V šesti kategoriích získali pátého října čtyřikrát druhé a třikrát první místo. Včera říkal před stonožkou, že na díru kašle, dnes ho krtek s krtonožkou, tahaj’ z jámy za šle. Kompletní výsledky zde.

6.10.2013, RJ

Report – dlouhé Znojmo

Závody ZnojmoPrvní závody pořádal znojemský klub před čtyřmi lety na jaře, v tréninkové hale v Příměticích. Tenkrát jako volný závod, o rok později na stejném místě už jako Přebor ČMF. V roce 2011 si už troufli na kompletní MČR + PČR + PČMF a zavedli nás do Gránického údolí. Kombinace nových, neokoukaných terénů, teplého babího léta a dobře zvládnuté organizace vedla k tomu, že akce byla vyhodnocena jako nejlepší závod sezony 2011. O rok později byl zdejší závod zařazen do Evropského poháru…. Jaké to bylo letos, čtěte v reportu, Markétiny fotky jsou k vidění v externí galerii.

24.9.2013, RJ

Členská schůze AMK/SC

V pondělí 30.9. od 17:00 proběhne členská schůze klubu na Domě dětí a mládeže (Olomouc, Tř.17.listopadu 47), druhé patro, klubovna číslo 35. Trénink se v tomto termínu ruší.

19.9.2013, RJ+LV

Kolo + rovnováha + překážky = BIKETRIAL! (nábor nových jezdců)

Tradiční podzimní nábor nových zájemců o biketrial bude probíhat v září v trialparku u Domu dětí a mládeže v Olomouci (Třída 17. listopadu 47) každou středu od 17 do 19 hodin. Budeme pro vás mít připravené ukázky toho, co biketrial je, k dispozici budou trialová kola na vyzkoušení, naši trenéři vám rádi odpoví (skoro) na všechny otázky. S sebou potřebujete jen helmu na kolo a chuť poznat tento mladý atraktivní sport. Přijďte se podívat, jestli vás biketrial zaujme. Neslibujeme, že z každého vychováme mistra světa, ale nabízíme cestu, po které se dá k tomuto cíli dojet.

Pro více informací si můžete vytisknout plakátek nebo stáhnout informační brožurku. K dispozici jsme vám i na mailu klub@biketrial-olomouc.cz nebo na telefonu 721 048 805.

Na základě dotazů od vás, nových zájemců, jsme připravili souhrn nejčastějších otázek i s odpověďmi – ptejte se dál, budeme průběžně doplňovat.

12.8.2013, RJ

Report – uvolněný Havířov

Havířov je asi jediné město v republice, kde je obecní trialpark. V rámci revitalizace městského parku Na nábřeží před pár lety zde vznikly kromě in-line a cyklostezky a pár standardních dětských hřišť také čtyři “zálivy” s luxusními trialovými překážkami. Cedule u parku sice hlásí, že za tento ojedinělý počin vděčíme Evropské unii… celý report zde

18.9.2013, RJ

Report – blátivý Kyjov

Předpovědi počasí na víkend nebyly zrovna příznivé a tentokrát se bohužel meteorologové nemýlili. Celý pátek lilo a sobotní ráno na tom nebylo o nic lépe. Během závodu samotného sice pršelo už o něco méně, ale připravené tratě byly naprosto promáčené. Úseky na trávě na střelnici se sice zdály, že by nějak šly, zato hrabačky v rozbláceném svahu vypadaly děsivě a to jsme netušili, co nás čeká vzadu v lesíku. Organizátoři naštěstí situaci vyhodnotili správně a těsně před závodem některé sekce ještě narychlo upravili… celý report zde

17.9.2013, RJ

Trialový víkend – výsledkový servis a fotogalerie

Tento víkend se po oba dva dny závodilo. Sobota patřila BIU, v Kyjově se jelo šesté kolo MČR / PČR, přinášíme výsledky blátivého závodu a fotogalerii. V neděli se soutěžilo již za sucha podle pravidel UCI na Havířovských bike games, zde je výsledková listina a pár obrázků.

15.9.2013, RJ

Změny v mezinárodních pravidlech BIU

Během závodů MS v Blansku se konala valná hromada BIU. Schválila řadu drobných úprav a změn spíše formálního charakteru ve stanovách BIU (po 21 letech je aktualizace zcela na místě) a také v mezinárodních pravidlech (Technical rules). Pro příští sezonu tedy lze očekávat nahrazení aktuální verze Mod.21 verzí novou. Některé změny pravidel jsou nepatrné (například zrušení povinnosti mít kotníkové boty), jiné výrazné: zavádí se mimo jiné nově kategorie Elite Femina pro závodnice starší 14 let, které pojedou v modrých tratích. Ostatní dívky bez omezení věku mohou závodit v oranžových sekcích tak jako dosud, jen pod názvem Girls se zachováním věkových koeficientů.

Celý soupis změn je k prostudování v archivu BIU. Jestli budou mít dopad i na národní sportovní řády (které jsou konečně opět dostupné na webu) se snad včas dozvíme.

8.9.2013, RJ

Páté místo Vaška Koláře na UCI Trial World Championship

Ve finálovém závodu mistrovství světa UCI obsadil Vašek Kolář páté místo v kategorii Elite 20″, od medailové pozice jej dělily tři trestné body. Gratulujeme! Je to vynikající výsledek a kdyby páté místo obsadili na svém světovém šampionátu kanoisté, atleti, cyklokrosaři nebo lyžaři, byly by z toho palcové titulky v novinách a hlavní téma Branek, bodů, vteřin. Žel Vašek závodí “jen” v trialu a tak jeho výkon docení jen lidé, kteří (bike)trial sledují. Je veliká škoda, že potenciál, který Vaškovy nejen letošní světové výsledky s sebou nesou pro zviditelnění českého trialu, ať už schovaného pod písmenky UCI, nebo pod písmenky BIU, zůstává oběma federacemi tak málo využitý. Kompletní výsledky na www.uci.ch.

Výsledky:

Elite 20″ 1. Abel Mustieles (ESP), 2. Aurelien Fontenoy (FRA), 3. Benito Ros (ESP) … 5. Václav Kolář, 26. Petr Jeřicha
Elite 26″ 1. Vincent Hermance (FRA), 2. Gilles Coustellier (FRA), 3. Kenny Belaey (BEL) … 26. Roman Chvojka
Junior 20″ 1. Bernat Seuba (ESP), 2. Thomas Pechhacker (AUT), 3. Alex Rudeau (FRA)
Junior 26″ 1. Jack Carthy (GBR), 2. Nils-Obed Rieker (GER), 3. Jeremy Descloux (FRA)
Women 1. Tatiana Janíčková (SVK), 2. Gemma Abant (ESP), 3. Janine Jungfels (AUS)
5.9.2013, RJ

Nemluv a trénuj!

Pokud patříte mezi ty, kdo se na naše stránky dostali v souvislosti s probíhajícím náborem nových členů, nabízíme vám pro lepší představu, jak to vypadá na našem tréninku, jedno archivní video. A jezdci, kteří v něm účinkují, se můžou podívat, kam se za ty dva roky, které od jeho natočení utekly, posunuli.

 

Nemluv a trénuj! from Biketrial Olomouc on Vimeo.

3.9.2013, RJ

UCI Trial World Championship, JAR

V jihoafrickém Pietermaritzburgu právě probíhá letošní mistrovství světa federace UCI v disciplínách cross country, sjezd a trial, který nás zajímá přeci jen více než ty ostatní. V kategorii Elite 20″ reprezentuje ČR Vašek Kolář a Petr Jeřicha, v Elite 26″ Roman Chvojka. Doslova před pár minutami skončila kvalifikace 20″ kol a Vašek Kolář postupuje do finále z pátého místa! Finále se jede v pátek od 18:00. Jeřicha skončil na 26. místě, Chvojku čeká jeho kvalifikace zítra po obědě. Výsledky je možné sledovat živě nebo si je můžete stáhnout ze stránek UCI.

28.8.2013, 16:50 RJ

Trial kemp Hamry pošesté

K veliké lítosti všech zúčastněných i nezúčastněných skončil v neděli šestý ročník trialového kempu v Hamrech nad Sázavou. Návštěvnost byla letos sice podle organizátorů o něco menší než v minulých letech, ale i tak bylo ty čtyři dny v trialparku pěkně živo. Nejpočetnější byly tréninkové skupiny “pusínů” a “bensínů”, z neznámých důvodů nazývaných také teroristé, ale zajezdit si přijeli i jezdci starší a nejstarší (čímž jsou myšleni hobíci, nikoli rodiče). A s tou účastí se to zase zlepší, stačí mít trochu trpělivosti: nejmladší trialistka měla na startovním čísle kategorii “Beginner J”, zatím bez startovního čísla přijeli Janíkovi a při letmém rozhlédnutí bylo vidět, že se cosi kuje i porůznu jinde a na příští rok bude těch nových startovních čísel potřeba více…

Cesta na Vysočinu je vždycky provázena otázkou, co nového na jezdce v areálu čeká. Letos to byl pumptrack, který nabídl jezdcům spoustu nových variant, jak přijít k úrazu. Trénovalo se ale i na klasických překážkách a hromady přírodního materiálu nabídly po větrné smršti z půli prázdnin i okolní lesy. Zlatým hřebem však byla lávka přes rybník, jejíž přejezd byl takticky zařazen na úplný závěr soustředění, takže si nikdo z rodičů nemohl stěžovat, že děti přijely z kempu neumyté.

Rozsáhlou fotogalerii najdete na stránkách AMK Hamry, jehož členové pro nás tyhle kratochvíle připravili a kterým tímto děkujeme.

27. 8. 2013, RJ

Nová adresa sídla BIU

Biketrial International Union (BIU) má od 19. 8. 2013 novou oficiální adresu, případnou písemnou komunikaci proto směřujte na: BikeTrial International Union, Smiřických 1212, 251 01 Říčany, Česká republika. Pokud je vám tato adresa povědomá, tak ano, je to opravdu adresa Lukáše Buriánka. Podrobné zdůvodnění této změny najdete na webových stránkách BIU, veškeré elektronické adresy zůstávají beze změn.

20.8.2013, RJ

Natáčení ČT Ostrava – U faktor

V pondělí a úterý byli jezdci olomouckého klubu přizváni k natáčení jednoho z dílů nového pořadu České televize “U faktor”. Ten by měl ukázat, že i ve městech na ulicích se dá dělat řada sportů a že je spousta lepší zábavy než sedět doma u počítače – nebo třeba právě u té televize 🙂 Naši kluci a děvče vystupovali v roli komparsu, i když někteří (že, Tomáši?) chvílemi měli tendenci převzít roli moderátora. Ta ale patří Ondrovi Havlíkovi aka En.druovi, který bude provázet všemi třinácti díly – kromě biketrialu v nich budou vystupovat skateboardy, u-rampy, longboardy a další “městské” sporty. En.dru sice není biketrialista (“Já dělám beat-box”, oznámil klukům. “To neznám, já znám jenom kick-box”, odvětili mu bezelstně), ale na trialovém kole mu to šlo celkem dobře. V roli lektora cyklo-bike-trialu a neohroženého jezdce po lešení pak uvidíte Aleše Neničku z Metantrials Ostrava. Na to všechno si ale musíte rok počkat na podzim příštího roku, kdy bude celý seriál dotočen, dostříhán a vysílán. Zatím se můžete podívat alespoň na fotky Markéty Ondruškové, jak vypadá zákulisí televizního natáčení.

16.8.2013, RJ

World Youth Games 2013 Švýcarsko

Na Světové hry mládeže UCI ve Švýcarském Moudon vyrazil jediný český jezdec, Mára Pochtiol z klubu Nové Veselí. Ten je letos opravdu ve formě a asi to nebude jen tím krásným Ozonysem 🙂 Ve své kategorii benjamin v sobotu postoupil do finále z devátého místa (z 30 jezdců) a v neděli si vyjel šesté místo! Přidáváme se ke gratulantům. Překlad reportu ze stránek UCI je zde.

13.8.2013, RJ

Blansko – druhý závod MS 2013: o titulu rozhodl Hirano

ms-blansko-2013-plakat.jpg(66 kb)Druhý a současně finálový závod mistrovství světa v biketrialu se jel o víkendu 27. – 28. 7. v Blansku. Z prvního závodu ve španělské Igualadě si česká výprava přivezla dvě stříbrné medaile – zasloužili se o ně Vašek Kolář v elitě a Martin Kakáč v seniorech, a všichni proto s napětím sledovali, jak se jim bude dařit ve druhém kole. Tím spíš, že oba jsou právě z Blanska a závod na domácí půdě jim přeci jen přináší nezanedbatelnou výhodu. Nadějně vypadalo i průběžně čtvrté místo Vojty Křivy v juniorech. Všechny tak čekal velmi napínavý závod… report zde

Celkové výsledky 2. závodu MS v Blansku: sobota + neděle (aktualizované 29.7. – kategorie senior) a výsledky celého seriálu MS BIU 2013.

31.7.2013, RJ

Igualada – první závod MS BIU 2013: v hlavní roli penalizace

První závod letošního mistrovství světa proběhl v katalánské Igualadě. Profesionálně připravený podnik se konal kompletně v městském prostředí a výkony jezdců sledovalo velké množství diváků. O pozicích na stupních vítězů tentokrát ale kromě bodů nasbíraných na sekcích rozhodovaly i penalizační body – více se dočtete v článku.

Zde jsou k dispozici výsledky závodu.

21.7.2013, RJ

ME BIU Valderrobres (Spain)

Pro české závodníky není místo konání závodu neznámé, mnozí se zde před rokem účastnili Evropského poháru. Česká výprava patřila jako obvykle k nejpočetnějším, 21 jezdců, dokonce ani Katalánsko nemělo více (ale stejně) – ale samozřejmě nejvíce jezdců (39) bylo domácích. Celkem do závodu nastoupilo 106 jezdců ze třinácti evropských zemí… celý článek zde

Výsledky:

Elite: 1. Danni Comas (CAT), 2. Vašek Kolář (CZ), 3. Raul Gutierrez (SPA)
Senior: 1. Diego Barrio (SPA), 2. James Sheridan (UK), 3. Yannick Duteil (FR)
Junior: 1. Jonas Kristiansen (DNK), 2. Gorka Susperregui (SPA), 3. Sergio Garcia (SPA)
Minime: 1. Sebastian Ruiz (SPA), 2. Samuel Hlavatý (SVK), 3. Borja Conejos (SPA)
Benjamin: 1. Adam Morewood (UK), 2. Alan Rovira (CAT), 3. Marek Pochtiol (CZ)
Poussin: 1. Eduardo Richart (SPA), 2. Martí Esquerda (CAT), 3. Tim Coulee (BE)
Femine: 1. Gemma Abant (CAT), 2. Mireia Abant (CAT), 3. Nadine Kamark (SWE)

Kompletní výsledky ME jsou zde.

15.7.2013, RJ

Letní trial kempy

Letošní nabídka prázdninových trial kempů se zase o něco rozrostla, což je jen dobře. Co už bohužel nestihnete, je proslulý Dressler camp, kterého se letos účastnily i takové hvězdy, jako je Danny McAskill. Stále si ale ještě můžete pojezdit a něco se přiučit na kempech v Tatranskej Lesnej nebo v Hamrech nad Sázavou.

3al kemp Tatranská Lesná, pořádá 3al klub Poprad v termínu 10. – 12. 8. 2013. Určený pro všechny od začátečníků až po reprezentanty, čistě přírodní prostředí pod Tatrami, zkušení trenéři (Štefan Pčola, Lukáš Roth, Janka Kucová, Jan Kočiš a další). Podrobnosti najdete na www.cyklotrial.sk/kemp.

Trial kemp Hamry se letos koná v termínu 22. – 25. 8.. Podrobnosti budou v nejbližších dnech na www.amkhamry.cz a určitě je to dobrá volba, jak strávit konec prázdnin.

13.7.2013, RJ

Nové webové stránky biketrial.cz (recenze)

Český biketrial má po pěti letech kompletně nové oficiální webové stránky. Jejich změna byla avizována již od konce roku 2012, projekt však zjevně nabíral čím dál větší zpoždění. Čekání je u konce, po třídenním “blackoutu” jsou stránky www.biketrial.cz opět přístupné – v novém kabátu a bez starého obsahu… celá recenze zde

20.6.2013, RJ

Danny MacAskill: Imaginate

Klikněte a žasněte. Asi bychom měli začít pracovat na nových překážkách do trialparku, ty staré už evidentně nejsou in. Jo, a taky trochu potrénovat by to chtělo…

Report UCI MČR a Youth Games Říčany

Na sobotní závod Evropského poháru časově navazovalo mistrovství České republiky v trialu pod Českým svazem cyklistiky podle pravidel UCI, které se o tomto víkendu konalo v Říčanech u Prahy. Mistrovství bylo dvoudenní, v sobotu se jely kategorie Elite 26″ a Expert, na neděli pak byly naplánovány kategorie Elite 20″, Women a pro nás hlavně Youth Games, tedy mládežnické kategorie, na které zamířila početná výprava “od nás z BIU”… celý report

18.6.2013, RJ

Report EP Nové Veselí

V sobotu se v Novém Veselí jelo finále Evropského poháru. Závod byl současně pátým závodem MČR / PČR a také posledním nominačním závodem před letošním mistrovstvím světa – tedy bylo toho na jedny natažené pásky docela dost a není divu, že pásky tolik napětí mnohdy nevydržely a trhaly se téměř samy od sebe… Jste-li i vy napjatí, jak report pokračuje, trhejte tady.

17.6.2013, RJ

(Bike)trialový víkend – výsledkový servis (aktualizováno)

Za tento víkend máme výsledků celou řadu, závod v Novém Veselí byl nejen pátým závodem MČR / PČR, ale zároveň i finálem letošního Evropského poháru. A aby trialu nebylo málo, přesunula se v neděli početná skupina mladých trialistů do Říčan u Prahy na Mistrovství republiky a Youth Games v UCI trialu.

Nové Veselí

Kompletní výsledky z Nového Veselí, z olomouckého klubu Matěj Popelka první místo v juniorech, Lukáš Janka třetí příčka v minimech, Vendula Zapletalová druhá ve feminách, Víťa Zatloukal, Kája Šnábl a Vilém Zatloukal obsadili první tři místa v beginnerech C.

Evropský pohár 2013

Výborně se naši jezdci umístili i v Evropském poháru: Matěj Popelka vyhrál juniory, Lukáš Janka stříbrný v minimech, Vendula Zapletalová druhá ve feminách.

MČR a Youth Games UCI Říčany

Sběr medailí pokračoval i v neděli na náměstí v Říčanech – UCI bodování BIU jezdce nijak nezaskočilo a výsledky jsou následující:Elite 20″+24″: 1. Vašek Kolář, 2. Petr Jeřicha, 3. Vojta Křiva
Women: 1. Mája Křivová, 2. Vendula Zapletalová, 3. Soňa Černáková
Kadet: 1. Lukáš Janka, 2. Martin Štěpánek, 3. Adam Pochtiol
Minime: 1. Marek Pochtiol, 2. Tomáš Vepřek, 3. Kryštof Hanzal
Benjamin: 1. Filip Stehno, 2. Vojta Vepřek, 3. Denisa Pecháčková
Poussin: 1. Eliška Hříbková, 2. Vojta Hříbek, 3. Šimon Hanzal

Kompletní výsledky z Říčan

Fotografie z Veselí a z Říčan najdete v naší galerii na Rajčeti.

16.6.2013, RJ

Report Hamry

Další díl oblíbeného seriálu “Velmi těžké překážky” nepřinesl vůbec žádná překvapení. Vyhrál Vašek Kolář, sekce byly dlouhé a celý závod byl perfektně připravený. To je všechno. Vlastně není, ještě to pokračuje.

12.6.2013, RJ

Výsledky Hamry

Výsledky ze čtvrtého závodu pořádaného STS Chvojkovice – Brod (mimochodem, opravdu dost slušnej oddíl) a k tomu pár fotografií. Slohová práce později.

9.6.2013, RJ

Mediální ohlasy

Olomoucký závod neunikl ani pozornosti místních médií a biketrial tak byl zase jednou trochu vidět:

5.6.2013, RJ

Report Velká Bystřice

by05.jpg(161 kb)V sobotu se ve Velké Bystřici konal třetí letošní závod MČR / PČR, který pořádal náš klub. Po dobrých zkušenostech z loňska jsme se rozhodli zopakovat start na Zámeckém náměstí, byť to znamenalo obětovat jeden celý den na přepravu a stavbu umělých překážek. Na náměstí vyrostly během pátku dvě velké a dvě malé sekce, opět s využitím místního otevřeného náhonu. Zbytek sekcí byl klasicky v lomu na Skalce. Novinkou byl kontrolní úsek vedoucí přes skladový kontejner, obnovou prošla i velká část postupně uhnívajících dřevěných prvků (zásoba chmelových tyčí na farmě v Bystročicích vydrží ještě na několik desítek let)…. celý text zde

3.6.2013, RJ

Vašek Kolář čtvrtý na Světovém poháru UCI v Polsku

Před sobotním závodem MČR dal Vašek Kolář přednost nové výzvě – UCI Trials World Cupu v polském Walbrzychu. Třídenní klání pro něj skončilo fantastickým čtvrtým místem! Blahopřejeme!

»Muži 20″: Novým lídrem je Abel Mustieles. Absencí ve Walbrzychu ztratil Španěl Benito Ros svou vedoucí příčku v kategorii 20″. Španělský chlapík Abel Mustieles jej předběhl svým nedělním vítězstvím před dvěma dalšímí španělskými atlety Dani Comasem a dřívějším juniorským mistrem světa Ionem Areitiem. V semifinále druhý Mustieles rozdrtil soupeře ve finále: na dvanácti sekcích obdržel pouze 4 trestné body, zatímco nejbližší soupeř Dani Comas měl 21, Ion Areitio 28 a Václav Kolář 30. « … více na www.uci.ch. V ženské kategorii vyhrála Tatiana Janíčková (SK), v mužské kategorii 26″ Gilles Coustellier (FR).

3.6.2013, RJ

MČR / PČR Velká Bystřice – výsledky

Výsledky dnešního závodu ve Velké Bystřici.

1.6.2013, RJ

Report EP Záriečie: Bahenní lázně

V sobotu 25. 5. se ve slovenském Zárieči jel první závod letošního Evropského poháru. Soutěž pořádal místní cyklotrialový klub (viete, to rozlišovanie medzi biketrialom a cyklotrialom je naozaj zbytočné), pro který to byla současně oslava třiceti let působení. Na slavnostním zahájení tak nechyběla spousta gratulací a blahopřání a poděkování a potřásání rukou a zpívání, až to skoro vypadalo, že k samotnému preteku se ani nedostaneme. Ale dočkali jsme se…. a kdo čekáte na report, je už také zde.

26.5.2013, RJ

Evropský pohár Záriečie – výsledky

Výsledky dnešního mokrého a zabláceného závodu prvního kola Evropského poháru ve slovenském Zárieči:

Elite: 1. Vašek Kolář, 2. David Herka, 3. Ján Kočiš (SK)
Junior: 1. Ondra Šenk, 2. Matěj Popelka, 3. Michal Ivan (SK)
Senior: 1. Pavel Procházka, 2. Adam Procházka, 3. Josef Táborský
Minime: 1. Samuel Hlavatý (SK), 2. Lukáš Janka, 3. Martin Štěpánek
Benjamin: 1. Adam Morewood (UK), 2. Marek Pochtiol, 3. Adam Kosík
Poussin: 1. Rosťa Málek, 2. Štěpán Šiller, 3. Jakub Mudrák (SK)
Femine: 1. Kristína Sýkorová (SK), 2. Bětka Pečínková, 3. Vendula Zapletalová

Kompletní výsledky jsou zde a pár fotografií v galerii.

25.5.2013, RJ

Propozice na 3. závod MČR/PČR ve Velké Bystřici

Třetí závod Mistrovství a přeboru České republiky se pojede 1. 6. 2013 ve Velké Bystřici, již nyní jsou k dispozici propozice (pokud se vám špatně zobrazuje, stáhněte si soubor a otevřete v Acrobat Readeru). Upozorňujeme zejména na startovní časy: v 10:00 kategorie Elite, Junior, Minime a Benjamin, v 11:00 kategorie Senior, Poussin a Femine a ve 12:30 kategorie Beginner a Hobby. Důvodem prohození obvyklých časů kategorií Benjamin a Femine jsou počty jezdců v příslušných kategoriích.

12.5.2013, RJ

Report a výsledky MČR / PČR Březová: Po letech konečně zase jednou za deště

Organizátoři byli na jezdce “hodní” a postavili sekce tak, že si všichni zajezdili, dokonce i v odpolední části závodu, kdy tratě důkladně namočil a zkomplikoval déšť. U těch nejlepších to ale současně znamenalo, že rozhodovala každá chyba. Tři sekce byly postaveny ve spodní části areálu “Na výsluní” (letos byl název spíše provokativní ironií), ke zbývajícím se muselo vyšlapat na kopec nad vodárnu… celý text a kompletní výsledky.

13.5.2013, RJ

Report a výsledky MČR / PČR Brno: Repríza a návraty

Pro pravidelné účastníky závodů nebylo letošní Brno žádným velkým překvapením. Areál místní střelnice sice nabízí téměř všechno, co biketrial potřebuje – kameny, betony, dřevěné prvky i hrabačky v hlíně, ale za ty roky… celý report zde. Výsledky závodu zde.

Aktualizace: Fotky jsou již v galerii na Rajčeti…. 9.5.2013

6.5.2013, RJ

Soustředění Ochoz – report

Jarní soustředění na Ochoze je úspěšně za námi, možnosti potrénovat těsně před zahájením sezony využilo 23 jezdců z celé Moravy. Co se v údolí potoka Pilavky naučili, mohou ukázat hned následující sobotu na prvních závodech sezony v brněnských Kníničkách. Mezitím je tu ale report ze soustředění. A těšte se i na fotogalerii, Markéta téměř neodkládala foťák z ruky, takže se obávám, že o skandální fotografie nebude nouze.

29.4.2013, RJ

Exhibice – Měsíc bezpečnosti s Globusem

V sobotu byl biketrial k vidění u olomoucké prodejny Globus v rámci akce “Duben, měsíc bezpečnosti s Globusem”. Fotky z akce jsou k vidění na klubové galerii.

22.4.2013, RJ

Jarní soustředění 2013 – podrobné info

Jsou tu podrobné informace k jarnímu soustředění. Přihlášky posílejte na adresu valenti.ol@tiscali.cz, uzávěrka 15.4.2013

22.3.2013, RJ

Zimní spánek (fejeton)

Zítra, dvě minuty po poledni, začíná jaro, ale venku to tak vůbec nevypadá. Včera napadlo deset centimetrů těžkého mokrého sněhu, takže na první poježdění v přírodě si ještě chvíli počkáme, než to zase všechno roztaje a vyschne. Můžeme se tedy v klidu oddávat zimnímu spánku, který, jak se zdá, je teď v biketrialovém světě “in”. Zimním spánkem asi usnula i sportovní komise, která po sympatickém začátku, kdy nás co měsíc zásobovala informacemi o novinkách v organizaci a co týden připomínala, že je nejvyšší čas zaplatit licence, se nyní zcela odmlčela a tak šest týdnů před prvními závody stále ještě nevíme, jaké soupeře budeme letos na tratích potkávat. Schválení startovní listiny bylo avizováno na polovinu února, stejný termín měl i definitivní kalendář závodů, ale buď opět platí heslo “schválili jsme, ale nezveřejnili”, nebo je tu nějaký jiný problém, neboť stále kde nic, tu nic. Kdo ví, možná to nějak souvisí s ohlašovaným novým oficiálním webem, který měl být spuštěn po konci ledna. Třeba už někde dávno běží a je plný čerstvých informací, jen o tom nikdo nevíme a tak marně hledáme na hibernujícím www.biketrial.cz.

19.3.2013, RJ

Biketrialová mapa republiky

Jaro za dveřmi, sníh mizí a za pár dní – snad – už půjde jezdit venku v přírodě. Kde se dá dobře zajezdit? Kolik je u nás trialových parků? Kde se letos konají závody? A jak si ně naplánovat cestu? Na to všechno vám pomůže odpovědět biketrialová mapa republiky.

Kromě oblíbených lokalit našeho klubu jsme do ní nachystali i lokace letošního MČR / PČR, takže stačí kliknout na značku pravým tlačítkem a zvolit “Trasy sem…”

A hlavně: každý z vás, kdo má Google účet, může po přihlášení do mapy doplňovat své lokality. Takže s chutí do toho, pochlubte se, kde jezdíte, ať už se příště nemusí nikdo ptát: “Jedu do Kotěhůlek, dá se tam někde pojezdit?”. Sami jsme zvědaví, jak rychle se mapa bude zaplňovat.

11.3.2013, RJ

Členská schůze AMK

Ve středu 20.3. od 17:00 proběhne členská schůze AMK v klubovně na Domě dětí a mládeže (Olomouc, Tř.17.listopadu 47). Trénink se v tomto termínu ruší.

5.3.2013, RJ+LV

Nedělní tělocvičny

Nedělní tréninky v tělocvičně budou probíhat do konce měsíce března, od dubna již budou definitivně ukončeny. S ohledem na jarní prázdniny a Velikonoce odpadají tělocvičny 17.3. a 31.3.

4.3.2013, RJ

Report – Zimní závod Olomouc

V sobotu proběhl v Olomouci první letošní biketrialový závod v České republice. Na tento již druhý ročník zimních halových závodů přijelo 45 jezdců z Moravy a ze Slovenska. Dějištěm byla opět tereziánská pevnůstka u Bystrovan, respektive betonová hala, kterou Československá lidová armáda v sedmdesátých letech 20. století tuto historickou památku zkrášlila… celý text

4.3.2013, RJ

Dnešní výsledky

Výsledky dnešního závodu jsou ke stažení zde: 2.3.2013 Olomouc
2.3.2013, RJ

Zimní halový závod 2013

Odložte lyže, odložte snowboardy a přijďte provětrat svoje kola! Biketrial klub Olomouc zve všechny biketrialisty, malé i ty větší, na druhý ročník zimních halových závodů, které se konají v sobotu 2. března 2013 v Olomouci v hale na pevnůstce.

Dopolední závod dětských kategorií na tratích růžová, bílá, zelená a modrá (beginner D, poussin, benjamin a minime), po obědě hobby (modrá) a volná červená. Postaveny budou 4 kontrolní úseky na 3 kola. Startovné 200,- Kč. Podrobné propozice jsou zde.

Přihlášky předem nejsou letos vyžadovány, ale budeme samozřejmě moc rádi, když dáte dopředu vědět, s kolika jezdci máme počítat.

12.2.2013, RJ

Exhibice Tourism Expo

 

V sobotu 16.2.2013 proběhla krátká exhibice na regionální výstavě Tourism Expo na olomouckém Výstavišti Flora. I na stísněném prostoru ukázali kluci ve svižném tempu náš sport bohužel jen hrstce přítomných diváků. Fotografie na Rajče dodala Markéta.

19.2.2013, RJ

Odpadá tělocvična

Tuto neděli, 3.2., odpadá nedělní trénink v tělocvičně. Ale jen výjimečně, příští týden se zase normálně cvičí!

31.1.2013, RJ

Co nás čeká v novém roce

Slibovaný konec světa i pravidelné oslavy konce roku jsou šťastně za námi a před námi je nová biketrialová sezona. Co v ní na nás čeká? V roce 2012 proběhl poměrně dynamický vývoj v organizační struktuře ČMF, která v ČR zastupuje BIU… pokračování článku zde.

2.1.2013, RJ

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, klub, média, Nezařazené, ostatní, Revue, ÚAMK, UCI, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.