MČR Blansko: Palava kouzlo neztrácí

“Udělej prosím na závodech pár fotek, ať mám co dát do reportu na klubový web!”, poprosil jsem Milana Vepřka před týdnem, když se chystal na závody YG do Českých Budějovic. “Ty fotky jsem udělal, ale neposlal – tos mi neřekl, že ti je mám i poslat”, hlásil mi bezelstně dnes na tréninku, týden po závodech. “A teď v Blansku jsi něco vyfotil?”, ptám se, i když odpověď tuším předem. “To jsi neříkal, že mám fotit i v Blansku”, nasazuje Milan “vojtovský” kukuč. No, aspoň přesně víme, po kom ten Vojta je, že? Takže fotky nemáme – a dopadlo to nějak alespoň s medailemi?

S medailemi to naštěstí dopadlo dobře (je zajímavé, že o ty mu říkat nemusím). Klukům Vepřkům se letos v domácí soutěži daří. Na dobře známých kamenech v Blansku se nenechali odradit ani chladným říjnovým ránem, ani kluzkým lesním mokrem. Tomáš v kategorii minime zajel obě kola po 7 TB a s jistotou tak obsadil první místo (před Petrem Mokrým a Andrejem Galovičem). Vojta v benjaminech nestačil pouze na slovenského jezdce Petra Mudráka, letošního stříbrného medailistu z WYG, a v Blansku skončil druhý před svým jmenovcem Hříbkem.

Trochu začínám bráchy Vepřkovy podezřívat, že si vždy v autě cestou na závod střihnou kámen – nůžky – papír o to, kdo bude dnes zlatý a kdo stříbrný. V celkovém pořadí Přeboru České republiky v biketrialu má již nyní Tomáš jisté první místo, u Vojty bude rozhodovat poslední závod v Brně na Sport-lifu.

Přírodní prostředí Palavského potoka ani po mnoha a mnoha soutěžích neztrácí své kouzlo a i letos zdejší závod přilákal velký počet jezdců jak z Česka, tak ze Slovenska a Polska. V elitě vyhráli hned dva jezdci – česká jednička Václav Kolář a slovenská jednička Samo Hlavatý. “Měli jsme stejné body a také čas, protože jsme šli závod společně a kartu odevzdávali současně”, vysvětluje Kolář nezvyklou situaci. V juniorech zvítězil Marek Pochtiol a potvrdil tak své letošní vítězství v seriálu.

Seriál MČR / PČR uzavře tradiční závod v hale na brněnském výstavišti v rámci veletrhu Sport Life v termínu 11.-12. listopadu. Ten bude letos spojený s halovým mistrovstvím Evropy federace BIU, propozice najdete (stejně jako kompletní výsledky z Blanska) na webu českého biketrialu.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *