Report – Šiklův mlýn

Nedělní soutěž na Šiklově mlýně uzavřela první polovinu cyklotrialové sezony. Na Vysočinu přijelo celkem 42 jezdců a závodilo se jednak v Hrách mládeže, jednak v Open trialu. Místo konání bylo pro nás novinkou, tip na zajímavou lokalitu přišel ze strany mototrialistů, kteří “Šiklák” pro své soutěže objevili už vloni.

Sekcí bylo připraveno celkem pět pro každou kategorii. Kromě jedné byly všechny ryze přírodního charakteru – to bylo asi největší překvapení pro ty, kdo si zvykli na to, že v UCI převažující umělé překážky. Umělá tentokrát byla pouze první sekce, postavená uprostřed rodeo arény a byla stejně jako následující společná pro mládež i open trial. Druhá sekce využívala nevelkou hromadu balvanů u cesty a aby se tu jezdci vůbec otočili (byl to problém i na malých kolech, natož na dvacetšestkách), platila zde výjimka z pravidel a jezdec mohl projíždět cizí branky. Další tři sekce už byly samostatné a jely se podle řádných pravidel. Třetí sekce v daňčí oboře od mládeže požadovala “jen sjet” po kozí stezce do cíle, zatímco experti s elitou museli po jiné stezce vyskákat nahoru. Možná by jim to šlo lépe, kdyby jim nějaký ten daněk hrozil za zadkem parožím, ale protože v sobotu při stavbě sekce všichni z obory utekli, tak si museli jezdci poradit sami. Čtvrtá a pátá sekce byly pro UCI netypické hrabačky v balvanitém svahu.

Úseky tak byly poměrně obtížné a úroda koulí vysoká. Pětky trápily především promesu a poussiny, ale nevyhýbaly se ani elitním jezdcům. Stejně jako pády, které naštěstí skončily jen odřeninami tu kolene, tam brady, jinde loktů anebo – no, však víte, co se dá ještě odřít… Více když tak u Jirky Štěpánka ve fotogalerii.

Nějakou drobnou pozornost nakonec dostali při vyhlášení všichni závodníci, ať už od pořadatelů ze Šiklova mlýna v podobě volné vstupenky a sladkostí, nebo od Pribiňáčka – sponzora letošních her mládeže, který opět poslal plnou bednu mléčných výrobků na svačinku po závodě.

Ti, co přijeli na Šiklák už v sobotu, stihli navštívit atrakce, které tento zábavný areál nabízí. Kromě té hlavní, divadelního western představení, je jich tu docela dost. Kdo přijel jen na neděli, ten bohužel moc času neměl, protože závod končil až kolem čtvrté hodiny. Tak snad příště, třeba cestou z prázdninového kempu v Hamrech.

Příspěvek byl publikován v rubrice domácí, UCI, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *