Mezinárodní den biketrialu

Na sobotu 17. září se sešlo tolik bike & trialových akcí, že bychom tento den mohli směle vyhlásit Mezinárodním dnem biketrialu. Kdo upřednostňuje území bývalého rakousko-uherského mocnářství, ten si může vybrat mezi osmým závodem MČR v moravském Kyjově, Rakouským pohárem v Gmundenu nebo mistrovstvím Maďarska v uherském Miškolci. Kdo dává přednost zemím království Aragonského, ten si jistě nenechá ujít příležitost navštívit World Biketrial Indoor Cup v Barceloně. Info k jednotlivým událostem najdete dále v textu.

MČR/PČR Kyjov a biketrialová burza

V Kyjově je na řadě osmá, předposlední soutěž domácího seriálu MČR/PČR v biketrialu. Zároveň je to poslední letošní venkovní soutěž podle BIU pravidel. Propozice naleznete zde, případně na webu pořadatele. Pokud máte na prodej (nebo naopak sháníte) nějaké použité díly na kolo, chrániče, oblečení a podobně, tak na závodě bude biketrialová burza / bazar / blešák. A samozřejmě burčák.

Mistrovství Maďarska v trialu

2016-09-17_Miskolc_posterPozvánku na maďarský národní šampionát v Miškolci nám poslal kluci z ProTrialu. Pokud tedy neplánujete na sobotu 17. září moravské BIU, můžete zkusit maďarské UCI. Podrobnosti najdete (v maďarštině a naštěstí též v angličtině) na facebookové stránce akce. Závod se jede na 5 sekcí/3 kola, kategorie kadet až elite, pravidla UCI. Start prvních jezdců je v 10:15. Místo konání: Miskolc 3529, Görgey Artúr utca 5, Maďarsko (mapa), kontakt: Sándor Szabó, sandor@protrial.hu

Fahrrad Trial am See

http://www.bike-trial.at/tl_files/downloads/Flyer%20A5%205.%20Fahrradtrial%20am%20See.JPGDalší pozvánka přišla od Michaela Hölla z klubu Biketrial Salzkammergut. Čtvrté kolo rakouského poháru ÖTSV se jede – jak jinak – v sobotu 17. září v Gmundenu v jejich sportovním areálu u jezera Traunsee. Všechny informace, přihlášku a propozice již pátého ročníku akce Fahrrad Trial am See najdete na webu bike-trial.at. Pro milovníky Solnohradska je to samozřejmě těžké rozhodování, které z akcí Mezinárodního dne biketrialu dát přednost. Michaelovi jsem v létě vysvětloval, že bychom rádi přijeli, ale kolize termínu s kyjovským burčákem (toto moravské slovo se Rakušan naučil velmi rychle) je problém, slíbili jsme si, že příští rok zkusí naši sousedé termíny lépe zkoordinovat.

World Biketrial Indoor Cup Barcelona

Exhibiční závod WBIC pro osm pozvaných nejlepších světových jezdců se letos koná v centru Barcelony v parku Nou Barris. Divákům se zde představí sedm z osmi top jezdců rankingu světové biketrialové elity: #1 Vašek Kolář (CZE), #2 Ben Savage (GBR), #3 Raul Gutierrez (ESP), #4 Rafa Tibau (CAT), #5 Arvis Dermaks (LAT), #6 Marco Bonalda (ITA) a #8 Armand Molla (CAT), které doplní jednička mezi juniory Domenec Llado (CAT). Show začíná po skončení sobotní siesty, tedy od 16 hodin. Podrobnosti na webu BIU.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, UCI. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *