Po roce opět v Březové

Podzim, BIU závody v Březové a plný koš hub, to už začíná být tradice. Alespoň když se na západ vydají Buriánkovi. Tentokrát bohužel nemohli, ale i tak se na dalekou cestu vydal někdo z Olomouce – Ondra s celou rodinou. A jak vypadal sobotní závod jeho pohledem?

Přelet hranic v Březové

10. září 2022 proběhl v Březové, v dosahu bývalé železné opony Západních Čech, další díl seriálu MČR v biketrialu. Místní pořadatelé umí, jsou zkušení a vládnou krásnou lokalitou, kde se konalo i ME, EP či MS BIU!

Z našeho oddílu se daleké cesty nelekla, nováčky reprezentující, Johannka Brzobohatá, která v náročném, kopcovitém, vlhkém a kořeny vyšperkovaném terénu vybojovala v růžové kategorii mezi kluky 5. místo. Šanci na bednu v srdnatě pojaté jízdě na hranici svých možností bohužel ztratila drobnou nepozorností v poslední nejtěžší sekci II. kola a skončila pádem na zemi, což znamenalo 5 trestných bodů navíc. Celkem tedy za devět. Za bezpečný způsob přeletu řídítek bez větší úhony však obdržela od rodičů  „cenu za styl“ – bylo jí vyhověno v přání dojet na hranice s Německem, šlápnout jednou nohou na cizí území a jet domů. Její bratr Ludvík (2018) zatím nezávodil, ale v olomouckém dresu všem ukazoval na svém mini kole Dresslerovy divoké drifty!

V kat. Elite zvítězil křišťálově čistou jízdou čerstvý mistr světa Vašek Kolář. Mezi ženami se podělily o zlato sestry Mudruchovy, taktéž medailistky mistrovství světa BIU 2022. Účast zde zpestřila velká osobnost cyklistiky – Jára Spěšný (Spaceman).

Výsledky:

Hobby růžová: 5. místo Johannka B. (průběžné 4. m. v Poháru ČMF)

 

Ondra Brzobohatý

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *