Máj, cyklotrialu ráj

lucenec2018Jestli vydrží stávající letní počasí i na májové víkendy dnes nikdo s jistotou neví. Doufejme však, že ano, protože téměř všechny květnové víkendy lákají na cyklotrialové akce. Případně biketrialové, podle vaší chuti. V obou případech si ale nachystejte cestovní doklady a natankujte plnou nádrž – ta nabídka za to ale stojí.

Májový cyklotrial

V neděli 6. května startuje seriál Českého poháru mládeže – Youth Games. Letos jej zahajuje Blansko a soutěžit se bude v trialparku na Sportovním ostrově. Podbrobné propozice jsou samozřejmě na oficiálním cyklotrialovém webu www.ceskycyklotrial.cz a také na www.youthgames.cz.

V sobotu 12. května vás všetkých pozývajú do slovenského Lučence na zahajovací závod Slovenských her mládeže 2018. Kdo máte rádi české hry mládeže alias Youth Games, budete se zde cítit jako doma – oba seriály jsou postavené na stejné myšlence. Letos se ale nebude závodit v centru města na náměstí, ale o pět kilometrů vedle v novém trialparku v Krutkově osadě. Pár fotek a další info na facebooku Novo CK.

Na sobotu 19. května byl plánovaný tréninkový jam v rakouském Gmundenu, ale pokud jste se těšili na príma víkend u jezera v Salzkammergut, musíte si pospíšit – nový termín je už 28. dubna!!! Tréninkový areál Bike Balance na břehu tyrkysově modrého alpského jezera a usměvavá parta kolem Michaella Hölla je dobrý tip.

V sobotu 26. května šup zpátky na Slovensko. Slovenské hry mládeže pokračuji druhým kolem v Záriečí. Bývalá bašta biketrialu se po změnách ve sportovních tabulkách zapojila do trialu pod UCI a know-how nasbírané za desítky let jistě dokáží využít i v nových podmínkách. Zejména pro Moraváky pak má Záriečie výhodu, že je prakticky hned za řekou, tedy pardon, za kopcem. Propozice zde.

Květnový biketrial

Prakticky stejnou cestovní mapu – Blansko, Slovensko, Rakousko – můžete použít i pokud se vypravíte na biketrialové soutěže. Poslední dubnovou sobotu začíná seriál MČR a spolu s Evropským pohárem se jede ve slovenské Terchové – viz předchozí příspěvek.

Druhý závod MČR pak chystají pořadatelé v Blansku. V sobotu 5. května se bude závodit v lese na Pálavě, propozice budou včas na www.biketrial.cz. Spolu s nedělními Youth Games si můžete dát výživnou víkendovku.

Další víkendovka je pak připravena na 19. – 20. května, kdy se v rakouském Retzu pojedou dva závody MČR – jeden v sobotu, druhý v neděli. Pořadatelem je klub ze Znojma, za hranice do Retzu to je od nich co by kamenem dohodil Pořadatelem tentokrát není klub ze Znojma, přestože je to od nich co by kamenem dohodil, ale sportovní komise biketrialu. Starý lom v Oberalpu se nicméně nezměnil a je stále stejný, jak jej znáte z minulých let – rozhodně stojí za návštěvu.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, UCI, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *