Bez vás by závod nebyl: poděkování

sant1Když jsme se před rokem rozhodli udělat letošní  závod ve městě, tušili jsme, že nás to bude stát poměrně dost práce. Spoléhali jsme ale na to, že máme v klubu dost rodičů, kteří přiloží ruku k dílu. A také jsme doufali, že závod v centru krajského města přiláká i sponzory, kteří nám s jeho zajištěním pomohou. Obojí vyšlo. Ale práce zůstala.

Spolupráce s Galerií Šantovka byla výborná volba a podmínky, které jsme dostali, byly opravdu luxusní. Nejen, že nás pustili na parkoviště s těžkými kamiony (“on nám tu dlažbu už předtím rozjezdil cirkus, takže se nic horšího stát nemůže”), dali nám k dispozici i terasy přímo před vstupem a ještě nám záda krylo jejich propagační oddělení.

Od loňského podzimu se s našimi více než dvaceti jezdci zase cítíme jako silný klub. Jak silné paže mají rodiče našich jezdců jsme důkladně prověřili při stavbě a následně demontáži sekcí. Přípravy začaly už v červenci v hale, kde se stříkaly cívky na černo a nanečisto sestavovala sekce O,L,O,M,O,U,C. Den D ale přišel ve středu před závody, kdy se všechem materiál převezl na parkoviště u Šantovky a následně z něj během čtvrtka a pátku vznikly tratě. To, že si půlka klubu vezme na dva dny dovolenou, montérky a rukavice a vozí paleťákem hromádky materiálu, vyžaduje opravdu velké zapálení pro věc. Díky, kluci.

Někde ale ruce nestačí a pak nastupuje diplomacie, díky které vám Lesy města Olomouce pošlou do města kláďák dříví z Huzové a Prefa Grygov věnuje betonové skruže, které vám doveze a složí kamion SPRO. Takže další poděkování míří k těmto společnostem a lidem v jejich vedení, kteří nám vyšli vstříc.

Jo a taky pomůže, když máte nějakou mechanizaci přímo v klubu. Což my máme. Klub je totiž majitelem firmy Staves, která smí používat klubové barvy na své stroje… 🙂 Ne, tak to samozřejmě není. Staves je hlavním sponzorem klubu a naopak my hrdě nosíme jejich barvy na svých dresech. Odměnou je to, že se můžeme na jejich pomoc spolehnout i při stavbě závodu. Děkujeme.

Závod není jenom stavba, ale i ceny pro vítěze a další. Tady nám pomohli DT Výhýbkárna a strojírna Prostějov, město Olomouc, Helia sport, ProDoma, Repas sport, Premiere Cinemas Šantovka, Kolárna Olomouc, Porsche Olomouc, BEST Olomouc, pan René Kaštyl, firma CS Solutions, Lorika a další a další. I vám patří poděkování.

A v neposlední řadě ÚAMK, náš “nadřízený” 🙂 Tentokrát jsme připravili spolu s ÚAMK zábavné dopoledne pro naše členy – tedy aspoň ty, kteří se účastnili nafukování žluté brány s logem ÚAMK, která dominovala sekcím před Šantovkou. “Jenom se to vybalí z toho pytle, strčí do zásuvky a ono se to samo nafoukne.” Uposlechli jsme instrukcí a nastal jev známý z pohádky Hrnečku, vař. Potíž byla v tom, že my čekali bránu používanou na cyklistických závodech, zatímco tady z hrnečku vylezlo monstrum, zpod kterého by s klidem mohly startovat kamiony na Dakar. Ale jak zaznamenal Honza, brána byla vidět už z Kateřinské ulice”, což je pěkných pár set metrů od závodiště. Takže dobrý.

Příspěvek byl publikován v rubrice domácí, UCI. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *