WBC Blansko: První soutěž

WBC-2016-Logo-340Včera a dnes proběhla první soutěž letošního BIU mistrovství světa v biketrialu. Do Blanska náš klub vyrazili reprezentovat tři jezdci: Lukáš Janka v juniorech, Tomáš Vepřek v minimech a Vojta Vepřek v poussinech. Vzhledem k přesunu většiny účastníků dětských kategorií z UCI WYG letos úvodní den netradičně patřil velkým kategoriím – juniorům, seniorům a elitám. AKTUALIZOVÁNO: odkaz do fotogalerie Jirky Š.   

Počasí jezdcům v pondělí přálo, v lese bylo i v horkém dni příjemně a hlavně sucho. Většinu tratí Lukáš důvěrně znal z minulých let ze soutěží MČR, pro MS byly zvoleny především ty vysoko ve stráních údolí. Jezdce tak zbytečně nerušili diváci, kteří se drželi dole u cesty – ale ani tam jich nebylo v pracovní den dopoledne přehnaně mnoho. Lukáš měl výhodu, že do závodu nastoupil s čistou hlavou – při pohledu na startovku bylo jasné, že pro medaile si do Blanska přijeli jiní. Proto jel klidně, uvolněně a s minimem chyb. Přesto pro nás bylo překvapením, když po prvním kole figuroval na čtvrtém místě – tak vysoko jsme nemířili! Ve druhém kole ještě bod upsal, ale ostatní “průseráři” své chyby také napravili a nakonec je z toho pro Lukáše spokojené šesté místo.

V úterý nastoupili bráchové Tomáš s Vojtou. Černající obloha na obzoru dávala tušit, že tentokrát se za sucha nedojede. Vojta zajel první kolo výborně se 4 trestnými body a průběžně vedl se čtyřbodovým náskokem. Ve druhém kole se ale bohužel karta obrátila, Vojta dosbíral dalších 9 TB a s celkovými třinácti se ocitl na druhém místě – vítěz měl bodů stejně, avšak lepší skóre ne na nuly, ale na jedničky 🙁 Grosse schade, protože Vojta je z naší olomoucké repre trojice ten, který má reálnou šanci stát letos na stupních vítězů. Tomáš je totiž v minimech prvním rokem a stejně jako Lukáš o den dříve bojoval na tratích s kluky, kteří již jezdí doma elitu, i Tomovi soupeři jsou již ostřílení mezi juniory. První kolo zajel Tomáš za 15 bodů, druhé za mokra za 24 a celkově mu patří desátá příčka. Všechny kategorie jsou přitom velmi slušně obsazeny jak počtem jezdců, tak jejich kvalitou.

Celkové výsledky pondělní soutěže jsou zde, úterní pak najdete tady. Nyní mají účastníci WBC před sebou dvoudenní pauzu, závod pokračuje v pátek (malé kategorie) a uzavře se v sobotu (velké kategorie) – až teprve součet “seriálových” bodů z obou soutěží rozhodne o titulech mistrů světa. Takže není nic rozhodnuto a stále je naděje.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *