WBC Òdena: zlato pro Tomáše (čtvrtý den)

WBC 2015 Banner

Jestliže včerejší soutěž měla i přes zisk tří medailí (fskutečnosti žlutých kvádrů) přeci jen trošku trpkou příchuť, protože všichni doufali, že by ty kvádry mohly být ještě o stupínek žlutější, tak dnes jsme si to vynahradili.

Nejprve ještě krátké zdržení u včerejších výsledků. Dali jsme dohromady průběžné výsledky po obou kolech a rozhodně není nic ztraceno! Do hry totiž vstupuje UCI Evropský šampionát, který zítra začíná v italském Alpagu, a část jezdců tak doslova daruje své téměř jisté medaile soupeřům. Abel Mustielles a Sebastian Ruiz namísto účasti v závěrečném kole WBC už vyrazili na cestu (Sebastiana čeká kvalifikace ve čtvrtek) , Rick Koekoek s Rafaelem Tibauem Rourou vyráží až po zítřejší soutěži – kvalifikují se “až” v pátek.

V elitě 20 to znamená, že o titul mistra světa se utkají Vašek Kolář s Raulem Gutierezem. Jako bychom začali znova od nuly: jejich výchozí pozice je zcela identická. 36 bodů, jedno druhé, jedno třetí místo a vše rozhodne poslední soutěž. Pokud se tedy nestane žádná katastrofa, třeba že by jeden z nich skončil čtvrtý nebo hůř… Nikdy nevíte dopředu, co bude.

Naděje pro české barvy se otevřela i v juniorech. Pozice Domenica Llada a Arvise Dermakse poměrně pevná, ale o třetí místo se popere Matěj Popelka s Marcem Bonaldou – vítěz bere medaili. No a pak jsou tu samozřejmě senioři 20: reálnou šanci nejen na bronzovou, ale i na stříbrnou medaili mají hned tři jezdci: Karel Brambora, Ondra Šenk i Pavel Procházka.

Držíme všem palce, ať jim do zítřka vydží síly a ať to ustojí i z hlediska psychické zátěže.

A teď už hurá k dnešnímu dni!

V poussinech samozřejmě sledujeme Vojtu Vepřka. Na jedné straně usměvavé sluníčko a miláček fotografů, na druhé straně kluk, který dokáže minout o třicet centimetrů cílovou čáru a proměnit tak nadějnou nulu na beznadějnou pětku. Po prvním kole byl s osmi body na třetím místě, jen jediný bod za Kubou Mudrákem, vedoucí Josh McParland měl dva body. Nervy, co? A dvojnásob právě s Vojtou. Jak dopadne druhé kolo? Kuba přivezl bod. Josh chytl basu. Kde jsou Vojtovy výsledky, on ještě nedojel? Tři body – paráda, bronzový žlutý kvádr je jeho!

V benjaminech to bylo stejně napínavé. Tomáš Vepřek zajel první kolo za dva body, za něj se zařadil Diego Crescenzi se třemi a Max Serra se čtyřmi, čvrtý Sam Shepherd s osmi body. Kam se dnes poděl Alan Rovira? Dvě pětky plus jedno šlápnutí, jedenáct bodů? Co se stalo? Ve druhém kole Tomáš dostal jednu pětku a jeden bodík navíc, celkem tedy osm bodů za celý závod. Max Serra dvacet bodů, je to možné? Čekáme, s kolika body dojede Diego. Dvanáct! Tome, blahopřejeme! Tomáš se tím navíc dostal do čela průběžného pořadí.

Skromnou kategorii femine dnes posílila sedmnáctiletá Claire Lafforge z Francie, Iva Antlová s 52 body obsadila třetí místo, po započtení koeficientů se posunula na druhé.

V minimech zvítězil se stejnou bravurou jako předevčírem Alejandro Montalvo, nicméně britská dvojice Adam Morewood a Charlie Rolls na něj po prvním kole ztráceli jen po bodu. Marek Pochtiol se sice ve druhém kole zlepšoval, co to šlo, ale upsané čtyři body bohužel nestačily na lepší než čtvrté místo.

Výsledky čtvrtého dne

poussin: 1. Joshua McParland (GBR, 7 TB), 2. Jakub Mudrak (SVK, 8 TB), 3. Vojta Vepřek (CZE, 11 TB), 4. Marc Piquer (CAT, 18 TB), 5. Joan Fusalba (CAT, 24 TB)

benjamin: 1. Tomáš Vepřek (CZE, 8 TB), 2. Diego Crescenzi (ITA, 15 TB), 3. Sam Shepherd (GBR, 16 TB), 4. Nil Benitez (CAT, 17 TB), 5. Alan Rovira (CAT, 22 TB)

femine aktualizováno po doplnění koeficientů: 1. Laura Donate (CAT, 43*1,30=56 TB), 2. Iva Antlová (CZE, 52*1,10=57 TB), 3. Claire Lafforgue (FRA, 41*1,50=62 TB), 4. Appolline Godon (FRA, 76*1,10=84 TB)

minime: 1. Alejandro Montalvo (ESP, 7 TB), 2. Adam Morewood (GBR, 14 TB), 3. Charlie Rolls (GBR, 20 TB), 4. Marek Pochtiol (CZE, 22 TB), 5. Pablo Suarez (ESP, 28 TB)

Kompletní výsledky jsou samozřejmě na stránkách BIU – díky za online servis, je vynikající!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *