Zimní závod Olomouc – propozice

Přinášíme propozice na zimní halový závod, který se koná dne 27. února 2016 v Olomouci – Bystrovanech. Přečtěte si je pozorně, zvláště vy, co se k nám na zimní závody chystáte poprvé. Ale i pro staré známé bude připraveno pár překvapení 🙂 V případě dotazů napište nebo zavolejte. Těšíme se na velkou účast.

Datum: 27. února 2016 (sobota)

Místo konání: Fort č.IV – pevnůstka Bystrovany (mapa příjezdu). Příjezd bude vyznačen směrovkami od ulice Lipenská. Majitelé GPS, pozor: příjezd po asfaltové cestě je možný pouze přes Olomoc – Bělidla, ulice Libušina / Pavelkova. Od Bystrovan je příjezd jen po polní cestě (místní znají), ulicí U Sušírny je pevnost nedobytná! Závod se koná v plechové hale na východní straně parkoviště (kompas netřeba, plechová je tam jen jedna).

Upozorňujeme na bezpečnost při pohybu v areálu: maximální povolená rychlost 30 km/h, respektujte příjezdové cesty a nedovolené zóny dle tohoto plánku!

Pořadatel: ÚAMK AMK Biketrial klub Olomouc, IČ 75095581

Kontakt: telefon 721 048 805, mail klub@biketrial-olomouc.cz

Ředitel závodu a časomíra: Radek Janka

Traťový komisař: Luděk Valenta

Pravidla: bodování v kontrolním úseku v duchu pravidel BIU

Kategorie: soutěž je vypsána dopoledne pro kategorie promesa (růžové značení, nejjednodušší – do 6 let), poussin (bílé, 7-9 let), benjamin (zelené, 10-12 let), minime (modré, 13-15 let).  Odpoledne soutěží kategorie volná modrá (modré, 15 a více let) a volná  červená (červené značení, 15 a více let). Dívky mohou startovat v kategorii o jednu nižší, než odpovídá věku. Začínající jezdci mohou jet v libovolné kategorii dle svých schopností (mimo soutěž).

Girl power: i letos platí speciální nabídka 1+1 pro závodnice v jakékoliv kategorii – každá přihlášená dívka může k sobě nahlásit jednoho dalšího jezdce či jezdkyni zdarma!

Časový harmonogram:

  • 9:00-10:00 registrace dopolední soutěže
  • 10:00 hromadný start kategorií promesa, poussin, benjamin, minime
  • 13:00 předpokládaný konec dopolední části soutěže a vyhlášení vítězů (30 minut po dojezdu posledního jezdce)
  • 12:00-13:30 registrace odpolední soutěže jednotlivců a úprava tratí
  • 13:30 hromadný start kategorií volná modrá, volná červená (čas může být opožděn s ohledem na dopolední část)
  • 16:00 předpokládaný konec odpolední soutěže a vyhlášení vítězů (30 minut po dojezdu posledního jezdce)

Trať: připraveno bude 7 kontrolních úseků (ano, čtete dobře, skutečně sedm!) – umělé překážky uvnitř haly. Palety, cívky, klády, pneumatiky, pražce, skruže… Závod se pojede na 2 kola, celkem tedy jezdce čeká 14 sekcí.

Startovné, licence, přihlášky: startovné 200,- Kč včetně čaje a občerstvení pro jezdce, licence není vyžadována (start je pro všechny účastníky na vlastní nebezpečí, což je podepsáno zákonným zástupcem při registraci). Přihlášky v den závodu při registraci.

Ceny a odměny: vyhlašována budou první tři místa v každé kategorii, u nejmladší promesy a v poussinech budou vyhlášeni a drobným dárkem odměněni všichni účastníci.

Stravování a další: V místě závodu bude otevřen bufet, k dispozici je hygienické zázemí. Parkování přímo před halou.

Důležité upozornění:  Závod probíhá v památkově chráněném objektu s laskavým souhlasem majitele. Je proto přísně zakázáno pohybovat se pěšky, autem nebo na kole mimo vyhrazené komunikace (mimo jiné hrozí nebezpečí pádu do pevnostního příkopu) – nedodržení bude penalizováno vyloučením ze závodu. Při příjezdu dodržujte omezenou rychlost.

Bonus: Pokud máte zájem, po ukončení závodu zůstává jezdcům hala k dispozici pro ježdění a trénink až do večera. Je možné se také domluvit na trénink v neděli 28. 2.

Soutěž se koná s podporou firmy Smětal, s.r.o.

Příspěvek byl publikován v rubrice klub. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *