Biketrial se probouzí

Zatímco u nás teprve řešíme licence a lékaře, za hranicemi našeho českého rybníčku je o poznání trialověji. S postupujícím datem se trialový svět zvolna probouzí ze zimního spánku a o víkendech se jako sněženky zjara začínají objevovat první akce. Některé jsou přitom snadno dostupné i pro české jezdce, jako třeba halový závod ve slovenském Záriečie.

V neděli 22. února se koná první venkovní open free závod ve Francii. Pořádá jej klub Trial Spirit ve svém bike parku Saint de Tourves poblíž města Var. Původní termín 15. 2. byl o týden posunut kvůli přeci jen ještě zimnímu počasí, takže stále máte šanci vyrazit. Tým kolem Floriana Lamany slibuje 6×3 sekce, pohodu a zábavu. Registrace od 8 hodin, startovné 8 . Více info na webu http://www.groupspirit.eu.

Další neděli, 1. března, nabízí hned dvě akce Španělsko. Trial klub Pardinyes připravil slavnostní otevření nového trialparku v Lleidě. Zkoušet zóny pro nejmenší ani push-biketrial si tam asi nikdo od nás nepojede, i přestřižení pásky zástupci místního úřadu asi dokážeme oželet, ale třeba by někoho lákala možnost pojezdit si s Abelem Mustielesem, který spolu s dalšími jezdci celé akci dodává lesk. Podrobnosti na www.trialpardinyeslleida.com.

Tou druhou španělskou akcí je první soutěž seriálu Katalánského šampionátu v Castellolí, rovněž 1. března. Katalánští jezdci zde za 30 € startovného (20 € při platbě předem) budou bojovat o nominace do Sellección Catalana, Katalánského výběru, který bude tuto ambiciózní autonomní oblast reprezentovat na červencovém mistrovství světa.

Dobře, Francie i Španělsko jsou poněkud z ruky, na závěr proto nabízíme pozvánku geograficky i jazykově bližší. Slovenský klub CTK Záriečie pořádá v sobotu 7. března halovou soutěž Slovenského poháru mládeže. Kromě mládežnických kategorií budou vypsány i kategorie volné a stejně, jako jsou slovenští jezdci pravidelnými hosty na českých závodech, využijte příležitosti a zajeďte si na indoor do tělocvičny místní školy – stačí vyjet v Beskydech na Bumbálku a sjet z kopce dolů. Podrobnosti budou “čo skoro” na webech www.toptrials.sk a www.cyklotrial.sk.

A samozřejmě nezapomeňte ani na domácí soutěž – 21. března v Prusicích u Kostelce nad Černými Lesy. Propozice jsou zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *