Hiroshi Hirano na startovní listině

WBC-2016-Logo-340Mezi startujícími na MS v Blansku uvidíme i prezidenta BIU Hiroshi Hirana. Soutěžit bude v letos nově zavedené kategorii major. Ta je určena pro jezdce starší 35 let, jede se v modrých tratích a nelze v ní získat titul mistra, pouze světového přeborníka. Hirano ke svému startu napsal krátký dopis, v angličtině jej najdete na stránkách BIU, v českém překladu čtěte dále…

Mí drazí přátelé,

jak se máte? Doufám, že všichni dobře, jako obvykle. Musím vám dnes napsat něco ohledně 25. mistrovství světa v Blansku 2016. WBC se letos koná v Česku 12. a 13. srpna. Já budu u toho. Je pro mě čest, že jsem stále prezidentem BIU (od roku 1993) a budu na této pozici nejméně do roku 2018.

Jak víte, pojede se i kategorie “MAJOR”. Je to kategorie pro starší 35 let a není to mistrovství. Prostě den společného ježdění ve skupině B na modrých tratích.

Zcela vážně uvažuji o účasti v soutěži kategorie MAJOR. Víte, příští sobotu mi bude šedesát let. Samozřejmě už jsou tu různé potíže s mým tělem, což je asi normální, jak člověk stárne. Svou poslední mezinárodní soutěž jsem jel v roce 1996, tedy už před dvaceti lety.

Před pár dny jsem začal zase trénovat po dloooooouhé pauze. Vím, že soutěž v letním horku v Blansku pro mě nebude snadná. Ale chci zkusit tuhle výzvu a dokázat si, že pořád zvládnu BikeTrialovou soutěž. Prostě jet a na všechno ostatní zapomenout.

Doufám, že tato novinka trošku pomůže WBC a nové kategorii Major s propagací. A budu velmi šťastný, když budu moci ukázat “duši biketrialu” jako možná nejstarší biketrialový jezdec v soutěži. Doufám, že ji bezpečně dokončím. A doufám, že u toho bude plno lidí.

S pozdravem váš Hiro.

(publikováno na www.biketrialinternatiolnal, 23. 7. 2016)

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *