Biketrialová sezona 2015

Biketrial stojí na prahu další závodní sezony a i když podrobnosti se ještě dolaďují, tak hrubé obrysy jsou již známy. Domácí seriál MČR / PČR začíná v květnu a bude letos mít sedm závodů: Brno, Karlov, Blansko, Olomouc, Hodonín, Nové Veselí, Kyjov a Sport Life (předběžný kalendář zde). Finální kalendář by měl být podle informace komise zveřejněn v průběhu ledna, začátkem února systém soutěží spolu s pravidly pro rok 2015 a v dubnu startovní listina.

Mezinárodní kalendář je sice také označen slovem “draft”, náčrt, nicméně obsahuje 3 závody Evropského poháru, 1 závod mistrovství Evropy v Březové u Sokolova a 1 závod mistrovství světa v katalánské Odeně. Ten se pojede již podle nových pravidel – dva závody na jednom místě v rámci jednoho víkendu. Toto je velmi vstřícný krok, protože málokdo si může brát kvůli závodům tři týdny dovolené.

Cena licencí je stejná jako v minulých letech (750,- Kč národní, 1500,- Kč mezinárodní), z důvodu požadavku Ministerstva zdravotnictví na zdravotní prohlídku provedenou sportovním lékařem (nikoliv obvodním jako dosud) se posunuje termín odevzdání žádostí až na 28. února – čekací doby na vyšetření jsou poněkud delší a cena za prohlídku bohužel poněkud vyšší (500 – 1100 Kč). Kdo by měl problém s objednacím termínem zdravotní prohlídky, může podat žádost bez lékařského razítka a potvrzení dodat nejpozději do 30. dubna. Více informací o licencích jezdce najdete na samostatné stránce.

Vzhledem k ceně za zdravotní prohlídku doporučujeme nepsat potvrzení přímo na formulář žádosti o licence, ale na samostatný list – budete je potom moci použít k doložení zdravotní způsobilosti i v dalších případech, jako jsou školní lyžařské výcvikové kurzy, letní dětské tábory, žádost o licenci ČSC a podobně. A ještě jedno doporučení, uschovejte si doklad o platbě, bude-li to s ohledem na finanční situaci možné, pokusíme se vám jej v závěru roku alespoň částečně proplatit – tato nabídka samozřejmě platí jen pro členy Biketrial klubu Olomouc.

A ještě jeden termín – do 25. ledna je možné posílat na mail komise@biketrial.cz své návrhy a podněty ke změnám ve sportovních řádech biketrialu na letošní rok. Je-li tedy v pravidlech něco, co by se podle vás mělo změnit, neváhejte 🙂

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, domácí, klub, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.