Červen v mezinárodním duchu

http://ceskycyklotrial.cz/wp-content/uploads/2018/05/C1_Prague.jpgPoslední měsíc první půlky sezony je doslova nadupaný mezinárodními závody a každý víkend staví aktivní závodníky před nelehké rozhodování: kterou akci si vybrat a kterou oželet? V Česku se konají hned tři mezinárodní závody a komu by to nestačilo, má tu ještě pestrou nabídku z okolních zemí. Celý tenhle bláznivý měsíc začne biketrialovým mistrovstvím Evropy v Březové a vyvrcholí mistrovstvím České republiky v cyklotrialu spolu s UCI C1 v Praze u Kyvadla.

V sobotu 2. června zamíří evropští jezdci do Březové, která hostí letošní Mistrovství Evropy v biketrialu. Čeští závodníci mají ještě druhý důvod, proč se k Sokolovu vypravit: spolu s ME se totiž jede i další závod seriálu MČR / PČR. Odkazy na propozice jsou v předchozím příspěvku.

Komu by se z nějakého důvodu na březovské ME nechtělo nebo má raději UCI pravidla, může vyrazit třeba do Rakouska na 7. ročník Fahrradrial Am See v Gmundenu u jezera Traunsee.  Závod zařazený do Rakouského poháru je dvojdenní (2.-3. 6.).

Kdo má raději naše severní sousedy, má 2. června možnost jet závodit do Myslenic na druhé kolo Polského poháru. I zde jsou k dispozici propozice.

A aby toho nebylo na první červnový víkend málo, tak si naši nováčci usmysleli, že vyrazí místo na závody na minisoustředění v Hamrech nad Sázavou 🙂


Další víkend je také na roztrhání a vybrat si vaše srdce může mezi Slovenskem a Českem. V Říčanech se 9.-10. června koná akce pojmenovaná Říčanské šlapačky, která kombinuje MTB závod, enduro, openfree a další disciplíny. Na plakátech je dokonce velkými písmeny uvedeno, že u některých z nich půjde o mistrovství republiky, v propozicích pak je drobným písmem upřesněno, že se jedná o neoficiální mistrovství podle vlastních pravidel. Pokud vás ale závody tohoto typu lákají, je to jistě příležitost. Jednu ryze trialovou akci v tomto mixu přesto najdete: historicky první závod UCI C1 u nás se jede v Říčanech v neděli.

Komplementární nabídkou je další kolo Slovenských her mládeže spolu se Slovenským pohárem, které se jedou 9. června v Rudině. Místo, kde vyrostl jezdec světové třídy Samuel Hlavatý (3. místo UCI MS 2016 v kategorii junior), místo, které vás chytne za srdce (Závod s divokým srdcem),  místo, kam si s sebou nezapomeňte slunečník a dostatek tekutin. Propozice hledejte na cyklotrial.sk.


Další víkend za námi, další víkend před námi. 16. června konečně startuje Český pohár v cyklotrialu! Stane se tak ve Veselí nad Moravou a stane se tak samozřejmě spolu s pokračováním Youth Games. Veškeré podrobnosti proto hledejte jak na stránkách Českého cyklotrialu, tak na webu YouthGames.cz.

A ano, samozřejmě je tu i nabídka pro ty, kdo by se třeba nechtěli měřit s českými závodníky ve Veselí a raději zamíří někam, kde moc krajanů na tratích nepotkají: 16. června se bude závodit také v německém Gefreesu, kde bude pokračovat Ost Deutsche Meisterschaft… Anebo můžete vyrazit v neděli 17. června na otevřené mistrovství Polska ve Stryszowě.


To nejlepší na konec, říká se. Jestli tomu tak bude i v červnovém trialovém maratonu se uvidí – každopádně další víkend patří oficiálnímu Mistrovství České republiky v cyklotrialu pod ČSC, které se jede 23.-24. června v Praze u Kyvadla (neboli “u Stalina”, chcete-li). Terasa na okraji Letenské pláně se skvostnou vyhlídkou na Prahu bude patřit jak MČR mládeže (sobota), tak MČR dospělých (neděle) a aby toho nebylo málo, tak v sobotu organizátoři přidali mezinárodní soutěž UCI C1. Zájem udělat si výlet do Prahy projevilo několik jezdců ze světové špičky a pražský podnik by tak mohl být dobrou příležitostí vidět je naživo v akci. A třeba získat nějaký podpis na helmu. Podrobnosti sledujte na oficiálním webu českého cyklotrialu, PROPOZICE ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, UCI, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *