Katalánie zahájila sezonu

I nové Monty je potřeba občas umýt...Prvním závodem odstartovalo Mistrovství Katalánska v biketrialu 2015. Úvodní soutěž se jela v Castellolí v neděli 1. března – sezonu zde zahájili již počtvrté v řadě. Lokalita nabízí pro biketrial výborné podmínky, soutěž pořádal zkušený tým z Moto Clubu Igualada.

Závod se konal v korytě potoka “Las pasarelas”, vymletého při povodních, během soutěže ale téměř bez vody, a v okolí města a Starého Kostela (Iglesia Vieja). Jednak jsou zde rozmanité terény, jako jsou různě velké kameny, kořeny, ale i vody, svahy a hrabačky, druhým důvodem bylo umístění startu a registrace přímo do interiéru kostela.

Protože soutěž byla zařazena do nominací na WBC2015, snažili se samozřejmě všichni o co nejlepší umístění. Výkony současně pozorně sledovali i pořadatelé, aby dokázali na mistrovství v Ódeně správně nastavit obtížnost sekcí.

Organizátoři v Castellolí zkusili to, co u nás dobře známe – rozložili startovní časy jednotlivých kategorií od 9 hodin postupně do celého dopoledne a závod tak měl svižné tempo bez front a čekání. Pohled do výsledků ale současně naznačuje, jak budou vypadat “nové kategorie” podle mezinárodních pravidel BIU 2015: v kategoriích senior 20″ a senior 26″ bylo po jednom jezdci, v elitě 26″ jezdci dva…

Elitu 20″ vyhrál Rick Koekoek, který si svůj výlet do Španělska (pardon, Katalánska) zpestřil ještě vyskákáním Schodů do nebe na zubaté hoře Mont Serratu.

Přeloženo z biketrial-spain.com

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Revue, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *