Bude mistrovství světa opět v Blansku?

Rozhodování o tom, kde se bude konat mistrovství světa v příštím roce, má federace BIU teprve před sebou. Jedním z kandidátů je i Česká republika. Zájem pořádat biketrialový šampionát v Blansku projevilo SC Biketrial Czech.

Byly to přitom právě neshody kolem vyúčtování blanenského mistrovství světa, které přispěly k loňskému rozkolu mezi vedoucím SC Biketrial Czech Radimem Kakáčem a klubem AMK Blansko  – klub cyklotrialu, pod jehož hlavičkou soutěž v roce 2013 pořádal. V případě, že BIU pořadatelství na příští rok přidělí, bude proto zřejmě muset hledat pomoc při realizaci jinde. Město Blansko nicméně již předběžně souhlasilo s finanční dotací této významné sportovní akce a stranou jistě nezůstane ani Česká motocyklová federace.

Blansko hostilo soutěž nejvyšší úrovně již třikrát. Poprvé v roce 1996, po deseti letech navázalo nejprve Evropským šampionátem (2006) a hned o rok později následovalo druhé mistrovství světa (2007). Zatím poslední bylo výše zmíněné mistrovství světa v roce 2013. Pořadatelem všech těchto akcí byl AMK Blansko – klub cyklotrialu vedený Jiřím Hollmanem. Před rokem si blanenští na členské schůzi zvolili nové vedení, předsedou se stal Václav Kolář a odstřižení od předchozí etapy klub symbolicky završil změnou názvu na ÚAMK Biketrial Blansko.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *