Švýcarské postřehy 2.

IMG_6541Přišel mail ze Švýcarska, kde Jirka Damborský mezi řádky naznačuje, že bych měl být na časomíře přísnější – příště tedy už  žádné “spočítej si dírky”…

Jak jste měli možnost se dočíst již dříve, Martin Damborský letošní sezonu reprezentuje český biketrial poněkud netradičně na švýcarské půdě. Minule jsem vám nechal nahlédnout do zákulisí Swiss cupu autentickými zprávami ze srpnového závodu v Basileji. Dnes vám přináším postřehy z jiného biketrialového koutu alpské země. Soutěž  se tentokrát konala v sobotu 2.září ve Wangenu, na břehu Ženevského jezera v  závodě na zpracování kamene. Účastníky i návštěvníky tedy všude obklopovaly hromady kamenných bloků různých tvarů a velikostí a sekce byly tudíž téměř čistě kamenné.

Celý týden před závodem propršel. Nakonec se počasí na sobotu umoudřilo a celý den nám svítilo sluníčko. Začínalo se ovšem na mokru, všude byly kaluže, které vydržely až do konce závodu. Jako již tradičně během 50 min se postupně všichni jezdci dle kategorií ocitli na trati (4x 5sekcí).  Závodu se zúčastnilo 78 jezdců všech kategorií, z toho 62 mládežnických účastníků.

Sekce byly technické, spíše lehčí, bylo potřeba jet obezřetně a hlavou. Kdo do toho vletěl, se zlou se potázal. Takže v prvním kole jsme po kapkách nasbírali 5 TB, ve druhém jednu sekci díky špatné koncentraci za 5 TB.  Po polední přestávce zajel Martin třetí kolo za 0 TB a poslední kolo s 1TB. S úsměvem na tváři tedy odevzdal poslední kartu, spokojený, že druhá půle závodu byla téměř bezchybná. Ve výsledkové listině se ovšem objevilo za poslední kolo 10 TB navíc za neprojetí sekce. Jak se říká, jednoduchý závod je nejtěžší.  Člověk může v euforii na nějakou nulovou sekci zapomenout a vůbec do ní nenastoupí. No, a když nad jezdcem není ochranná ruka rodičova a když karty vybírá pravidla striktně dodržující Švýcar, nezbývá než penalizaci přijmout a z chyby se poučit. Za chybu z nepozornosti Martin zaplatil medailí, místo třetího místa šup na šesté.

Jirka Damborský

A ještě pár fotek

Příspěvek byl publikován v rubrice Revue. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *