WBIC Barcelona: Setkání legend

barc2Světový indoor pohár v biketrialu se konal v sobotu 17. září v Barceloně na náměstí Placa Major Nou Barris. Arkádami obklopené nádvoří v historickém centru města vytvořilo perfektní kulisy k představení, které zde sehrálo sedm nejlepších biketrialistů současnosti. Scénu pro ně připravila legenda tohoto sportu: Ot Pi za podpory barcelonské radnice.

Pozvání ke startu přijali a v hlavních rolích se představili: Vašek Kolář (CZE), Raul Gutierrez (ESP), Rafa Tibau (CAT), Arvis Dermaks (LAT), Marco Bonalda (ITA), Armand Molla (CAT) a Domenec Llado (CAT). Označení “indoor” v názvu soutěže se v biketrialu používá pro soutěž na umělých překážkách. Tratí bylo v Barceloně připraveno šest, tři nejlepší jezdci postupovali do finále. Vítězem celého exhibičního klání se stal Václav Kolář, který letos zjevně nehodlá pustit na nejvyšší stupínek nikoho jiného, ať už se jedná o jakýkoliv biketrialový závod doma či v zahraničí. Kompletní pořadí je uvedeno na stránkách BIU, kde najdete též rozsáhlou fotogalerii (z níž jsou čerpány i ukázky v tomto příspěvku) a brzy přibyde i podrobný report.

Hlavní organizátor Ot Pi nebyl jedinou legendou, kterou zde mohli jezdci a diváci potkat. Nechyběla ani další velká jména tohoto sportu: pozdravit diváky přišel Dani Comas, pochvalu od vítěze si za skvělý doprovod vysloužil (pokolikáte již?) Enric Gibert.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *