BIU Evropský pohár Anglie

Pro letošní sezonu BIU jsou připraveny čtyři mezinárodní soutěže. Kromě mistrovství světa a Evropy také dvě kola Evropského poháru. Čeští jezdci mají výhodu, že polovina z uvedených závodů se koná “doma” – MS v Blansku a druhé kolo EP se jede v Retzu, což je sice těsně za rakouskými hranicemi, ale závod pořádá znojemský klub a je zařazen i do národního mistrovství.

Zato ostatní dva podniky to vynahrazují: k účasti na obou je nutné buď zvolit leteckou přepravu, nebo počítat s poplatkem za trajekty přes moře. První je na řadě Evropský pohár v anglickém Eltonu a koná se již 15. května. Pozor: koncový termín pro podání přihlášek je ale již zítra!

První kolo Evropského poháru 2016 se koná na farmě Dudwood u Bakewellu poblíž Eltonu. Jedná se o fungující farmu, takže kromě trialistů a překážek se zde setkáte i s hospodářskými zvířaty a zemědělskou technikou a máte za sebou zavírat brány (cituji z propozic). Závod se jede striktně podle BIU Technical rules, toto pořadatelé zdůrazňují zejména kvůli domácím jezdcům, protože kromě EP je závod započítáván i do domácího britského šampionátu. Tratě připravili Robin Morewood, Nigel Shepherd a Tim McParland, takže se jistě bude na co těšit. Kemp je v místě otevřen již od pátku, samotný závod se jede v neděli.

Kompletní propozice najdete zde, startovné je 20 britských liber.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, zahraniční. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *