Český pohár v trialu Praha Řepy – report a výsledky

DSCF4874K druhému závodu letošního Českého poháru v trialu podle pravidel ČSC / UCI se sešlo v sobotu 16. května skoro třicet jezdců. Cyklotrialový závod se konal spolu s Pražským pohárem horských kol v těsném sousedství bikrosové dráhy v Řepích – chyběla už jen nějaká ta minikára a měli jsme všechny nemotorové disciplíny ÚAMK pěkně pohromadě.

Pořadatelem ale nebyl UAMK, nýbrž Bikeprod.cz neboli Roman Chvojka. Zlé jazyky při prohlídce sekcí sice říkaly, že je stavěl s vědomím, že on sám už letos nezávodí, ale obtížnost nijak nevybočovala z obvyklých zvyklostí. Kontrolní úsek číslo jedna přímo u startu využíval místní stromy nejen k vítanému stínu, ale i k umístění klád pro přeskoky. Dvojka stejně jako v loňském roce hnala jezdce na střechu unimobuňky – tentokrát ale ze spodní strany bokovkami po schodišti z palet. Sekce číslo tři pro mnohé skončila druhou překážkou, přejezdem do kopce po kládě, kde se jim stala osudnou jejich  (ne)rovnováha. Za čtvrtou a pátou sekcí museli jezdci do rokle v nedalekém lesíku. Kdo se účastnil loňského závodu, ten věděl, co jej tam čeká. V sypké strži byly tentokrát hrabačkové sekce hned dvě. Ne každý z nich byl nadšený.

V elitě 26″ přesvědčivě zvítězil David Herka, který letos vypadá dost ve formě a finále zvládl s jediným trestným bodem. Na druhém místě se umístil Marek Tryner – ten svůj výkon v kvalifikaci hodnotil značně sebekriticky, ve finále se ale slušně rozjel. Třetí pořadí bral Petr Jeřicha, ještě vloni “dvacítkář”, letos to úspěšně zkouší na dvacet šestce a boj o stupně vítězů ve dvacítkách přenechal jiným.

A bojovalo se o ně urputně – v elitě 20″ nastoupilo dvanáct jezdců. První jméno ve finále nebylo velkým překvapením. Václav Kolář snad vůbec nikdy nemá “dny, kdy to nejde” a na domácích tratích těžko hledá konkurenci. Ani pět trestných bodů po pádu z výše zmiňované kladiny jeho umístění neohrozilo a z Prahy si tedy veze na diplomu další jedničku, maminka jej doma jistě pochválí 🙂 Druhé místo obsadil jeho klubový parťák Václav Gryc, třetí příčka patří Vojtovi Křivovi.

Experty vyhrál Marek Pochtiol, kterého nezaskočily ani přejezdy klády jako druhého v pořadí Lukáše Janku, ani přeskoky na unimobuňku jako třetí v pořadí Marii Křivovou. V kategorii OPEN se na stupně vítězů srovnali od nejlepšího Pavel Šrůt, Adam Pochtiol a David Budský.

Závodu přálo počasí a spolupráce s Pražským pohárem MTB zajistila skromnému trialu nadstandardní zázemí. Také účast 28 jezdců znamená nárůst oproti loňsku, navíc se jedná pouze  jezdce 15 let a více. Mládež čeká první závod za 14 dní ve Žďáru nad Sázavou a všechny jezdce, velké i malé, pak za dalších 14 dní zve Velká Bystřice u Olomouce.

 Fotogalerie ze závodu je na Rajčeti, výsledky pak najdete na tomto odkazu.

Příspěvek byl publikován v rubrice domácí, UCI, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *