Kluci, zajeďte někdo pro medaile!

tom_kyjov“Mámo, upeč kobližky! Až mi dojdeš pro šišky medaile!” – těžko říct, jestli to doma u Vepřků funguje jako v známé říkance Františka Hrubína, nicméně vzhledem k tomu, s jakou pravidelností Tomáš s Vojtou vyráží každou sobotu pro nové a nové medaile, bych skoro řekl, že nějaká forma nátlaku tam bude. Tentokrát si pro ně zajeli do Kyjova na šestou soutěž seriálu MČR v biketrialu.

Kyjovský závod na konci léta je oblíbený nejen mezi jezdci, ale i doprovody. Místní parta se biketrialem dobře baví, takže zde panuje vždy veselá atmosféra bez ohledu na to, jestli zrovna prší nebo neprší (tentokrát bylo počasí blíže poloze “neprší”). Kromě obvyklých pochutin k jídlu či k pití, závodních sekcí a rachejtlí s konfetama letos nově připravili třeba zoo koutek 🙂 Sobotní závod měl velmi slušnou účast především v hobby kategoriích, slabší už to bylo v těch mistrovských. Elitu vyhrál Matěj Popelka (Přerov), juniory Marek Pochtiol (Žižkovo Pole).

Z našeho klubu přijeli Tomáš a Vojta Vepřkovi a jak už bylo naznačeno, s prázdnou domů nejeli. Tomáš suverénně kraloval v kategorii minime, kde s pouhými 3 TB hladce zvítězil s šestnáctibodovým odstupem před Peťou Mokrým (Hamry) a Andrejem Galovičem (Rudina). Vojta v benjaminech také zabral a na jedničky urval stříbrnou medaili, před ním byl Tobiáš Daněk (Veselí nad Moravou) a za ním Vojta Hříbek (Střední Čechy).

Fotku k příspěvku jsme si půjčili od Trial Section – mají jich ještě více, koukněte do galerie na facebooku nebo na video ze závodu. A pokud potřebujete nějaké věci na kolo, tak taky u nich na e-krámě.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *