Mistrovství světa v cyklotrialu 2022 Abu Dhabi

Mistrovství světa v cyklotrialu 2022 v rámci  UCI URBAN CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS probíhalo od 9. do 13. listopadu v Abu Dhabi. A na této prestižní akci samozřejmě nemohli chybět naši jezdci…

A když píšu naši jezdci, myslím nejen jezdce z České republiky ale i z Olomouce.

V rámci této velké akce se bojovali o duhový dres mistrů světa nejen v trialu, ale i v Freestyle BMX a BMX Flatland. Nás ovšem zajímá hlavně trial.

České barvy se vydalo hájit 7 statečných.

Women Elite – Eliška Hříbková, Junior 20″ – David Vlasák a René Vymětal, Junior 26″ – Vojtěch Kalaš, Elite 20″ – Robert Gebr a Václav Kolář, Elite 26″ – Tomáš Vepřek

Díky velké účasti jsme mohli fandit Českému týmu i v soutěži národů, ve které Eliška, Renda, Vojta, Vašek a Tom vybojovali krásné 4. místo, gratulace!

No a v individuální soutěži se umístili následovně:

Eliška Hříbková – 4. místo

David Vlasák – 14. místo

René Vymětal – 8. místo

Vojta Kalaš – 4. místo

Robert Gebr – 26. místo

Václav Kolář – 16. místo

Tomáš Vepřek – 22. místo

Jaká byla tato akce očima právě Toma Vepřeka?

“Zdravím, jmenuji se Tomáš Vepřek. Před pár týdny jsem byl reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v Abú Dhabí. Závodil jsem hned dvakrát a to jednou za náš Český tým spolu s Václavem Kolářem, René Vymětalem, Vojtěchem Kalašem a Eliškou Hříbkovou. Celkově jsme se umístili na 4. místě. Byl jsem dost nervózní, protože tentokrát jsem nejel sám za sebe, ale za celý tým. Naštěstí mi sekce hezky vyšla a za výsledek jsem byl rád. Poté jsem závodil znovu ve své kategorii – Men Elite 26”. Tady mi sekce moc nesedly a hodně jsem s nimi bojoval a nakonec jsem skončil 22. sice jsem na stupních vítězů nestál, ale posbíral jsem tolik nových zkušeností, které využiji na dalším MS. Abú Dhabí byla krásná země a jsem rád, že jsem se tam dostal a mohl reprezentovat Česko.”

Tome, díky nejen za tyto řádky, ale hlavně za parádní reprezentaci nejen České republiky, ale i našeho klubu.

Příspěvek byl publikován v rubrice UCI, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *