Přeborníci z Olomouce

2017_sportlifeVíkendový závod nebyl jen mistrovství Evropy, ale současně byl i finálovou soutěží domácího seriálu. Klobouk dolů před časoměřičem, že se v tom všem při zpracování výsledků vyznal: někteří jezdci jeli jen republiku a jiní zase jen Evropu, část pak jela obojí. Ale aby toho nebylo málo, tak se mezi nimi našli i takoví, kteří jeli každou soutěž v jiné kategorii. Výsledky nicméně všechny klaply a čtou se nám velmi dobře: tituly přeborníků České republiky získali jak Tomáš Vepřek v kategorii minime, tak Vojta Vepřek v kategorii benjamin!  Jak suše poznamenala maminka Káťa k přiložené fotce, “táta spokojen”. Gratulujeme všem třem! 🙂 Bylo to ale o vlásek.

Tomáš měl v minimech vítězství v přeboru (jen pro připomenutí, biketrialové mistrovství jezdí jen v kategoriích elite a junior, ostatní kategorie jsou zařazeny do přeboru republiky) už předem v kapse – během sezony si vytvořil dostatečný bodový náskok. I tak ale jel samozřejmě naplno o umístění v evropském mistrovství, jak jste si mohli přečíst v předchozím článku.

U Vojty to byla mnohem složitější partie, s níž by měl co dělat i Gary Kasparov. Před posledním závodem ztrácel tři body na vedoucího Vojtu Hříbka aka Houbu. Body za umístění jsou následující: první místo 20 bodů, druhé 17, třetí 15, čtvrté 13. “Náš” Vojta tedy potřeboval buď zvítězit (tříbodový rozdíl), nebo ještě lépe porazit Houbu o více než dvě příčky. Čeští jezdci v kategorii benjamin ovšem dojeli v pořadí Daněk – Vepřek – Hříbek (to zní jako reklama na Lesy ČR). Aha, takže to nevychází? Pozor, rošáda! Tobiáš Daněk totiž už v sobotu jel v kategorii minime a v neděli se proto do výsledků benjaminů nepočítá! Takže Vojta 126+20=146 bodů, Houba 129+17=146 bodů… Oba během sezony 4 první místa, oba 3 druhá místa, oba 1 třetí místo. O vítězi tak rozhoduje poslední společná soutěž, tedy Sport Life a Vojta je také přeborníkem republiky.

Bráchové Vepřkovi ale nebyli jediní, kdo od nás do závodu nastoupil. Svou premiéru v poussinech absolvoval Věnek Valenta. Povzbuzen svým úspěchem na Youth Games ve Veselí nad Moravou a také našimi řečmi o tom, že v promese / hobby růžové už nemá se svými schopnostmi do dělat, postavil se srdnatě na start v bílých tratích. K bedně to bylo pochopitelně daleko, ale rozhodně si za výsledek zaslouží pochvalu. Myslím, že příští rok už s ním budou muset soupeři dost vážně počítat.

A co další kategorie?

Samozřejmě se závodilo i v dalších kategoriích, v nichž už bohužel náš klub zastoupení neměl. V elitě zvítězil David Herka stylem veni – vidi – vici. Ve výsledcích mistrovství Evropy jej nenajdete (bodově by skončil druhý, ale chyběla mu nominace a možná i chuť se účastnit), z českých jezdců v rámci bodování MČR ale neměl konkurenci. V juniorech zvítězil Ondra Krúpčik, v seniorech Véna Gryc. V poslední jmenované jsme se málem dočkali startu člena “nejúspěšnějšího trialového týmu ve střední Evropě”, už měl dokonce i startovní číslo, ale bohužel těsně před startem opustil kvapně závodiště a diváci tak o jeho jízdu přišli 🙁

Kategorii femine vyhrála Denisa Pecháčková – pokud se ptáte, proč ne Bětka Pečínková, tak vězte, že Bětka v republice jezdí kategorii hobby modrá, tak se do femine počítala jen v ME, zatímco Denisa prozměnu nefiguruje ve výsledcích ME, protože jela jen republiku – inu, jak jsem poznamenal v úvodu, časoměřič to neměl snadné. V poussinech je ale vše snadné, Jirka Sehnal jel oboje a jeho čistá nula mu zajistila vítězství v obou soutěžích.

Početné zastoupení měly hobby kategorie, polští kamarádi z Ochotnice dokonce vypravili celý mikrobus – alespoň mohli cestou zpět společně slavit vítězství malého Mikolaje v růžovkách 🙂

Kompletní výsledky najdete zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů u Přeborníci z Olomouce

  1. Hona napsal:

    Herka nema celorocni licenci…proc mu bylo zapocteno 20 bodu za vitezstvi v Brne???? Kdyz MCR je vypsano pro drzitele licence???? Popelka by mel spravne dostat 15 bodu za treti misto…..celkove by se posunul na treti misto v MCR!!!!!!!!!!!

    • Radek J napsal:

      Toto je potřeba řešit na oficiálních stránkách českého biketrialu, ne u nás 🙂 Ale jsem rád,že náš web čtete.

      • Hona napsal:

        Je to spise otazka….kde se stala chyba. Kdyz se pise v clanku ,ze casomeric mel plnou hlavu starosti s vysledky. Myslim si ze pokud delam vysledky tak bych mel znat rady a mit to nastudovane……….neni to prvni pripad spatnych vysledku za pana…B. Kdyz pujde o vysledky v zavode tak mozna by clovek zavrel oci. Ale celkove???? Kde se jedna o poradi MCR?????

        • Radek J napsal:

          Jak píšu: mě toto řešit nepřísluší a už vůbec ne pod článkem ze zavodu,na kterém jsem vůbec nebyl. Zkuste tuto otázku směřovat na komisi biketrialu.

          • Hona napsal:

            Chtel jsem jen vedet zda mam pravdu ohledne pravidel a radu. Jen vas nazor…zda by to tak spravne melo byt. Zda se mi podle vasich stranek a komentaru ze tomu rozumite.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *