Propozice EP Sonico

Sonico Euro Cup 2015

Finálový závod letošního Evropského poháru se jede v neděli 5. července v italském Sonicu. Podrobné exkluzivně zpracované propozice zde. Elitní jezdce čeká 9 8 sekcí na 2 3 kola (upraveno), šest hodin času na závod a sto euro pro vítěze. Kemp pro účastníky je otevřený už od pátečního odpoledne a okolí nabízí dostatek zajímavostí na to, aby zde jezdci strávili příjemný prodloužený víkend – třeba petroglyfy v Edolu opravdu stojí za vidění.

Pozvánku nám do klubu poslal i Fabio Branchi ze společnosti Calibra, která soutěž pořádá:

Milí přátelé, posílám informace o závěrečné soutěži Evropského poháru v biketrialu, který se koná v Sonicu (Itálie) ve dnech 3.-5. července na stejném místě, jako bylo mistrovství světa v roce 2012.

Sonico je město v severní Itálii.

Ze sportovního hlediska bude trať klasická soutěž s dlouhým okruhem v nádherném kaštanovníkovém háji, kde budou vyznačeny kontrolní úseky (100% přírodní překážky), některé úseky budou v porovnání s předchozími lety na zcela nových místech. Soutěž je navržena tak, aby se minimalizovalo nebezpečí fronty na první sekci a byly zajištěny technické, pohledné, ale zároveň průjezdné úseky i pro mladší kategorie. Soutěž pořádá jako obvykle Dynamic Trial Club z Boario Terme ve spolupráci s promotérskou společností Calibra (www.calibrasrl.com), aby byla organizace co nejefektivnější.

Z mimosportovního hlediska nabízí italský víkend několik příležitostí strávit čas s přáteli na dnes již legendárním Beer Festivalu, mnoho let zaběhnutou akcí koordinovanou Sportovním klubem Sonico, která nabízí třídenní vzrušující mix jídla, hudby a zábavy.

Sonico je ale město, které nenabízí jen Beer Festival a BikeTrial. Starobylou historii tohoto malého města v Camonica Valley můžete poznat při návštěvě některých z mnoha historických a kulturních památek, které se datují od prehistorických dob přes Římskou říši a středověk až do dnešní doby.

Těšíme se na nějaké české jezdce v soutěži!

Přijeďte k nám do Sonica.

S pozdravem

Fabio Branchi, Calibra SRL

Termín soutěže kolidoval s MČR UCI v Říčanech, které ale bylo odloženo na neurčito, takže nyní už jsou v kolizi pouze Evropský pohár a Dressler kemp. K účasti je potřeba mezinárodní licence BIU vyřízená národním zastoupením (tedy ČMF), přihlášení je volné bez nutnosti nominací na adrese http://www.biketrialinternational.com/index.php/event_inscriptions?event_id=13.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *