Výsledky: EP #1 Anglie

ukAktualizováno | První ze dvou soutěží letošního Evropského poháru proběhla v neděli 15. května v anglickém Eltonu. Podnik pod taktovkou Robina Morewooda zahrnoval kromě EP také domácí British Cup, ve výsledcích najdete účastníky obou soutěží a ve sloupcích BC, EC je u každého závodníka označeno, do kterých z nich byl jeho výkon započítáván.

Celkem se na farmu v Dudwoodu sjely čtyři desítky jezdců, převážně domácích, připraveno pro ně bylo 6 sekcí, jelo se na 3 kola. Českou republiku zastupovali tři závodníci. Bodově nejlepšího výsledku dosáhl Lukáš Buriánek na zelených tratích, které absolvoval s jediným trestným bodem, ale protože Lukáš už závodí třicátou (pokud se nepletu) sezonu, musel by závodit v kategorii “inventář”, která vypsána nebyla, takže tentokrát bohužel “out of class” neboli mimo soutěž 🙂 Druhým českým jezdcem byl Marek Hlávka v kategorii junior, s 27 TB obsadil první místo s dvoubodovým odstupem od svého soupeře. Posledním z tria českých zástupců byl Martin Kakáč, na žlutých tratích nasbíral 71 TB a v samostatné (tentokrát doslovně) kategorii elite 20″ obsadil první a jediné místo. Pódium elite 26″ patřilo domácím jezdcům, zvítězil Ben Savage (20 TB), druhý Dave Kerr (38 TB), třetí Scott Wilson (64 TB).

Na závěr ještě gratulace na Slovensko do Lučence Markovi Nagyovi, který se třemi trestnými body deklasoval své soupeře v kategorii poussin a zaslouženě tak zvítězil. Dobře ty, Maďar!

Doplněno: O krátké info o průběhu soutěže jsem poprosil našeho zahraničního dopisovatele Štefana Nagye: “Jestliže v pusinkách a benjaminech ubrali, tak vyšší kategorie měly co dělat. Přírodní sekce na 101 %, každá z nich s velkým převýšením a gradující náročností prověřila i elitní jezdce. Před koncem každé z nich navíc super náročný překok nebo výskok, ale podotýkám že ne nebezpečně vysoký, jen prostě o hlavě a o srdci. Proto ty vysoké počty bodů. Pěknou drobností po závodě bylo představení a poděkování každé dvojici rozhodčích postupně po jednotlivých sekcích a také uvedení jmen stavitelů tratí, pomocníků a sponzorů.

2016-05-15_EP_Anglie

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, zahraniční. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *