Stříbrný pohár z ME v Březové

Tomáš (kdo sledujete tyto stránky dlouhodobě víte, jak je na tom Milan s focením. Takže fotku jsme si vypůjčili od Lukáše Buriánka z Trial Section.

Tomáš (kdo sledujete tyto stránky dlouhodobě víte, jak je na tom Milan při závodech s focením. Takže fotku jsme si OPĚT vypůjčili od Lukáše Buriánka z Trial Section. Díky!)

Na úvod jednoduchý početní příklad: 2018 – 1991 = ? Výsledkem je číslo 27, což je počet let od prvního mezinárodního biketrialového (tenkrát se ještě říkalo “trialsín“) závodu na Březové. Od té doby jich zde Miroslav Bouda uspořádal nespočet. A vždy s plnou parádou, což znamená ohňostroj, večerní koncert a mažoretky. Sobotní evropský biketrialový šampionát v tomto dodržel tradici. V elitě zvítězil Václav Kolář (CZE), kterému v době toho vzpomínaného prvního závodu byly 4 měsíce a biketrial jej tehdy ještě příliš nezajímal.

Mezi celkovými šesti desítkami účastníků ME 2018 z jedenácti zemí nechyběli ani “naši” Tomáš a Vojta Vepřkovi. Tomáš nastoupil v minimech a jeho hlavními soupeři byli Diego Crescenzi (ITA), s nímž se přetlačuje o stupně vítězů již od poussinů, a Andrej Galovič (SVK), kterého si Tomáš na společných trénincích  z posledních let vlastnoručně “vychoval”. Trať v Březové patřila podle trenéra / otce Milana k lehčím a bylo proto nutné jet bez chyby. Tomáš bohužel v prvním kole jednu udělal na lehkém výskoku (5 TB) a ve druhém kole přidal ještě bod. Titul šampióna tak putuje do Itálie, do Olomouce míří stříbrný pohár a na Slovensko bronz. Vojta letos stále hledá na sekcích vnitřní klid a nesoustředěná jízda jej posouvá o několik příček níže, než kam by mohl dosáhnout. Stejně tak tomu bylo i nyní v Březové, kde na něj v ME zbylo páté místo. Útěchou mu může být, že v souběžně bodovaném MČR po vyškrtání zahraničních účastníků poskočil na třetí pozici, takže bez poháru – byť menšího – domů přeci jen nejel.

výsledky ME / výsledky MČR / fotogalerie Trialsection

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *