Vöcklabruck: více než “jen” světový pohár

uciautOPRAVENÝ ODKAZ! Druhý prázdninový víkend, 8. – 9. července, patří v trialovém kalendáři rakouskému Vöcklabrucku: druhé kolo UCI Trials světového poháru se bude konat právě zde. Dobrá dostupnost (z Prahy 315 km, z Olomouce 450 km) a připojení dětských kategorií v soutěži rakouského nároďáku ÖTSV Cup dělají z podniku atraktivní volbu pro české závodníky. Letos, aby toho nebylo málo, přidali pořadatelé ještě  bonus v podobě samostatné soutěže C1, která se jede poněkud nezvykle ve čtvrtek před svěťákem.

Podrobnosti najdete na stránkách pořadatele (anglicky / německy). Čtvrteční C1 spolu se sobotní kvalifikací svěťáku jsou spojeny to “Trials Trophy” – součet bodů za umístění v těchto dvou dnech určí vítěze, kteří si odvezou zajímavé price-money (za podmínky nejméně 10 startujících v kategorii). Soutěž mládeže se jmenuje “Trial Challenge” a mohou se jí účastnit (jsou srdečně zváni) i zahraniční jezdci. Tou hlavní událostí je ale samozřejmě světový pohár.

Sekce má každá soutěž samostatně: jiné jsou pro C1, jiné pro mládežnický Trial Challenge a zvlášť jsou postavené sekce pro World Cup.

Program ASVO Bike Festival Vöcklabruck

UCI C1 “Trials Trophy” – čtvrtek, 6. července. Kategorie elite 20, elite 26, women. Kvalifikace 2 kola / 5 sekcí, finále 1 kolo / 5 sekcí.

ÖTSV Trial Challenge – sobota, 8. července a neděle, 9. července (2 samostatné soutěže = 2 krát vítězové, 2 krát startovné). Kategorie bílá, modrá, zelená, červená. 5 sekcí / 3(2) kola.

UCI Trials World Cup – sobota, 8. července kvalifikace elite 20, elite 26, women, v neděli, 9. července dopoledne semifinále, odpoledne finále.

Příspěvek byl publikován v rubrice UCI. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *