Praha vítězná

c1Mistrovství republiky v cyklotrialu v Praze na Letné spojené s mezinárodním závodem UCI Trials C1? To je věc, kterou si jezdci z našeho klubu nemohli nechat ujít. A to i přesto, že cesta z Olomouce není ani krátká, ani snadná – množství uzavírek jak na severní cestě přes Hradec, tak na jižní po D1 cestování nijak neusnadňuje a už vůbec ne v pátek odpoledne. Odměnou v cíli cesty bylo pět sekcí nachystaných na podstavci, který zůstal na Letné po pomníku diktátorovi. Ten je naštěstí pryč, vyhlídka na město zůstala.

V sobotu do MČR mládeže nastoupili tři jezdci. Věnek Valenta v poussinech obsadil páté místo. Sice zvládl projet každou sekci aspoň jednou ze tří kol za nulu, ale rozhodly ty body, které nasbíral, když se to zrovna nepodařilo. Vojta Vepřek v benjaminech nasbíral v prvním kole “zásobu” trestných bodů a ani dobře zajetá zbylá kola to nezachránila – pokud tedy plánoval získat titul (a kdo by to neplánoval, že?). Třetí místo je přesto skvělý výsledek. Tomáš Vepřek v kadetech dokázal obhájit své loňské vítězství (tehdy ještě v minimech) a získal celkově už čtvrtý titul v mládežnických kategoriích.

Své zástupce měl náš klub i v odpolední soutěži UCI C1, i když na jiné straně barikády. Bez Kuby Valenty jako rozhodčího si už těžko umíme představit závody Youth Games a nechyběl samozřejmě ani v Praze. O tom, že dělá rozhodčího svědomitě svědčí i to, že byl opět spolu s Jirkou Štěpánkem vybrán, aby pískali finále elity. Druhým klubovým inventářem na Youth Games jsem já na pozici časomíry.

V neděli nám sice vypadl ze hry Věnek, ale přidali se k nám Pája Povýšil a Matyáš s Pepou Buriánkovými na straně jezdců a Jana Větříšková na straně rozhodčích. Klukovská trojka jela samozřejmě stále ještě promesu, kde obsadili šesté, sedmé a desáté místo v uvedeném pořadí. Tom Vepřek nastoupil mezi juniory a nevedl si špatně: výsledkem je druhé místo, sice s bodovým odstupem, ale je potřeba také vzít v úvahu s odstupem za kým… Vojta Vepřek si spravil náladu ve volné modré. Tratě došly přes noc drobných změn, hlavně ale odpadl psychický tlak (“není to MČR, jen volný závod”) a najednou šlo všechno jinak. První místo a daleko za sebou nechal i včerejšího mistra republiky Kubu Kalaše… Co na to chcete říct?

Výsledky, odkazy

Video z UCI C1

Kompletní výsledky sobota (UCI C1 a MČR mládeže)

Kompletní výsledky neděle (MČR dospělých a volné kategorie)

Fotogalerie – Saša Šillerová

Příspěvek byl publikován v rubrice domácí, UCI, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *