Další dvoudenní závod za námi

Jako by se s nimi roztrhl pytel. Dvoudenní byl Retz, pak naše Bystřice a teď Sklenka, poslední cyklotrialová zastávka před prázdninovými reprezentačními akcemi. Jak se ve Sklence dařilo početné skupině olomouckých závodníků? A kdo nakonec dostal pozvánku do reprezentace?

Sobota

Ráno nasvědčovalo tomu, že bude vše při starém. Na horních “polních” sekcích bude pecen a každá sekce dole v lese bude vysvobození se spárů nelítostného sluníčka. To ovšem platilo pouze pro kategorie startující v 10 hodin, kteří v drtivé většině stihli dojet za sucha. Ano, za sucha. Protože krátce po poledni přišla první průtrž. Sice krátká, ale pořádná. Někteří jezdci, bedlivě sledujíc radary, takticky čekali až se déšť přežene a sekce alespoň trochu oschnou. Někteří do toho šli po hlavě a snažili se překonat technické pasáže i pomocí tance mezi kapkami deště. Za chvilku opět vylezlo sluníčko a některé překážky stihly uschnout, ale ne na dlouho. Přišel další, a ještě vydatnější, slejvák, díky kterému by se v některých sekcích mohly chytat ryby. Ale i tohle byla chvilková záležitost a opět se ukázalo sluníčko. Jenže, když takhle začalo a přestalo pršet po čtvrté, tak ty, za normálního stavu vyhledávané, lesní sekce ve stínu nebyly ani trochu oschlé a připomínaly spíše kluziště a koupaliště zároveň. Už jen dostat se k nim po rozbláceném kopci byl skoro nadlidský výkon. Nakonec ale všechno dobře dopadlo a nikdo se neutopil 🙂 A když píšu, že dobře dopadlo všechno, tak myslím opravdu všechno. Umístění našich bylo totiž následující:

Promesa: 2. Gusťa Švéda, 4. Viky Hýna, 5. Kája Povýšilová, 11. Ludvík Brzobohatý

Poussin: 3. Teo Hýna

Youth Girls: 3. Johannka Brzobohatá

Benjamin: 1. Maty Buriánek, 2. Pepa Buriánek, 3. Pája Povýšil

Minime: 4. Kuba Švéda

Cadet: 4. Venda Valenta

Elite 20″: 5. Vojta Vepřek

Open Oranžová: 9. Johannka Brzobohatá

Open Bílá: 2. Luky Filip, 3. Luky Kotek

 

Neděle:

Nedělní počasí bylo už klasicky “Sklenkovské”. Rozhodčí z horních sekcí nemusí ani na dovolenou, opálení jsou až až 🙂 Jedinou kaňkou na jinak tradičně kvalitně připraveném závodě je tak zranění Lukáše Houště z Kyjova. Luky, všichni ti držíme palce a přeje co nejrychlejší a bezproblémové uzdravení! A tady už jsou výsledky našich:

Promesa: 1. Viky Hýna, 3. Gusťa Švéda, 4. Kája Povýšilová, 7. Ludvík Brzobohatý

Poussin: 3. Teo Hýna, 7. Viky Hýna

Youth Girls: 2. Johannka Brzobohatá

Bejnamin: 1. Pepa Buriánek, 2. Maty Buriánek, 3. Pája Povýšil

Minime: 2. Kuba Švéda

Elite 20″: 8. Vojta Vepřek

Open Oranžová: 5. Johannka Brzobohatá

Open Bílá: 8. Luky Kotek, 10. Luky Filip

Open Modrá: 10. Luky Filip

Open Zelená: 1. Venda Valenta

 

Jak jsem psal nahoře, po nedělním závodě se uzavírala nominace pro Světové hry mládeže ve Španělsku a Mistrovsví světa ve Skotsku. Díky dřině nejen na tréninku a podpoře rodičů dostali pozvánky na tyto vrcholové akce: Pepa Buriánek, Johannka Brzobohatá, Maty Buriánek, Pája Povýšil, Venda Valenta, Kuba Švéda a Vojta a Tom Vepřekovi. Vážení, ať už pojedete nebo ne, i tak je to úspěch, za který jsem na Vás nesmírně pyšný. Díky za ukázkovou reprezentaci klubu a o prázdninách snad i České republiky 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice domácí, klub, UCI, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *