Čtyři medaile vezou kluci z Itálie z Evropského poháru

Bez větší pozornosti oficiálních míst se konalo v sobotu 2. května v italském Rosignanu první kolo letošního seriálu Evropského poháru. Českou republiku zde zastupovalo šest jezdců a domů vezou čtyři medaile: dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou.

V kategorii poussin získal stříbro Vojta Vepřek, sice s velkým odstupem od prvního Joshuy McParlanda, ale zároveň s obrovským náskokem před třetím jezdcem v pořadí. V benjaminech zvítězil Alan Rovira, následovaný velmi vyrovnanou trojicí jezdců, z nichž na Tomáše Vepřka zbylo bohužel až čtvrté místo. V kategorii minime potvrdil roli favorita Adam Morewood, Marek Pochtiol se pětkou na poslední sekci závodu odsunul na třetí příčku, pátý Adam Kosík. V kategorii senior se ukázala nesmyslnost dělení na 20 a 26 palců, ze tří startujících ve “dvacítkách” hladce zvítězil Ondra Šenk, první zlato pro Českou republiku. V šestadvacítkách startoval jediný jezdec. Druhé zlato veze do Česka Vašek Kolář za vítězství v kategorii elite (s přívlastkem “20”). Všem medailistům patří velká gratulace!

Soutěž se jela na umělých sekcích, nezvykle se jelo 5 kontrolních úseků na 4 (sic!) kola. Sekce byly poměrně dlouhé a zrádné, organizace tradičně “italská” stejně jako kvalita výkonů rozhodčích. Více brzy ve slíbeném reportu přímo od účastníků soutěže.

Kompletní výsledky zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *