Valná hromada BIU, Òdena

biu_logoKromě sportovních soubojů proběhla při WBC v Òdeně i důležitá organizační jednání. Po pondělním zasedání prezidia biketrialové federace se následující den konala Valná hromada BIU, kde byla přijata důležitá rozhodnutí ohledně financování, strategie do dalších let, volili se noví členové vedení a byl také předložen předběžný kalendář na sezony 2016/2017.

Valná hromada je nejvyšší autoritou BIU a koná se jednou ročně. V kompetenci Valné hromady je schvalování stanov, sportovních pravidel a hospodaření, ale také volba prezidia a určování směru rozvoje federace. Valného shromáždění se účastní členové stávajícího prezidia, technické komise a finančního výboru. Své delegáty může navíc na VH nominovat každá členská země.

Letošní podoba mistrovství světa “all-in-one-week” vyvolávala, jako ostatně cokoliv nového a nevyzkoušeného, dopředu různorodé reakce. Jako velmi pozitivní krok je proto potřeba vnímat snahu federace BIU získat od účastníků zpětnou vazbu. V úterý byl z tohoto důvodu všem jezdcům i doprovodům rozdán dotazník zjišťující spokojenost s novým modelem šampionátu a s organizačním zajištěním a nechyběl ani prostor pro vyjádření připomínek a komentářů jak k závodům, tak k samotné federaci BIU. Komunikace s jezdci je určitě správná cesta.

Samotná VH pak proběhla v úterý večer, tedy v termínu, kdy velká většina jezdců měla myšlenky soustředěné na finálovou soutěž, která je čekala ráno. To je trochu škoda, stejně jako skutečnost, že konání VH nebylo prakticky dopředu avizováno – možnost kandidovat na uvolněná místa ve vedení totiž má podle stanov kdokoliv, kdo se chce podílet na chodu BIU. Důležitými účastníky jednání v Òdeně byli Libor Musil jako viceprezident BIU, Radim Kakáč jako člen technické skupiny a Lubomír Janoška za finanční výbor BIU.

Vzhledem k tomu, že stávající prezidium bylo zvoleno na minulé VH konané v Praze 6. 12. 2014, týkaly se úterní volby zřejmě jen doplnění na pozice uvolněné rezignací stávajících členů – odchází Štefan Pčola, Scott Wilson… Prezidentem BIU zůstává Hiroshi Hirano (JAP), viceprezidentem Libor Musil (CZE), novým zástupcem jezdců se stal Morgan Remy (FRA) a do technické komise přibyl Robin Morewood (GBR) – když se podíváme na dynamický růst britského biketrialu v posledních třech letech, je jeho osobnost určitě silná posila do týmu.

Nejdůležitější informaci jsme si nechali až na závěr jako odměnu pro ty, kdo čtou příspěvky na tomto webu celé až do konce: po dvoudenním jednání bylo 100 % hlasů přijato rozhodnutí akceptovat na závodech BIU licence jiných federací! Právní realizací tohoto kroku bylo pověřeno prezídium. Lubomír Janoška k tomu dodává: “Myslím, že se ukončí spory ohledně licencí a sportovci se budou moci věnovat jen sportu“. Přejeme jezdcům, aby to tak skutečně bylo. Doplněno: další podrobnosti přinesl také slovenský oficiální web cyklotrial.sk

Všechny informace o VH by měly být brzy na oficiálních stránkách Biketrial International Union.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *