Mistrovství Maďarska: Slovenské úspěchy

Samo HlavatýPojeďte s námi do Miškolce na maďarský mistrák, lákali nás naši slovenští přátelé, ale marně. Nešlo ani tak o ty spousty kilometrů, která by nás v případě účasti čekaly, ale hlavně se i tento závod konal v “magickou sobotu” 17. září, kdy bylo nutné zvolit z pestré nabídky jen jednu možnost. Takže se Miškolc musel obejít bez Čechů a obešel se bez nich docela dobře: mezi téměř šedesátkou startujících bylo možné kromě domácích maďarských jezdců potkat i Poláky, Rumuny a samozřejmě Slováky.

Maďarská trialová scéna pomalu ožívá a snad poprvé tak na národním mistrovství byly vypsány kategorie “kadét” a “kezdö” (začátečníci). Názvosloví je nutné brát s rezervou, kadeti s modrým značením odpovídali spíše rozhraní poussin/benjamin, začátečníci se zeleným značením se blížili minimům – kategorie však podobně jako v Rakousku nejsou limitovány věkem. Nejsilněji obsazená byla kategorie senior (červená trať, 22 jezdců) a elite 26″ (žlutá trať, 14 jezdců).

Slovenští závodníci se mezi startujícími nijak neztratili: Samuel Hlavatý zajel celý závod za nula trestných bodů a porazil tak maďarské eso László Hegedüsze, který dojel se 2 TB. Michal Nagy získal trochu překvapivě třetí místo mezi kadety, na stupních vítězů se mezi svými soupeři poněkud ztrácel.

Pořadateli závodu byl ProTrial SE pod vedením Sándora Szabóa a Zoltána Ördöga. Velmi zdařilou fotogalerii najdete na facebooku Bringa Sportu, výsledková listina je zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice UCI, zahraniční. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *