Český cyklotrial má kalendář 2018 a nové webovky

Budou Vánoce, co dáme cyklotrialistům pod stromeček? – No, mohli bychom třeba kalendář závodů na rok 2018, to by bylo dobrý, ne? – Počkej, to jsme jim dávali už vloni, chtělo by to něco jinýho. Co třeba nový pravidla? – To nikdo nechce, vždyť se jim nelíbily ani ty starý. – Tak co nový webovky? – A to jako proč? No, přesně, to jako proč?

Zatímco projekt Českého poháru mládeže – Youth Games letos šlapal jak dobře namazaný stroj, s Českým pohárem to bylo horší. V pracovní skupině to začalo skřípat – ne všichni byli ochotni akceptovat nový model práce postavený na týmové bázi. Nekonečné nikam nevedoucí debaty namísto hledání konstruktivních kompromisů nakonec vyústily v odchod části členů. Trápení ale nebyl konec: bojkot závodů Českého poháru,  svérázná práce s pravidly při soutěži MČR a jako poslední kapka ostrý spor vyvolaný ohledně (ne)nominací do české reprezentace na MS.

Všechno zlé je k něčemu dobré. V tomto případě je tím dobrým to, že se poměrně zřetelně ukázalo, kdo je k práci ve skupině více motivován snahou o další rozvoj českého cyklotrialu a kdo v ní spíše jen hledá nástroj k vlastní slávě. Bohužel s proklestěním personálního obsazení pracovní skupina cyklotrialu současně přišla o možnost garantovat obsah webových stránek cyklotrial.cz, dosud využívaných jako oficiální web českého cyklotrialu pod ČSC.

Řešením proto bylo založení nových webových stránek www.ceskycyklotrial.cz, rerspektive jejich dvojčete www.ucitrials.cz. Už na první pohled je vidět spřízněnost se stávajícími stránkami Českého poháru mládeže www.youthgames.cz – skutečně, oba portály jsou vzájemně úzce propojené.

Od letošních Vánoc tedy platí: oficiální informace o českém cyklotrialu pod Českým svazem cyklistiky najdete na stránkách www.ceskycyklotrial.cz. To je dárek pracovní skupiny pod stromeček. Jako první balíček si můžete rozbalit třeba onen zmiňovaný kalendář soutěží na sezonu 2018.

Příspěvek byl publikován v rubrice UCI. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *