Report MČR Brno: Tentokrát netradičně

Úvodní podnik seriálu Mistrovství České republiky v biketrialu se jel, jak je poslední roky již zvykem, v Brně Kníničkách. Tradiční termín prvního květnového víkendu je letos vyhrazen Evropskému poháru, takže do Brna jsme všichni zamířili netradičně o týden dříve, poslední dubnovou sobotu. Posun termínu ale nebyl jedinou změnou.

Pořadatelé si vzali k srdci stesky části jezdců, že po léta stále stejné sekce jsou již trochu nuda a rozhodli se postavit závod “trochu jinak”. Přerovnání kamenů v sekcích, přizvání špičkových jezdců (Kolář, Pochtiol) ke stavbě kontrolních úseků, připojení modrých tratí k červeným a žlutým – to všechno závodu jen prospělo. Navíc pro každou kategorii bylo připraveno pouze sedm sekcí, čímž si stavitelé ještě více uvolnili ruce a mohli vynechat méně zajímavá místa.

Dvakrát sedm sekcí ale neznamená, že by byl závod jednoduchý.  V elitní kategorii většina jezdců podcenila čas a nasbírala penalizační body za nedodržení limitu, u některých se pak podle dosažených trestných bodů zdá, že podcenili i zimní přípravu. Nepodcenil ji ale Vašek Kolář, který s nulovým skóre ze sekcí a čtyřmi body za čas splnil roli favorita soutěže a hladce zvítězil. Druhou příčku obsadil i přes kombinaci technických potíží s brzdou a zdravotních s předloktím Ján Kočiš. Na třetím místě David Herka, ale jen o dva body za ním Samo Hlavatý, který soupeřům velmi srozumitelně ukázal, že s ním budou muset počítat. Dobře si při svém prvním startu v elitě vedl znojemský Marek Hlávka, i přes bolestivý pád skončil sice třináctý (což je shodou náhod i jeho startovní číslo), ale za sebou nechal řadu zkušenějších jezdců.

Juniory vyhrál Martin Štěpánek, minimy Marek Pochtiol, benjaminy Kryštof Hanzal, poussiny Vojta Hříbek, feminy Bětka Pečínková. Kompletní výsledky zde. Celkem se na závod přijelo 101 jezdců, z toho patnáct ze Slovenska a jedna závodnice z Polska. Závod provázelo slunečné počasí a zářivě bílé kulisy kvetoucích stromů a keřů – ty sice potrápily všechn alergiky, ale potěšily fotografy, snímkům dodaly zajímavé pozadí. Když u jsme u fotografií: pár fotek najdete na našem Rajčeti nebo třeba na hamerském webu. Jistě i jinde, chce to jen hledat.

Z Olomouce nás dojelo dvanáct (tedy, dojelo nás více, ale dvanáct z nás byli závodníci). Lukáš Janka získal v juniorech druhé místo. Tomáš Vepřek prvním rokem v minimech obsadil páté místo. Karel Šnábl v benjaminech šestý, Honza Šmiřák osmý. Vojta Vepřek stříbrný v poussinech, Tadeáš Mahr ve stejné kategorii šestý. Vojta Streit třináctý v modré hobby, Vojta Koblížek třetí místo v bílé – a třetí “bedna” pro náš klub. Hynek Straka v bílé hobby osmý, Dan Křepela devátý. V růžové jsme měli dva jezdce, Filip Ehrmann sedmý, Vašek Hrdlička osmý.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *