WBC Òdena: Druhý titul mistra světa míří do Olomouce!

WBC 2015 Banner

Skončil závěrečný den letošní “šestidenní”. A hned v úvodu nutno říct, že skončil dobře. Vlastně ne dobře, ale výborně ziskem druhého titulu mistra světa! Asi už tušíte, kdo jej dnes na tratích vybojoval…


Celá reportáž z WBC 2015:


 

tomas_veprek_2Den šestý – finále mládeže

V kategorii benjamin jsme samozřejmě všichni sledovali Tomáše Vepřka. V první soutěži byl třetí, fantastické první místo o dva dny dříve jej posunulo do čela průběžného pořadí a otevřela se tak možnost, které zpočátku přeci jen málokdo věřil – zisk titulu. Za hlavního favorita WBC všichni považovali španělského jezdce Alana Roviru, vítěze všech tří kol letošního Evropského poháru a rovněž mistra Evropy. Jak se ale ukazuje, ani favorité nemusí mít pokaždé svůj den a Alan ve druhé soutěži vysloveně propadl. Pro dnešní den tak dostal Tomáš jen jeden, byť ne zcela snadný úkol: porazit Diega Crescenziho, dalšího z benjaminů, který je na stupních vítězů jako doma. Do plnění úkolu se Tomáš pustil zodpovědně. První kolo zajel na jistotu bez pětek se 7 TB, za něj se zařadil Max Serra s 8 TB, Diego se dvěma pětkami celkem 16 TB a Alan Rovira dokonce tři koule a 17 TB. Ve druhém kole odpadl Serra stejně jako předevčírem poté, co druhé kolo zajel za dvacet bodů. Crescenzi bez dvou za dvacet neboli za osmnáct bodů a propadl se tak nejen za Serru, ale i za Beniteze až kamsi k pátému místu – na kluky už zjevně musí doléhat únava z náročného týdne, mimochodem teploty se i dnes pohybují kolem 35 stupňů. Tak teď hlavně, aby vydržel se silami Tomík. Napínavé čekání u on-line výsledků, s jakou dojede, dopadlo dobře: tři trestné body z druhého kola znamenají 10 TB celkem , první místo v dnešní soutěži a titul mistra světa v kategorii benjamin pro rok 2015!!! Blahopřejeme!

Vojta Vepřek v poussinech byl na tom podobně jako Tom. I on, pokud by porazil jediného soupeře, tak mohl mít medaili za celkové umístění – sice “jen” bronzovou, ale i taková by se samozřejmě počítala. Podmiňovací způsob je zde bohužel na místě. Naděje se začala rozplývat už po prvním kole. Se šestnácti body byl Vojta až kolem pátého místa, jeho soupeř Marc Piquer jich měl sice také dost (14 TB), ale druhé kolo stáhl na neuvěřitelné 3 body a Vojta to dorazil svými dvaceti body z druhého kola – když už prohrát, tak pořádně.

V minimech své soupeře doslova rozdrtil Alejandro Montalvo, který zajel celou dnešní soutěž za nula trestných bodů.

Ve feminách získala další druhé místo Iva Antlová a domů tak pojede úplně kompletně stříbrná.

Omlouvám se tímto těm, o kterých jsem v reportech psal méně nebo vůbec – i tak toho bylo napsáno až dost. Všichni čeští jezdci přitom bojovali na letošním světovém šampionátu stejně, tedy tak, jak nejlépe mohli. Soupeřili nejen s vynikajícími biketrialisty, ale také s terény, které v našich podmínkách nacházíme jen zřídka a trénink na nich tak občas znatelně chybí. V neposlední řadě závody komplikovalo i počasí, příliš horké dokonce i na místní poměry.

Výsledky šestého dne

poussin: 1. Jakub Mudrák (SVK, 11 TB), 2. Marc Piquer (CAT, 17 TB), 3. Joshua McParland (GBR, 22 TB), 4.  Joan Fusalba (CAT, 31 TB) 5. Tom Lefour (FRA, 35 TB)

benjamin: 1. Tomáš Vepřek (10 TB), 2. Alan Rovira (27 TB), 3. Max Serra (28 TB), 4. Nil Benitez (33 TB), 5. Diego Crescenzi (34 TB)

femine: 1. Laura Donate (CAT, 11*1,30=14 TB), 2. Iva Antlová (CZE, 33*1,10= 36 TB), 3. Claire Lafforgue (FRA, 25*1,50=38 TB), 4. Appolline Godon (FRA, 74*1,10=81 TB)

minime: 1. Alejandro Montalvo (ESP, 0 TB), 2. Charlie Rolls (GBR, 12 TB), 3. Pablo Suarez (ESP, 14 TB), 4. Adam Morewood (GBR, 14 TB), 5. Julen Saenz (ESP, 19 TB)

Kompletní dnešní výsledky na webu BIU a také v archivu.

Neoficiální celkové výsledky zde (pokud je nemáte zobrazeny úplné, načtěte znovu stránku s výsledky klávesou F5).

Příspěvek byl publikován v rubrice BIU, zahraniční, závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *