Berlin Trials Cup

berlin-trials-cup-1První letošní závod kategorie UCI C1 se konal minulý týden v Berlíně. Před dvěma lety zde začínali skromně jako malý trial-jam v rámci výstavy Berlin Bicycle Week. Dobře připravené tratě, skvělá atmosféra a industriální kulisy rychle získaly body u jezdců i diváků a letos se tak Berlin Trials Cup mohl představit jako sebevědomý indoor závod C1, který v úvodu sezony přitáhl špičkové jezdce z celé Evropy.

Více než osm desítek závodníků od mládeže až po elitu čekalo 5 stylově pojatých sekcí: klády, cívky, kameny, “postapo” betony a hravé zelené skruže ve stylu Mario Bros.  Vítězem finále elity se stal Abel Mustieles následovaný Vincentem Hermancem a Hermannem Hannesem – posledně jmenovaného budete mít možnost vidět na pražském veletrhu For Bikes příští víkend spolu s Vlastou Čiháčkem, který jako jediný český jezdec v Berlíně skončil mezi dvacítkou jezdců na 13. místě (výsledky elity zde). Další videa z finálových jízd najdete na webu Berlin Trials Cupu:

Další závod kategorie C1 se jede už příští týden (2.-3. dubna) ve VídniTrial Masters Vienna. Přihlášky je potřeba odeslat do 28. března. Zároveň bude o víkendu 1.-3. dubna probíhat zmíněný veletrh ForBIKES v Praze Letňanech, na kterém samozřejmě nebude trial chybět, tentokrát v podobě exhibic, ježdění a pokusech o trialové rekordy a komu na první dubnový víkend nevyhovuje ani jedno z uvedených hlavních měst, ten si může zajet do Barcelony na Copa Catalana.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *