UCI World Cup Albertville

Třetí kolo světového poháru UCI se jelo tento víkend ve francouzském Albertville, tentokrát bez české účasti. Důvodem je následující mistrovství světa v Andoře, cestování do Francie by týden před tímto závodem bylo příliš náročné. Místo toho dali naši závodníci přednost intenzivní tréninkové přípravě na kempu v Hamrech nad Sázavou, kde ovšem Vašek Kolář pozorně sledoval živé výsledky na telefonu. “Je to dost napínavé“, komentoval elitu 20”.

Letošní systém závodů SP totiž občas přináší překvapení. Kvalifikace se jede ve 4 skupinách po přibližně 10 jezdcích, z každé skupiny postupují do semifinále 3 nejlepší. K těmto dvanácti přibyde 10 top jezdců z rankingu a počet je doplněn o “Lucky Losery” do celkového počtu 25 jezdců v semifinále. Ze semifinále postupuje šest nejlepších, do finále si s sebou ale nesou handicapové body: první v pořadí nulu, druhý jeden trestný bod, třetí a čtvrtý dva body, ostatní po třech bodech! Je proto nutné jet naplno už v 1/2 finále.

Elite 20″, kterou Vašek Kolář na dálku tak zaujatě sledoval, byla velmi překvapivá. Jak se postupně na live-results objevovaly výsledky, ocitli se pod finálovou čárou takoví jezdci, jako Lucien Leiser, Dominik Oswald nebo dokonce Kazuki Terai. Největší pozdvižení ale vyvolal ne-postup Benita Rose! A naopak také postup Joacima Nymana, Mariuse Mergera a dalších jezdců, které až tak často ve finále nevidíváme. “Veselo” bylo zjevně i ve dvacetšestkách, kde neporazitelný Jack Carthy skončil “až” druhý.

Doplněno: “vinu” na těchto překvapivých výsledcích mělo nepředvídatelné počasí, Carthy otevřeně přiznal, že jej kluzké mokré překážky hendikepovaly. Podrobný report si můžete přečíst na stránkách UCI.

Výsledky

(kompletní zde)

Elite 20“: 1. A. Mustieles, 2. T. Pechhacker, 3. J. Nymann

Elite 26″: 1. Gilles Coustellier, 2. J. Carthy, 3. V. Hermance

Woman: 1. T. Janíčková, 2. J. Jungfels, 03. N. Reichenbach

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice UCI, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *