Archiv aktualit 2011

Souhrn aktualit za rok 2011

Platby za licence 2012

Platby za licence posílejte na účet Sportovního centra Olomouc, do zprávy pro příjemce uveďte své jméno a příjmení, variabilní symbol = prvních šest cifer rodného čísla (RRMMDD).

13.12.2011, RJ

Neseďte celou zimu za pecí

Biketrial klub Olomouc a AMK Hamry nad Sázavou pro vás společně chystají zimní seriál halových závodů. Podrobnosti “upečeme” přes vánoce, sledujte proto webové stránky naše i hamerské.Nahlédnout do kuchyně vás ale necháme už teď, naše představy jsou následující: celkem půjde o 2-4 sobotní závody střídavě na Hané a na Vysočině, dopoledne malé tratě, odpoledne velké tratě, každý závod 4-5 sekcí na tři kola. Volně, bez licencí. Chcete-li se přidat nebo pomoci radou či dokonce skutkem, napište nám (klub@biketrial-olomouc.cz; autokriva@quick.cz).

Nemáte kde trénovat? I na tom se dá případně domluvit…

9.12.2011, RJ

m1.jpg(129 kb)

Mikuláš, ztratil plášť…

…a ti, co přijeli na Pohořany, měli jedinečnou příležitost ztratit se v mlze, případně na procházce s Liborem. Nakonec ale k žádným ztrátám na životech, na cti a snad ani iluzí nedošlo. Pár fotek je v galerii, zbytek bude brzy na Rajčeti.

5.12.2011, RJ

Výroční členská schůze klubu

V sobotu, 3.12.2011 proběhne v rámci Mikulášské besídky na Pohořanech od 17 do 19 hodin výroční členská schůze klubu. Účast všech členů AMK důležitá.

27.11.2011, RJ

Mikulášská besídka

Vyhodnocení letošní sezony spojené jako každý rok s Mikulášskou besídkou nás čeká o víkendu 2.-4.12., tentokrát na turistické základně DDM na Pohořanech. Zveme všechny jezdce současné, minulé i budoucí, jejich doprovody, trenéry, maséry, rodiče… zkrátka přijeďte všichni, jste zváni. Příjezd v pátek večer pro nedočkavé, v sobotu ráno ty ostatní, v sobotu po obědě pro ty, co to fakt dřív nestihnou. K večeři řízek vlastnoručně usmažený paní Valentovou, to si přece nenecháte ujít! Navíc pro licencované klubové jezdce zcela zdarma, a to se vyplatí. Kdo se ještě nestihl přihlásit, má na to posledních 48 hodin. Možnost přespání do neděle.

27.11.2011, RJ

Pro dlouhé inverzní večery u obrazovky…

Letošní biketrialovou sezonu BIU velmi dobře mapovala Česká televize, která nabídla reportáže ze všech důležitých závodů sezony. Jsou dostupné v online archivu České televize, takže pokud jste je ještě neviděli a máte necelé dvě hodinky času, můžete je sledovat na následujících odkazech:

21.11.2011, RJ

Zhodnocení sezony 2011

Krátké zastavení nad tím, co přinesla sezona 2011 olomouckým jezdcům čtěte zde.

20.11.2011, RJ

Závěr sezóny na Sport Life Brno

O víkendu 12.-13.11. proběhl na brněnském výstavišti závěrečný závod letošní sezóny Mistrovství a přeboru České republiky. Zatímco v některých kategoriích byly už karty, respektive medailové pozice, rozdány předem díky výsledkům z předchozích závodů, někde se ještě o post na stupních vítězů bojovalo – a nutno říci, že docela dramaticky… celý článek zde

13.11.2011, RJ

Finále MČR / PČR Sport Life Brno – výsledky

Výsledky sobotního a nedělního finálového závodu na brněnském výstavišti.

13.11.2011, RJ

Tělocvična

Připomínám nedělní tělocvičny – od 18:00 do 20:00 na DDM. Běhání, vybíjená, opičí dráha, florbal, basket… Jak kdy, jak co, podle nálady a počtu lidí. Tuto neděli pro vás ale máme připravené stopky a metry, proběhnou testy vaší fyzičky. Stejné testy budeme znovu opakovat před vánocemi a na jaře – sami tak uvidíte, jestli to jde s vaší výkoností nahoru nebo z kopce. Měřit budeme dorost i dospělé bez výjimek, očekáváme hojnou účast!

24.10.2011, RJ

Blanenský Hop na závěr sezony

V sobotu 22.10. se sešly hned dvě biketrialové akce, kdo chtěl, mohl vyrazit buď na Vysočinu, kde hamerský klub pořádal rozloučení se sezonou za zvuku motorů, nebo do Moravského krasu, kde v blanenském trialparku burácely reprobedny Davida Čepa. Ranní mráz a jinovatka čekaly tam i tam, my se vydali zajezdit do Blanska.

Telegraficky: Ráno mínus tři stupně a mlha, pak naštěstí plus deset a sluníčko. Pět až příliš snadných sekcí na tři kola. Čtyřiadvacet jezdců na startu. Pro jezdce spíš trénink než závod, pro dospělé možnost nechat kluky jezdit a povykládat si u kafe nebo u grogu. Výborný guláš. Pár fotek v galerii. Stop.

24.10.2011, RJ

Zimní trénink – hala

Letošní zimu nebudeme z důvodu rekonstrukcí trénovat v pavilonu H na Výstavišti Flora, ale v náhradních prostorách haly v areálu firmy Smětal, s.r.o. v bystrovanské pevnůstce. Příjezd je vyznačen na mapce (zvětší se po kliknutí) – při cestě z Olomouce na světelné křižovatce u Olmy doleva, přejet most přes Bystřičku a za ním zahnout doprava kolem objektu Czechmetal, vzápětí znovu doprava a po asfaltce polem k červené cihlové tereziánské pevnosti. Na bráně nahlásit “biketrial”, projet doleva kolem areálem pevnůstky až k betonovým halám vzadu. Vnitřní rozměry haly cca. 14x25m, výška kolem 4m. Pozor, pro ty, kdo si dělají zálusk na skákání po pevnosti: objekt je památkově chráněný včetně té naší haly!

17.10.2011, RJ

Členské příspěvky a přihlášky

Do konce října vybírám členské příspěvky na první pololetí školního roku 2011/2012 ve výši 600,- Kč za jezdce a 150,- Kč za rodiče (nejezdce). Kdo dosud nemá vyplněnou přihlášku, prosím stáhnout zde, vytisknout a vypsat – dle dohody na schůzi je členem klubu každý jezdec + alespoň jeden z rodičů.

4.10.2011, RJ

Historie: Malá škola jízdy ABC

“Při cyklotrialu, stejně jako v klasickém trialu, se hodnotí zručnost, s jakou jezdec projede kontrolovaný úsek. Jezdec má možnost si trasu předem projít a dobře prohlédnout. To nepodceňujte a snažte si vyhlédnout optimální stopu, kudy potom pojedete. Je třeba se v úsecích vyhnout všem nástrahám tratí, které by vás přinutily sundat nohy ze šlapek a dotknout se země. Zvlášť je třeba dát pozor na kluzká vlhká či blátivá místa, jemný i hrubý písek nebo štěrk, kluzké kořeny, velké kameny a podobně.”

Tato slova nejsou vytesána do kamene, jakkoliv by mohla být. V loňském roce to už sice vypadalo, že kluzké kořeny, písek a bláto byly z biketrialu definitivně vytlačeny paletami a pneumatikami, ale kdo na to spoléhal, ten se naštěstí zmýlil. Obojí k biketrialu patří.

A patří k němu i základní techniky jízdy, které se od začátků v osmdesátých letech nijak moc nezměnily. Malá škola jízdy je platná dodnes a vy si ji můžete přečíst zde.

30.9.2011, RJ

Report – Znojemské medailobraní

Poslední letošní závody venku se konaly v sobotu 24.9. ve Znojmě. I když v pátek začal podle astronomického kalendáře podzim, čekalo na účastníky v sobotu příjemné babí léto, šest až osm sekcí a bohatý doprovodný program. A na vás tu čeká krátký report ze závodu.

26.9.2011, RJ

Schůze klubu

V pondělí 3.10.2011 od 17:30 do 20:00 se koná schůze členů klubu a rodičů jezdců. Na pořadu dne organizační záležitosti, zimní příprava atd. Sejdeme se na Domě dětí a mládeže (Tř.17.listopadu 47, Olomouc), klubovna ve druhém patře.

20.9.2011, RJ

Report – Nové Veselí: nové a veselé

Po téměř tříměsíční prázdninové pauze pokračuje domácí Mistrovství a Přebor. Tento víkend proběhl závod v Novém Veselí na Vysočině, v sobotu nás čeká Znojmo a na finále na brněnském Výstavišti si budeme muset počkat opět dva měsíce – až do listopadu. Jaké tedy byly sobotní závody v Novém Veselí? Čtěte v reportu!

19.9.2011, RJ

Utekl vám nábor?

Nestihli jste přijít na náborový den? Nezoufejte, nelamte hůl, nehažte flintu do žita a přijďte na kterýkoliv z našich tréninků.

15.9.2011, RJ

Historie: ČSSR objevuje cyklotrial

Je tu další díl historie biketrialu. Po Španělsku a USA se konečně dostáváme domů, do Československa, a je tedy jasné, že nemůžeme vynechat časopis ABC a legendární plánek na stavbu cyklotrialového kola.

V roce 1981 se mototrialový reprezentant Petr Hůla seznámil na závodech v Belgii s trialsínem a rozhodl se postavit si doma “na koleně” trialové kolo. O své zkušenosti se podělil s ostatními a spolu s redaktorem ABC Martinem Pilným připravili k vydání plánek na stavbu a základní školu jízdy. Mnoha rodičům tak oba pánové připravili nejen “radostné chvíle nad svěrákem”, ale také neradostné chvíle při obíhání prodejen Jízdní kola – šicí stroje v zoufalé snaze sehnat příslušné součástky… celý článek čtěte zde.

11.9.2011, RJ

NÁBOR NOVÝCH ZÁJEMCŮ O BIKETRIAL

Biketrial klub Olomouc pořádá podzimní nábor nových členů. Věk není rozhodující, jezdí u nás kluci a holky od pěti do osmnácti let. Pro začátek nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám přilba a vaše horské kolo – teprve až začnete brát biketrial trochu vážně, bude potřeba poohlédnout se po speciálním trialovém kole. Pár kousků k zapůjčení má klub k dispozici nebo se dá za rozumnou cenu sehnat bazarové.

Hlavní náborový den proběhne ve středu 14.září, kdy na vás budeme čekat od sedmnácti do devatenácti hodin v našem tréninkovém areálu u Domu dětí a mládeže v Olomouci (www.ddmolomouc.cz) – plácek u plotu vedle tělocvičny. Naši jezdci vám ukáží, co umí, budete si moci vyzkoušet trialové kolo, trenéři a vedení klubu vám odpoví na (téměř) jakoukoliv vaši otázku ohledně biketrialu.

Můžete nás ale navštívit i v neděli, 11.9. od 13 do 17 hodin na akci “Bezpečná cesta do školy” na výstavišti Flora, kde se bude klub prezentovat jako volnočasová aktivita mládeže. Anebo přijďte na některý z našich pravidelných tréninků (viz. rozpis), případně zavolejte a domluvíme se.

Informační letáček ke stažení zde.

24.8.2011, RJ

Nemluv a trénuj!

Nejen pro nové zájemce o biketrial jsme připravili krátké video jak to vypadá na našem tréninku, ať máte představu, do čeho jdete. Točeno včera v bikeparku “Skalka” u Velké Bystřice. Kde aktuálně trénujeme? Sledujte rozpis tréninků! Video najdete na tomto odkazu na Vimeo nebo rovnou zde:

 

Nemluv a trénuj! from Biketrial Olomouc on Vimeo.

6.9.2011, RJ

Rychlé info: předváděčka Přáslavice

Na sobotu 10.9. je domluvena krátká exhibice na hodech v Přáslavicích na obecní zahradě, začátek plus mínus o půl třetí. Z jezdců Lukáš, Kuba – kdo se chce přidat?

6.9.2011, RJ

MS UCI Champéry

V úterý 30.8. začíná ve švýcarském Champéry Mistrovství světa horských kol a trialu, pořádané UCI. V trialové kategorii Junior reprezentuje Česku republiku jediný jezdec – Marek Kotzot z olomouckého klubu. Přejeme hodně úspěchů, Máro! Aktualizováno: nakonec slušné patnácté místo.

30.8.2011, RJ

Historie: Hopsání – první dekáda

Pokračování “okénka do historie”. Tentokrát se v překladu článku z Biketrials.com podíváme, jak začínal biketrial v osmdesátých letech v USA, zemi spojované spíše s BMX než trialem. Pionýrská doba přinášela pionýrská technická řešení – zajímá-li vás, jaká, tak čtěte zde.

28.8.2011, RJ

Letní trialový camp v Hamrech nad Sázavou

Markétiny fotky z letošního (opět skvělého a velmi přínosného) tréninkového kempu v Hamrech jsou již k dispozici v galerii.

24.8.2011, RJ

Středeční trénink

Tuto středu, 24.8., bude trénink místo ve Velké Bystřici v Bělkovicích! Sraz v 17:30 na parkovišti před Mysliveckou restaurací (GPS: 49°40’34.723″N, 17°20’32.004″E).

22.8.2011, RJ

Historie: Zrození biketrialu

A na report z letošního MS ve Španělsku navážeme ohlédnutím do historie španělského a současně i světového biketrialu. Článek na španělském oficiálním webu obsahuje řadu zajímavostí o vzniku a prehistorii biketrialu – překlad si můžete přečíst zde. Ti, co čtou neradi nebo to neumí, se můžou místo toho podívat na video.

21.8.2011, RJ

Report – MS Španělsko

Druhé kolo letošního MS se jede ve Španělském Sant Miguel de Campmajor – přesněji o pár kilometrů vedle v areálu kempu Fang Aventura u katalánského Banyoles. Podmínky ubytování jsou poněkud spartánské, ale teplá voda v (hromadných) sprchách teče, elektřina už se také podařila zapojit, místní voda sice není (oficiálně) pitná, zato je tu k dispozici wi-fi připojení a podmáčená louka je poté, co přestaly deště, už také obyvatelná….

Souhrnný report z MS ve Španělsku najdete zde.

4.10.2011, RJ

Report – MS Březová u Sokolova

A po výsledcích je tu i report z prvního závodu MS:

Kdo zná Březovou, pro toho tratě nebyly velkým překvapením. Polovina byla postavena v trialovém areálu “Na Výsluní”, polovina na známých místech nahoře na kopci nad místní vodárnou, takže jsme si všichni pořádně protáhli nohy. Nově vybudovány byly dvě umělé sekce z betonových rour ve svahu na fotbalovém stadionu, hned za startem, které byly pěkně na očích, a jedna kládová o kousek výše… celý text zde

Kompletní výsledky zde, fotky na biketrial-olomouc.rajce.net.

25.7.2011, RJ

MS Březová u Sokolova – výsledky

Sobota, 23.7.

 

MINIME
1. Arvis Dermaks (LAT) 2. Sergio Garcia (SPA) 3. Valters Smiltans (LAT) 6. Matěj Popelka, 8. Ondra Šenk, 17. Filip Klouček, 18. Marek Hlávka
BENJAMIN
1. Ryoga Tsuchiya (JAP) 2. Yuga Ujikawa (JAP) 3. Artur Richart Martin (SPA) 7. Michal Pavlík, 9. Lukáš Janka, 10. Kryštof Málek, 14. Marek Pochtiol, 16. Michal Kůřil, 17. Adam Kosík
POUSSIN
1. Adam Morewood (UK) 2. Seiya Ujikawa (JAP) 3. Nagamasa Masuda (JAP) 5. Petr Mokrý, 7. Kryštof Hanzal
FEMINE
1. Gemma Abant (CAT) 2. Mireia Abant (CAT) 3. Kristina Sýkorová (SK) 4. Mája Křivová, 5. Martina Očadlíková, 7. Andrea Kabická, 8. Vendula Zapletalová

Neděle, 24.7.

 

ELITE
1. Dani Comas (CAT) 2. Kazuki Terai (JAP) 3. Ben Savage (UK) 5. Vašek Kolář
JUNIOR
1. Joacim Nymann (SWE) 2. Laco Janoška (SK) 3. Armand Garcia Molla (CAT) 6. Honza Musil, 9. Vojta Křiva, 10. Dominik Puffer, 14. Ondra Pešek, 16. Tadeáš Kříž
SENIOR
1. Ján Kočiš (SK) 2. Rafael Roura Tibau (CAT) 3. Alexandre Fabregas (FR) 6. Martin Kakáč, 8. Richard Lochmann, 10. Adam Procházka, 12. Pavel Procházka….

Kompletní výsledky připravujeme…

24.7.2011, RJ

MS Březová + Sant Miguel

Letošní MS BIU startuje tuto sobotu, 23.7., v Březové závodem “malých” kategorií. V neděli následují boje na velkých sekcích a během týdne se pak celý “cirkus” přesune do španělského Sant Miguelu (u Banyoles), kde se pojede druhý, závěrečný závod tohoto miniseriálu. Za nás Matěj, Lukáš a povolení Vendulina startu je zatím padesát na padesát, uvidíme. Bližší info samozřejmě na stránkách pořadatelů (www.biketrial-brezova.cz a www.biketrial-spain.com).

19.7.2011, RJ

Homerun vol.2

Mára Kotzot s Martinem Podešvou dali dohromady další video z poježdění v Olomouci, s kamerou jim to jde čím dál lépe:

 

15.7.2011, Mára Kotzot

EP Sonico – report

Náš klub v Itálii zastupovala Vendula Zapletalová, doprovod jí dělal Kuba Valenta. Oba dostali za úkol ze závodu sepsat krátký report a vy si jej můžete přečíst zde.

13.7.2011, RJ

EP Sonico – výsledky

Stručný přehled výsledků ze závěrečného závodu Evropského poháru, který se jel v neděli 10.7. v italském Sonicu:

Elite: 1. Vašek Kolář (5 tb), 2. Kolb (Francie, 22 tb), 3. Levin (Švédsko, 30 tb), 4. David Herka (32 tb)
Senior: 1. Martin Kakáč (8 tb), 2. Fabregas (Francie, 9 tb), 3. Granolers (Katalánsko, 12 tb), 5. Adam Procházka (30 tb)
Junior: 1. Janoška (Slovensko, 14 tb), 2. Nymann (Švédsko, 19 tb), 3. Honza Musil (19 tb)
Minime: 1. Fabregas (Francie, 14 tb), 2. Hult (Švédsko, 22 tb), 3. Frosini (Itálie, 45 tb), 4. Marek Hlávka (49 tb)
Benjamin: 1. Grillon (Francie, 1 tb), 2. Míša Pavlík (11 tb), 3. Leonard (Belgie, 11 tb)
Poussin: 1. Morewood (Anglie, 0 tb), 2. Rovira (Katalánsko, 7 tb), 3. Crescenzi (32 tb), 4. Kryštof Hanzal (47 tb)
Femine: 1. Rishede (Švédsko, 36 tb), 2. Vendula Zapletalová (65 tb), 3. Sintzen (Belgie, 79 tb)

Kompletní výsledky zde, pár fotek od Kuby Valenty v galerii

Gratulujem, Vendulo!

11.7.2011, RJ

Prázdniny!

Středeční trénink v kamelolomu (co to je?) uzavřel školní rok. Během prázdnin pokračují tréninky v obvyklých dnech a časech, takže nebudete-li zrovna na dovolené, na táboře nebo u babičky, přijďte si zatrénovat. Pondělky standardně ve Velké Bystřici, středy bychom rádi občas věnovali průzkumu nových míst – koukněte se sem tam do diskuze, pokud bude trénink jinde než v Bystřici, napíšeme to tam.

Těm, co během léta míří na zahraniční závody (EP, MS), přejeme hodně úspěchů.

30.6.2011, RJ

Report – Blansko: 100% LES

b5.jpg(289 kb)Poslední domácí závod před prázdninovou přestávkou se jel v sobotu 25.6. v Blansku. Po loňském roce, kdy připravené tratě po vichřici zasypal polom a organizátoři tak na poslední chvíli museli závod přesunout do svého trialparku, se letos Blansku podobné pohromy naštěstí vyhnuly a na závodníky tak čekal závod v opravdovém nefalšovaném lese… celý článek zde

28.6.2011, RJ

Výsledky – MČR Blansko

Výsledky dnešního závodu MČR/PČR v Blansku: minime 1. Matěj Popelka, benjamin 1. Lukáš Janka, poussin 3. Tomáš Vepřek, femine 5. Vendula Zapletalová, junior 6. Kuba Valenta – kompletní výsledky zde.

25.6.2011, RJ

Video Švédsko

Pokud máte zájem, dal jsem dohromady krátký videosestřih ze Švédska. Bizetova hudba sice není úplně typicky švédská, ale daleko k ní určitě nemá ;-). Video najdete na tomto odkazu na Vimeo nebo rovnou zde:

 

ME BIU 2011 – Sweden from Biketrial Olomouc on Vimeo.

13.6.2011, RJ

Report – ME Švédsko

O víkendu 4.-5.6.2011 se jelo ve Švédském Björkviku letošní Mistrovství Evropy. Různými cestami dorazilo do vzdálené Skandinávie celkem 17 českých závodníků a naše reprezentační výprava tak byla druhou nejpočetnější hned po hostitelském Švédsku….. celý článek zde.

7.6.2011, RJ

ME Švédsko – Björkvik

Tento víkend se jede mistrovství Evropy ve švédském Björkviku. Podrobnosti najdete na oficiálních stránkách šampionátu, kde by v sekci Results měly být on-line dostupné i průběžné výsledky. Z olomouckého klubu se reprezentační výpravy účastní Matěj Popelka (minime) a Lukáš Janka (benjamin).

1.6.2011, RJ

Report – Hamry nad Sázavou

V sobotu 28.5.2011 se jel třetí závod letošního Vema mistrovství a přeboru České republiky, tentokrát podnik hostily Hamry nad Sázavou ve svém vyhlášeném trialparku. Všichni jsme měli v živé paměti loňský závod zde, kdy slunce nemilosrdně grilovalo všechny účastníky a teplota vysoko přesahovala pětatřicet ve stínu – kdyby ovšem na otevřeném prostranství závodiště alespoň kousek stínu byl. No, dobrá průprava na blížící se mistrovství světa ve Španělsku, říkali jsme si vloni… Letos na Hamry navazuje mistrovství Evropy ve Švédsku a hamerští pořadatelé i tentokrát připravili reprezentaci skvělé aklimatizační podmínky…. celý článek zde.

29.5.2011, RJ

Report – Velká Bystřice

V kategorii Elite exceloval Vašek Kolář, kromě jednoho nezdařeného výskoku v prvním kole zajel zbytek závodu bez jediné chyby. Jeho hlavní rival David Herka nasbíral dva bodíky v prvním kole a tři ve druhém, takže skončil také s pěti trestnými a o vítězi rozhodl větší počet nul u Vaška Koláře. Dva pády a následné pětky v prvním kole odsunuly na třetí místo slovenského Petera Muzigu… celý článek zde.

23.5.2011, RJ

Naše první závody

Velká Bystřice očima rodičů začínajícího biketrialisty

5.jpg(80 kb) Sobota, 14.5.2011, 8.30 AM – hrabeme se z postele po téměř probdělé noci, kdy jsme ve 2 hodinových intervalech navštěvovali nejmenší místnost v našem domě a účastně drželi našeho potomka za ruku, když blinkal do mísy. Po mém konstatování, že při takovéto indispozici nemůže být o účasti na závodech ani slechu, dostal hysterický záchvat a řekl, že tam musí, protože on vyhraje.

A tak se jelo. Vybaveni černým uhlím a termoskou s čajem jsme zahájili naši tour de Velká Bystřice. Coby úplní začátečníci, jež se ve sportu zvaném biketrial teprve rozkoukávají, jsme se vyptávali na každou malichernost, která již ostříleným matadorům jistě připadá zcela samozřejmá. Tak náš malý chlapeček úderem 13. hodiny odstartoval svůj první velký závod. Ačkoliv nás všechny ujišťoval, že jistě vyhraje, snažili jsme se ho držet při zemi, abychom předešli velkému zklamání z prohry. Tím spíše, že začal jezdit asi před měsícem a na tréninku byl přibližně čtyřikrát.

Všechny sekce prvního kola však k našemu překvapení projel bez ztráty bodu. Tak jsme ho přestali podceňovat, avšak v druhém kole se přece jen vloudila chyba (snad z přehnaně nabyté sebedůvěry) a v jedné sekci schytal 2 trestňáky. To ho totálně rozložilo, ale pak se vybičoval k maximálnímu výkonu a nakonec to stačilo na 2. místo. Rosťa (Málek, pozn.redakce) byl zkrátka lepší – komu čest, tomu čest.

Tak se těšíme na další závody. Honza pravil, že za 14 dní jedem znova, ať zase něco vyhraje….

16.5.2011, Trefilovi

Výsledková listina – Velká Bystřice

Výsledky sobotních závodů ve Velké Bystřici jsou zde, k dispozici jsou už také fotografie.

16.5.2011, RJ

Exhibice – Den Evropy

Krátké exhibiční vystoupení na olomouckém Horním náměstí v rámci akce Den Evropy bylo dobrou pozvánkou na nedělní závod. V komorní sestavě předvedli kluci své dovednosti. Mezi publikem se našel odvážlivec, který přijal výzvu k soutěži ve skoku do dálky – on snožmo z místa, kluci na kolech, ale ani jeho atletická průprava mu nestačila na Máru Kotzota, který na “laťce” dva metry dvacet uhájil čest našeho klubu.

Pár fotek najdete ve fotogalerii, stejně jako dokumentační záběry z brigády.

9.5.2011, RJ

MČR/PČR Velká Bystřice

trate_2011.jpg(94 kb) Druhý závod domácího seriálu se jede v sobotu 14.5.2011 ve Velké Bystřici u Olomouce. Připravili jsme pro vás 8 KÚ na “velkých” tratích (červená, žlutá) a 7 KÚ na malých. Jezdci Přeboru ČMF (Hi-tec cup) pojedou 6 KÚ.

Časový harmonogram soutěže:

  • 8:00 zahájení formální a technické přejímky
  • 10:00 start kategorií Elite, Junior, Minime a Femine
  • 11:00 start kategorie Senior, Benjamin a Poussin
  • 13:00 start kategorie Hobby a Beginner (Hi-tec Cup)

Ukončení závodu přibližně v 17:00. Kompletní propozice na www.biketrial.cz.6.5.2011, RJ

Report – závody Brno Kníničky

V sobotu 30.4.2011 se jel napjatě očekávaný první závod domácího mistrovství a přeboru v Brně – Kníničkách. Pořádající AMK Staré Brno dle svého zvyku připravil pro jezdce na úvod sezóny hodně těžké úseky a tak se výsledková listina “pětkami” jen hemží. Připočteme-li k tomu silnou účast slovenských jezdců, museli se ti, kdo chtěli stát na bedně, pořádně snažit neudělat žádnou zbytečnou chybu. Pravdu ovšem mají organizátoři v tom, že na lehkých tratích se jezdci mezi světovou špičku nevypracují… celý článek zde

2.5.2011, RJ

Předváděčka – Den Evropy

Exhibiční vystoupení jezdců klubu bude k vidění na olomouckém Horním náměstí v rámci Dne Evropy v pondělí 9.5.2011 od 15 hodin.

27.4.2011, RJ

Brigáda – příprava závodu

Brigády ve Velké Bystřici jsou v následujících termínech: sobota 23.4. (900-1300), neděle 1.5. (sobota 23.4. (900-1500), sobota 7.5. (900-1600), neděle 8.5. (900-2400). Kdo můžete, přijďte – čeká nás kus práce a každá ruka dobrá. Omluvenky v diskuzním fóru nebo mailem.

20.4.2011, RJ

Horké novinky

Na veřejnost unikly utajované snímky nového modelu Kamel od firmy Monty. Podle dobře informovaných zdrojů by se mohl vylepšený model Kamel XXVII. objevit na trhu ještě před letošním MS.

klikni!
(Větší obrázek po kliknutí)

Sportovní sezóna 2011

Už jen měsíc zbývá do prvních letošních domácích závodů. V tomto roce má klub zastoupení ve všech kategoriích mistrovství a přeboru ČR – to se snad ještě nestalo! Mára Kotzot se pro letošek probojoval do elity, vyzbrojen pevnější vidlicí a UCI stylem. Kuba Valenta přešel na velké kolo, uvidíme, jak mu to na šestadvacítce v juniorech letos půjde. Matěj Popelka by se letos mohl v minimech poprat s blanenským Ondrou Šenkem o zlatou medaili, stejně tak Lukáše Janku v benjaminech čeká souboj s Michalem Pavlíkem z Nového Veselí.

Kvalita letošních poussinů převyšuje jejich kvantitu, Tomáš Vepřek se zimním tréninkem posunul výrazně kupředu a jsme zvědaví, jak si mezi nejmladšími povede. Vendula Zapletalová zkusí konečně prorazit na stupně vítězů mezi ostatními dívkami v kategorii femine – bojuj, Vendo, bojuj! Obsazení MČR / PČR uzavírá Kuba Hradil, který po loňské vynucené zdravotní a pracovní pauze zkusí štěstí v seniorech. Nesmíme ovšem zapomenout na Adama Kunčara se zbrusu novou Montou 205 v kategorii beginner D soutěže Hi-tec Cup pro začínající jezdce!

2.4.2011, RJ

Nábor nových členů

Náš klub průběžně přijímá zájemce o tento sport. Bližší informace najdete na tomto odkazu, případně se obraťte se svými dotazy na vedení klubu.

15.2.2011, RJ

Tréninky v Bystřici

Od pondělí 28.3. trénujeme ve Velké Bystřici v čase od 17:00 do 18:30 (případně i déle – do setmění). Pokud budou padat trakaře (zjistíte zde nebo zde), tak samozřejmě trénink odpadá.

25.3.2011, RJ

Fotografie z haly

Ve fotogalerii jsou fotografie z březnového tréninku v hale. Všimněte si těch zarputilých výrazů tváří, kde je jasně vidět, že tuto sezónu to s námi soupeři nebudou mít lehké!

25.3.2011, RJ

Brigáda – vystěhování pavilonu

V sobotu 26.3.2011 od 9 hodin bude brigáda na Floře – končíme s tréninkem v hale a je potřeba vše vystěhovat, odvézt na DDM a uklidit po sobě. Kdo máte, vemte smetáky. Přijďte všichni, nezapomeňte, že předseda si bude dělat čárky za prezenci! Omluvy a výmluvy řešte v diskuzi.

17.3.2011, RJ

První kolo EP ve Španělsku zrušeno

První závod EP ve španělské Torradenbaře byl zrušen z důvodu extrémně nepříznivého počasí – podrobnosti zde

12.3.2011, RJ

Členská schůze

Zveme všechny členy klubu na členskou schůzi, která proběhne v pondělí 14.2.2011 v budově Domu dětí a mládeže na Třídě 17.listopadu od 17:30 do cca. 19:00 v klubovně ve 2.patře. Zároveň se tímto ruší pondělní trénink na Floře.

7.2.2011, RJ

Přijďte si zatrénovat

Máte-li zájem přijít si zatrénovat do tepla (relativního) a sucha, nabízíme možnost přidat se k některému z našich tréninků v hale v Olomouci na Výstavišti Flora. Nutná předchozí telefonická domluva s vedením klubu! (viz kontakty).

2.2.2011, RJ

Nové fotografie

Pár fotografií z exhibice je v galerii.

1.2.2011, RJ

Exhibice – Tourism Expo 2011

Exhibiční vystoupení členů klubu bude k vidění na výstavě Tourism Expo 2011, která proběhne ve dnech 28.-30.1.2011 v pavilonu A na Výstavišti Flora. Ukázky biketrialu jsou zařazeny do programu v pátek 28.1. od 14:30 do 15:00 hodin a v sobotu 29.1. od 16:00 do 16:30.

18.1.2011, RJ

Tréninky opět zahájeny

Od pondělka 17.1. trénujeme opět v pavilonu na výstavišti Flora, vždy od 17:30 do 19:00.

18.1.2011, RJ

Brigáda – stěhování pavilonu

Takže upřesněno: stěhování zpět do pavilonu proběhne v sobotu 15.1.2011, od 9:00. Očekáváme hojnou účast! 😉

12.1.2011, RJ

Čenkovice

Pro členy klubu a jejich rodinné příslušníky je jako každý rok možnost tréninkového soustředění o jarních prázdninách v Čenkovicích. Termín 26.2.-5.3.2011, cena s plnou penzí 2.310,- Kč. Zájemci ať se hlásí u Libora Kunčara na brigádě 15/16.1. Záloha 1.000,- Kč do 31.1.2011, doplatek 1.310,- do 20.2.2011. Více informací podá Libor.

7.1.2011, RJ

Licence a příspěvky II.

Do 12.1.2011 je nutné doručit Jardovi (buď poštou nebo osobně do obchodu: Cyklosport Popelka, U parku 79, 783 49 Lutín) vyplněné žádosti o licence – ke stažení na www.biketrial.cz. Pro všechny je nutné potvrzení od lékaře. Ti, kdo žádají poprvé nebo už nemají kam nalepovat licenční známky, dodají navíc fotografii. Fotku dodají i všichni žadatelé o mezinárodní licenci.

6.1.2011, RJ

Licence a příspěvky

Nahlaste obratem předsedovi, o jaký typ licence na sezonu 2011 budete žádat. Cena pro letošek je 600 Kč za národní a 1500 Kč za mezinárodní licenci. Peníze se budou vybírat na brigádě. Dále připomínáme těm, kdo dosud nemají zaplacené příspěvky do ÚAMK a DDM, aby si na bridádu vzali peněz ještě víc.

 

4.1.2011, RJ

Tréninky – leden, únor 2011

Zimní tréninky probíhají v pavilonu “H” na výstavišti Flora každé pondělí a středu od 17:30 do 19:00. Z důvodu konání výstavy a s ním souvisejícího vystěhování pavilonu začínáme až od 17.1.2011

2.1.2011, RJ

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, klub, média, Nezařazené, ostatní, Revue, ÚAMK, UCI, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.