České dny v Rakousku

vocklabruck1Dvě desítky českých trialistů vyrazily na, často prodloužený, víkend do rakouského Vöcklabrucku na druhý závod UCI Trials Světového poháru. Snadná dostupnost (z Olomouce jen o 10 km dále než do Březové!), možnost vidět světovou špičku na vlastní oči a hlavně připojené závody pro mládež jsou hodně lákavá kombinace.

DOPLNĚNO: výsledky sobota, neděle.

Svěťák se v tomto hornorakouském městě jel už potřetí v řadě. Vloni k němu připojili domácí závody v mládežnických kategoriích – tento model jsme chtěli zopakovat letos v Praze, ale bohužel to nevyšlo. Letos, aby toho nebylo málo, přidali Rakušané k víkendovému světovému poháru ještě čtvrteční závod C1. Důvodem bylo zřejmě napojení závodů na cyklistický festival, který zde probíhal už od poloviny týdne. V součtu to tedy znamenalo, že kdo chtěl, mohl strávit v Rakousku pohodový víkend – třeba v kombinaci s jezery Solné Komory nebo okolními kopci.

Malí jezdci si ale našli ještě lákavější zábavu: sbírání podpisů. S plakáty a fixou pobíhali po závodišti a lovili: “Už máš Montalva? A Benita?” Tolik štěstí najednou se hned tak nevidí 🙂 Ti starší si zase nenechali ujít tradiční koupel v řece… Zkrátka pro každého něco.

Z našeho klubu se zapojili (do většiny z výše jmenovaných aktivit 🙂 ) Tom a Vojta Vepřkovi a Lukáš Janka.

Příspěvek byl publikován v rubrice UCI. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *